به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، رزيتا غفاري دانش آموخته کارگرداني سينماست و تجربه ساخت چندين فيلم کوتاه انيميشن را در کارنامه خود دارد. او را مي توان يکي از بازيگران موفق و پرکار سينما و تلويزيون در دهه 70 ناميد به طوري که تجربه همکاري با کارگرداناني چون سيروس الوند، بهروز افخمي، فريدون جيراني در سينما و بازي در مجموعه هاي پربيننده اي چون «در پناه تو»، «در قلب من» و... غفاري به چهره اي شناخته شده تبديل شد. با اين حال در اواخر دهه 80 اين بازيگر در سينما نسبت به قبل کم کار تر شد و فعاليت خود را بيشتر معطوف به تلويزيون کرد.
او سال گذشته در ميني سريال «در بند اروند» ايفاي نقش کرد و پس از آن نيز در شب هاي قدر با مجموعه اي با همين فرمت به نام «ديگري» به کارگرداني احمد کاوري به تلويزيون آمد. سريالي که موضوع اهداي عضو را دستمايه اصلي داستان خود قرار داده و سعي داشت مشکلات خانواده ها را در برخورد با اين مقوله به تصوير بکشد.
غفاري در اين سريال ايفاگر نقش صديقه، زني زحمتکش بود که با مشکلات بسياري در زندگي اش دست و پنجه نرم مي کرد. اين بازيگر در طول مصاحبه بارها تأکيد کرد که با توجه به زمان کم توليد شرايط سختي را در ايفاي نقش صديقه تجربه کرده است. گفتگوی وی با بانی فیلم را خواهید خواند:
«ديگري» يک ميني سريال است و براي همين فرصت پرداختن به نقش و تأثيرگذار کردن آن نيز کم خواهد بود. در مواجهه با نقش اين مسئله را چطور حلاجي کرديد؟-با صحبت شما کاملاً موافقم. با اين حال هميشه تا قبل از مقابل دوربين رفتن اين ذهنيت را در خودم ايجاد مي کردم که سال ها نقش را مي شناسم و با تمام روحيات آن آشنا هستم. البته قبل از آغاز تصويربرداري و در زمان پيش توليد نيز نقش را به خوبي براي خودم تحليل کردم و در واقع تمام تلاشم را به کار بستم تا شخصيتي که هيچگونه شباهتي به من نداشت را براي مخاطب قابل باور سازم. ضمن اينکه پيدا کردن ما به ازاي اين زن در جامعه کم نيست و ما در حال حاضر در جامعه زنان بسياري را مي توانيم پيدا کنيم که با مشکلات بسياري روبرو هستند و خود به تنهايي با آن مبارزه مي کنند.
صديقه مانند تعدادي از نقش هاي پيشين شما شمايلي از معصوميت يک زن بود که گرفتار مشکلي خانوادگي مي شود. براي ايجاد تغيير و جلوههاي متفاوت شخصيتي به قصد تفاوت با نقش هاي گذشته، فيلمنامه يا کارگردان اين اجازه را به شما مي داد يا ناچار مقيد به فيلمنامه شديد؟-به هر حال ديالوگ هاي اين فيلمنامه را به هر بازيگر زني مي دادند مي توانست به شکلي متفاوت آن را بيان کند. همچنين بايد اين نکته را در نظر داشته باشيد که ما زمان بسيار کمي در اختيار داشتيم و کل کار در مدت کمتر از يک ماه مقابل دوربين رفت. با تمام اين مسايل نه من، بلکه تمام بازيگران به طور کامل به فيلمنامه مقيد بودند و سعي داشتيم هر آن چيزي که در فيلمنامه قيد شده را بيان کنيم.
مبحث اهداي عضو هنوز در جامعه ما جا نيفتاده و خيلي از افراد نظر مساعدي نسبت به آن ندارند. نظر شخصي خودتان در اين باره چيست و آيا براي بازي در اين فيلم با کساني که تجربه هاي مشابهي داشته اند صحبت و رايزني کرديد؟-من در حالي براي بازي در اين سريال قرارداد بستم که خودم سال ها پيش فرم اهداي عضو را پر کردهام و به شدت به آن معتقدم. البته بايد در اينجا يک اعتراف نيز بکنم که بعد از پايان تصويربرداري، متوجه شدم مرگ مغزي با کما تفاوت دارد. خب به هر حال در مرگ مغزي با اينکه اعضاي بدن به کار خود ادامه مي دهند، ولي احتمال بازگشت بيمار صفر است، زيرا مغز از کار مي افتد. به نظرم در اينطور مواقع اهداي عضو بهترين راه حل است، زيرا در کشور ما کم نيستند کساني که محتاج پيدا کردن يک عضو حياتي براي پيوند هستند. اميدوارم «ديگري» در انتقال اين موضوع و بسترسازي آن در جامعه موفق عمل کرده باشد. تاکنون که خدا را شکر در بازخوردهاي مردمي از تأثيري که سريال در فرهنگسازي اين موضوع بر مردم داشته، شنيده ام.
با توجه به اينکه سال قبل نيز تجربه حضور در چنين فرمتي را داشتيد، با اين حال بازي در ميني سريال را با توجه به زمان اندک آن و عدم امکان ارتباط بيشتر و مستمر همچون فضاي يک مجموعه بلند با مخاطب را چطور ديديد؟-تفاوت اين دو فرمت به کشش و ظرفيت فيلمنامه برمي گردد. به هر حال در برخي موارد ممکن است فيلمنامه کشش اين را نداشته باشد تا از دل آن يک مجموعه 30 قسمتي بيرون کشيد. در اينگونه موارد مي توان آن را به فرمت ميني سريال تبديل کرد. ضمن اينکه در يک مجموعه بلند تلويزيوني اين فرصت براي بازيگر مهيا مي شود تا نقش را به خوبي بشناسد و با آن ارتباط برقرار کند، در صورتي که در فرمت ميني سريال اين زمان وجود ندارد. حال تصور کنيد برخي آثار نيز در دقيقه 90 مقابل دوربين مي روند و همين کار را براي بازيگر به مراتب سخت تر مي کند. به نظرم قالب ميني سريال نيز طرفداران خاص خود را دارد. البته به شرطي که فيلمسازان ما هرکدام از قسمت هاي آن را به عنوان يک تله فيلم مستقل سينمايي فرض کنند و در کيفيت و نوع ساختار آن کوتاهي نکنند.
احمد کاوري کارگرداني با مولفه هاي بيشتر سينمايي است. همکاري با او را در مديوم تلويزيون چطور ديديد؟-خوشبختانه فضاي صميمي که در پشت صحنه اين کار وجود داشت، شرايط را براي بازيگران آسان تر مي کرد و يکي از همين دلايل شخص آقاي کاوري و تهيه کننده محترم آن آقاي سعيد مرادي بود. ضمن اينکه آقاي کاوري به هيچ وجه دست و پاي بازيگر را نمي بندد و تعامل خوبي با بازيگران دارد. باور کنيد در برخي روزها ما نزديک به 20 ساعت ضبط داشتيم و همين فشار بسياري را روي ما ايجاد مي کرد. تمام اين شرايط در صورتي که اين فضاي دوستانه در پشت دوربين حاکم نبود قابل تحمل نبود. هم اکنون و بعد از پايان تصويربرداري و پخش اين مجموعه از تجربه اين همکاري بسيار خرسندم.
از پخش ديگري راضي بوديد؟- متأسفانه دو قسمت از کار با توجه به برگزاري مسابقه واليبال در زمان مقرر روي آنتن نرفت، ولي با اين حال مجموعه به خوبي در ميان مخاطبان ديده شد. مردم هميشه در کوچه و خيابان به من لطف داشته اند و از آنان انرژي مثبت گرفته ام. در مورد اين کار نيز بازخوردها بسيار خوب بود و همين نشان از اين دارد که مجموعه به مقوله اهداي عضو نگاه درستي داشته است.
در کنار بازيگري فعاليت ديگري نداريد؟- همچنان در کنار بازيگري به مجسمه سازي مشغولم و حس خوبي را از آن مي گيرم. اگر فعاليت بازيگري زمان آن را برايم فراهم کند، حتماً مجسمه سازي مي کنم.
از فعاليت هاي آينده خود نيز صحبت کنيد.-به تازگي براي بازي در يک سريال تاريخي براي شبکه دوم سيما قرارداد بسته ام و فکر مي کنم بزودي مقابل دوربين خواهم رفت. در اين سريال ايفاگر نقش متفاوتي به نام طلا هستم و طي روزهاي آتي تست گريم خواهم شد