محمد تقی انوشه متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: کربوهیدرات مهم ترین سوخت برای فعالیت عضلانی سنگین محسوب می شود و حدود 50 تا 60 درصد از غذای روزانه انسانها از کربوهیدرات تشکیل شده است که این رقم در ورزشکاران به 60 الی 70 درصد نیز می رسد.
وی ادامه داد: هر گرم کربوهیدرات حدود 4 کیلوکالری به بدن انرژی می رساند، کربوهیدراتها در طی روز به صورت زنجیرههای بلند در کبد و عضلات ذخیره می شود ( به اسم گلیکوژن) و در صورت نیاز به گلوکز شکسته شده و به مصرف می رسد.
وی اظهار داشت: ذخایر کربوهیدرات در بدن اندک هستند برای جذب کربوهیدراتها شاخصی بهنام شاخص قندی ( شاخص گلیسمی) وجود دارد که به ما می گوید سرعت جذب این ماده در بدن چگونه است به طور کلی کربوهیدرات ها را به دو دسته کربوهیدراتهای ساده( قند، شکر، کشمش، عسل، نشاسته)و کربوهیدراتهای مرکب ( برنج، نان، ماکارانی، سیب زمینی، خرما، شیر) تقسیم می کنند.
وی خاطر نشان کرد: مواد غذایی با شاخص بالای قندی شامل برنج سفید، ذرت( بلال) شیرین، باقلا، پوره سیب زمینی، موز، نوشابه، آب هویج و آب انگور هستند.
وی اذعان داشت: مواد غذایی با شاخص متوسط نظیر: رشته فرنگی، بلغور جو، بیسکویت جو، تخم مرغ کامل، گندم سبوس دار و سیب زمینی سرخ کرده است، همچنین مواد غذایی با شاخص پایین قندی می توانند شامل: سیب، خرما، گیلاس، آلو، انواع حبوبات(عدس، لوبیا، نخود) لوبیا سبز، فرآورده های لبنی مثل شیر( کامل و کم چرب، ماست، پنیر، سویا و کلم باشند.
وی تصریح کرد: باید دانست که مواد غذایی با شاخص قندی( زمان جذب ماد غذایی) بالا را هنگام صبحانه و بلافاصله بعد از تمرینات ورزشی باید مصرف کرد ولی مواد غذایی با شاخص قندی پایین را، هم در صبحانه و هم در شب می توان میل کرد.
انتهای پیام/