کارشناس عرب تصریح کرد موضع آمریکا درباره مناقشه فلسطین مضحک است زیرا واشنگتن حامی اسرائیل است و در نتیجه نمی‌تواند میانجی آشتی باشد.

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه تلویزیونی سی ان ان، "رامی جورج خوری" استاد دانشگاه آمریکایی بیروت در گفتگو با این شبکه گفت: منطقه خاور میانه در حالی شاهد جنگ غزه است که تنشهای زیادی در آن وجود دارد. همین اختلافها در میان کشورهای عربی نیز وجود دارد به طوری که مصر، عربستان سعودی، قطر و اردن دیدگاههای متفاوتی درباره گروههای فلسطینی دارند به گونه ای که گاهی از حماس و گاهی از گروههای دیگر حمایت می کنند و به صورت غیر مستقیم در کنار اسرائیل قرار می گیرند. بازیگران دیگری هم در منطقه وجود دارند که عبارتند از ایران و ترکیه. اسرائیل نیز مسائل خاص خودش را دارد. اسرائیل روابط پرتنشی دارد. بنابراین، مجموعه ای پیچیده از مسائل و منافع سیاسی در این مناقشه منطقه مطرح است. البته این مسئله نیز تازگی ندارد و از دهه 1950 به قوت خود بوده است.

وی در ادامه افزود: مسئله فلسطین از نظر جغرافیایی منفک و محصور است اما از نظر سیاسی و احساسی اینطور نیست. مناقشه اعراب و اسرائیل و مسئله فلسطین بارها و بارها در نظرسنجی های کشورهای عربی به عنوان مهمترین مسئله منطقه ای برای مردم کشورهای عربی عنوان شد. مسئله فلسطین در کل منطقه مهم است. بنابراین می بینیم که مسئله فلسطین با مسائل منطقه گره بسیار عمیق خورده است. البته اگر مسئله اعراب و اسرائیل به گونه ای عادلانه و مسالمت آمیز حل شود، به معنای آن نیست که همه مسائل منطقه حل خواهد شد. اما به هر حال، حل این مسئله سبب از بین رفتن مهمترین عامل بی ثباتی و تقویت جریانهای افراطی در منطقه می شود که به منطقه شکل داده و در شصت و پنج سال گذشته آن را تغییر داده است.

وی گفت: کشورهای متعددی تلاش کرده اند برای حل مناقشه غزه میانجیگری کنند. مصر این تلاش را انجام داد و پیشنهادی ارائه کرد که به گونه ای عجیب و غریب در جانبداری از اسرائیل بود و حماس این طرح آتش بس را رد کرد. این طرح آتش بس بیشتر به دغدغه های اسرائیل توجه داشت و نه دغدغه های فلسطینی ها. قطر و ترکیه نیز تلاش کردند میانجیگری کنند. نروژ و فرانسه نیز تلاشهایی صورت دادند. آمریکا نیز همانند همیشه پا پیش گذاشت اما سردرگم است و نمی داند چه کار کند. واقعیت این است که در بیست سال گذشته ، آمریکا تنها میانجی رسمی بین اسرائیل و فلسطین بوده اما به هیچ نتیجه ای نرسیده و میانجیگری هایش همواره بی فایده بوده است. سران اسرائیلی و فلسطینی مشکلاتی دارند و میانجیگری آمریکا نیز کارآمد نیست. باید میانجیگرانی حرفه ای وجود داشته باشند و فقدان چنین میانجیگرانی یکی از مشکلات جدی مطرح است. آمریکا از نظر ساختاری آنقدر به اسرائیل متعهد است که می خواهد اسرائیل را در مقابل همه کشورهای منطقه، در موقعیت برتر نگاه دارد. کنگره آمریکا نیز قوانینی در این خصوص به تصویب رسانده است. اخیرا هم می بینیم که سنای آمریکا با اکثریت مطلق آراء قطعنامه ای در حمایت از اسرائیل به تصویب رساند. بنابراین می بینیم موضع آمریکا در خصوص فلسطینی ها بسیار مسخره است. همین مسئله سبب می شود آمریکا نتواند میانجی قابل اعتمادی برای این مناقشه باشد زیرا آمریکا بر اساس چارچوبی حرکت می‌کند که برای اسرائیل قابل قبول باشد.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار