به گزارش
خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران ، محققان دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول، با استفاده از روشی ساده و ارزان موفق به تولید نانوبلورهای سرامیکی شدند.
به گفته ی محققان دزفولی این روش در محدوده دمایی پایین (در دمای محیط تا 50 درجه سانتی گراد) انجام میشود و بدون تولید محصول جانبی، نانوبلورهایی خالص تولید میکند.
نانوبلورها نقشی کلیدی در تولید محصولات الکترونیکی نانوساختار دارند. از آنجا که تقاضا برای سرامیکهای الکترونیکی با کیفیت در حال افزایش است، در نظر گرفتن هزینه اقتصادی در تولید انبوه نانوبلورها از مسائل مهم در حوزه تحقیق و توسعه به شمار میرود.
عبدالمجید مقتدا محقق ارشد این طرح گفت: در این کار یک روش واحد و یکپارچه برای تولید نانوبلورهای سرامیکی مبتنی بر تیتانات با ساختار پروسکایت و عاری از آلودگیهای کربناتی ارائه شده است. مزیت اصلی این روش، کلی(general) بودن آن است. به عبارتی هر نوع ذرهی سرامیکی با ساختار پروسکایت به کمک این روش قابل تولید است. تیتانات باریم، تیتانات استرانسیوم و تیتانات باریم استرانسیوم نمونههایی از این ترکیبات هستند که همگی با این روش فرآوری شدهاند.
به گفته وی این روش بر خلاف روشهای سنتی، به تجهیزات خاصی نیاز ندارد و آمادهسازی نانوبلورها را به طریقی ساده و ارزان امکانپذیر کرده است. از طرفی، فرایند تولید نانوذرات در دماهای پایین از دمای محیط تا 50 درجه سانتیگراد انجام گرفته است. این محدوده دمایی در مقایسه با روشهای دیگر که دمای فرایند حدود 900 درجه است، دستاورد بسیار مهمی است. در مجموع، این ویژگیها باعث افزایش سرعت فرایند و کاهش هزینهها میشود که برای تولید در مقیاسهای بزرگ و صنعتی بسیار مفید خواهد بود.
انتهای پیام/