علی ایرانپور، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران افزود: در واردات محصولات کشاورزی واسطهها به دلیل منافع مالی و سود سرشاری که به دنبال دارند از طریق رانت مجوزهایی را میگیرند.
وی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری تاکید کرد: در تحقق اقتصاد مقاومتی نگاه مسولان باید به داخل کشور و ظرفیتهای درونی باشد و نباید شاهد واردات بی رویه بود.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: بر اساس ماده قانون 214 آئیننامه داخلی مجلسشورای اسلامی، طرح تحقیق و تفحص به وزیر ابلاغ شد و هیئت رئیسه این طرح را در تاریخ 93/4/17 به کمیسیون کشاورزی ارجاع دادند و 93/4/18 توسط رئیس کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی مجلس به وزیر جهاد کشاورزی ارسال شد.
وی تصریح کرد: وزیر جهاد کشاورزی ظرف مدت 10 روز کلیه مستندات و مدارک آن وزارتخانه را در خصوص محورهای تحقیق و تفحص بیان میکند و پس از شفافسازی و تکمیل تحقیقات، گزارشی را در این زمینه ارائه خواهد کرد.
- محورهای ششگانه عبارتاند از:
1. میزان واردات برنج به داخل کشور
2. میزان واردات گندم به داخل کشور
3. میزان واردات چای به داخل کشور
4. میزان واردات نهادهای دامی به داخل کشور
5. میزان واردات گوشت قرمز به داخل کشور
6. میزان واردات دانههای روغنی به داخل کشور
نماینده مردم مبارکه اظهار داشت: دلالگری در واردات ضربه به تولید داخلی، عدم خودکفایی در محصولات کشاورزی و امنیت غذایی را به دنبال خواهد داشت که نقش واسطهها و اینگونه موارد در محورهای ششگانه تحقیق و تفحص بررسی خواهد شد.
ایرانپور با بیان اینکه بخش عمدهای از ارز داخل کشور صرف واردات این شش محصول میشود، افزود: تعداد متقاضیان تحقیق و تفحص از این 6 محور 11 نماینده مجلس و تعدادی از نمایندگان استانهای شمالی و برخی استانهای کشور هستند و 3 نفر هم از اعضای کمیسیون کشاورزی.
وی یادآور شد: رسیدن به خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی یک وظیفه است و مسئولان وزارت جهاد باید به آن اهتمام ورزند.
انتهای پیام/