معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت:وضعیت زندگی بوقلمونها در مزارع صنعتی مانند زندگی مرغهاست. هر پرنده حدود یک متر مربع فضا در اختیار دارد. اگر جثۀ یک بوقلمون را در ذهن خود مجسم کنیم، به راحتی میتوانیم حدس بزنیم که آنها فضای کافی برای راه رفتن ندارند. در قفسهای پُر ازدحام، این پرندگان از انجام سادهترین کارهای لذتبخش مانند گرفتن دوش گرد و خاک، بزرگ کردن فرزندان، جستجو در خاک برای غذا، پرواز کردن و حتی دویدن محروم هستند.

غفور عبداللّهی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز گفت: سالانه 2084 تن گوشت بوقلمون در استان تولید می شود.

وی افزود: 1944 تن گوشت از بوقلمون بومی و همینطور  140 تن گوشت  از بوقلمون صنعتی در استان استحصال می شود.

وی تشریح کرد: وقت آن رسیده است که پرورش بوقلمون حالت صنعتی به خود بگیرد زیرا راندمان و بازده اقتصادی بیشتری نسبت به پرورش سنتی و روستایی داشته و می تواند سهم بالاتری را در تامین پروتئین انسانی مورد نیاز استان داشته باشد.

عبداللّهی ضمن بازگو نمودن اهداف مهم پرورش بوقلمون ادامه داد:  مهم ترین هدف از پرورش بوقلمون را می توانیم دستیابی هر گله به وزن مطلوب و مورد نظر با حفظ ویژگی های کیفی آن قلمداد نماییم.

وی از نقش سهم گوشت بوقلمون در ارتقا ضریب سلامت جامعه گفت و تاکید کرد: در صورت افزایش سهم گوشت بوقلمون در پروتئین مصرفی، ضریب سلامت جامعه ارتقا خواهد یافت.

مدیر طیور سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی به خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: از هر بوقلمون بومی 6-5 کیلوگرم گوشت و از هر بوقلمون صنعتی 15-12 کیلوگرم گوشت تولید می شود.

وی تشریح کرد: گوشت اين پرنده حاوي هر دو نوع گوشت سفيد و قرمز است، 65 درصد گوشت بوقلمون سفيد و در ناحيه سينه و 35 درصد آن تيره و در ناحيه ران‌ ها قرار دارد، گفتنی است که هر يك از اين گوشت‌ ها از نظر طعم و مزه باهم متفاوتند.

بهروزین با اشاره ای به ویژگی های گوشت بوقلمون ادامه داد: گوشت سفید و بدون پوست بوقلمون، یک ماده غذایی با پروتئین بالا و چربی کم است. کسانی که باید غذاهای کم چرب بخورند، می‏توانند از قسمت سفید گوشت بوقلمون استفاده کنند.

مدیر طیور سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: گوشت سينه و بال‌ ها سفيد و لذيذ و از نظر مزه شبيه گوشت گوساله است و گوشت قرمز آن كه اغلب در ران ‌ها يافت مي ‌شود، بسيار نرم و طعمي شبيه گوشت پرندگان وحشي يا شكاري را دارد.

وی  با معرفی شهرستان های برتر در پرورش بوقلمون صنعتی اظهار داشت: ملکان، مرند و میانه از شهرستان های برتر آذربایجان شرقی در پرورش بوقلمون صنعتی هستند.

بهروزین تاکید کرد: فرهنگسازی گسترده و کارشناسانه در زمینه‌ی نهادینه‌سازی اهمیت سلامت عمومی جامعه از مهم‌ترین راهکارهای گسترش فرهنگ سلامت و بهداشت عمومی جامعه است.

کارشناس مسئول سایر طیور سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در  گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اذعان داشت: سالانه از هر بوقلمون ماده بومی 40 تخم حاصل می شود.

کمال نیکسان افزود: افزایش حجم توده گوشت قسمت‌های سینه و ران نسبت به حجم استخوان و در نتیجه ضایعات کمتر نسبت به گوشت‌های مشابه ویژگی برجسته بوقلمون است.

وی با اشاره ای به میزان کم کلسترول در گوشت بوقلمون تشریح کرد: کارشناسان گوشت بوقلمون را به‌ دلیل دارا بودن بافت ویژه، هنگام طبخ حجم خود را از دست نداده و به دلیل داشتن پروتئین بالا، حداقل چربی اشباع‌ شده، کمترین سطح کلسترول و عدم دارا بودن چربی میان‌بافتی در مقایسه با گوشت قرمز، از اهمیت بسیاری برخوردار می دانند.

نیکسان ضمن اشاره به میزان تولید تخم شترمرغ در استان ادامه داد: کارشناسان سالانه تولید 860 تن تخم بوقلمون در استان را برآورد نموده اند.


 
انتهای پیام/ش
برچسب ها: بوقلمون ، گوشت ، قرمز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.