کلماتی که در حال عصبانیت به همسرتان می گویید تا مدتها پس از این لحظه او را نیش خواهد زد.

به گزارش خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران، یک مهارت اساسی و مهم در جریان ارتباط با همسرگفتگوی همسران با هم پیرامون مشکلات و چالش های پیش روست. این مهارتها روشی آگاهانه و تنظیم شده برای ایجاد ارتباط است اما تنه درختی به شمار می رود که از ان تمامی مهارتهای دیگر شاخه می گیرد و منشعب می شود و روشی اساسی برای حفظ ارتباط و کار روی مشکلات است. این مهارت ساده بسیار موثر و مهم است و پتانسیل دگرگون کردن و بهبود روابط تان را در بر دارد.
 
دعوا و مشاجره یک امر اجتناب ناپذیر در هر ازدواجی است. مانند هر گونه ارتباطات میان افراد، ازدواج هم فراز و فرودهای خودش را دارد.
 
وقتی که قرار باشد دو نفر با هم زندگی کنند بروز تعارض اجتناب ناپذیر و بدیهی می گردد. اما در عین حال باید دانست که دعواهای زناشویی حل نشده و یا خوب ختم نیافته، می توانند به شدت تمایل زوجین نسبت به یکدیگر را تحت تاثیر قرار دهد. حتی یک موضوع کوچک حل و فصل نشده می تواند با گذشت زمان تبدیل به یک فاجعه دردناک شود. کلماتی که در حال عصبانیت به همسرتان می گویید تا مدتها پس از این لحظه او را نیش خواهد زد .هر چند تکنیک های متنوعی که برای حل و فصل موفقیت آمیز تعارضات و دعواهای زناشویی به کار می روند اغلب محتاج صرف زمان و صبوری فراوان است اما در ساخت یک خانواده پویا، حیاتی و ضروری و مفید هستند.
 
_ تمام تکنیک های حل و فصل مشکلات را با کمی تفکر شروع کنید نه عکس العمل تند و تلخ و یا جملات نامهربانانه.
نفس عمیق بکشید، برخی از دعواها تنها با تجزیه و تحلیل  موقعیت به سادگی قابل حل و فصل هستند. اگر همسرتان تحت یک استرس غیر عادی است و یا خسته و یا بیمار است این احتمال هست که او نداند چقدر جملاتش آسیب زا و مخرب هستند. عکس العمل سریع به ویژه در لحظات اوج دعوا تنها هیزم آتش دعوا را بیشتر می کند.

 جملات و کلماتی را به کار ببرید که بیانگر احساسات شما باشد
گفتن یک عبارت ساده مانند ناراحتم زیرا اظهار نظر تو خشک و خشن است، کارساز و صادقانه است اما  از کلمات احساسی نظیر ناامید شدن، عصبی شدن و ... استفاده نکنید و از سرزنش کردن پرهیز کنید.
 
به حرفهای طرف مقابل تان گوش کنید
همیشه یک دیدگاه و نقطه نظر دیگر هم وجود دارد. صرفنظر از اینکه چقدر زوجین به هم نزدیک هستند هنوز هم مباحث و زمینه هایی هست که شما در خصوص آنها نگرش های متفاوتی دارید. شما مجبور به پذیرش هر عقیده و نظر متفاوت و مختلفی نیستید اما باید مودب و متین باشید و نظرات طرف مقابل را بشنوید حتی اگر با هم توافق ندارید با همسرتان مهربان باشید. 
 
صادق باشید
حل و فصل دعوای میان دو نفر که یکدیگر را دوست دارند و به طور کامل و بی قید و شرط به هم اعتماد دارند خیلی ساده تر و راحت تر انجام پذیر است. اعتماد و صداقت متقابل میان زوجین امکان به مشارکت گذاشتن تمام داشته هایشان را بدون ترس از ریشخند و یا ترک کردن میسر می سازد.
 
توافق یا مصالحه را بیاموزید
که البته این مصالحه برای هر زوجینی یک معنایی می تواند داشته باشد مثلا برای برخی از زوجین معنای این حرف تقسیم کردن کارهای منزل به طور مساوی و یا توافق بر سر عوض کردن بحث هنگام بروز دعواها ( پیش از آنکه خلق و خوی طرفین به هم بریزد) باشد. ممکن است لازم باشد که تعطیلات را میان اقوام و خانواده های طرفین تقسیم کنند و زمان های یکسانی را با پدر و مادر خود و همسرشان سپری کنند و یا همسرتان را تشویق کنید که مدتی را با دوستانش سپری کند.
 
وقتی روی چیزی توافق می کنید از توافق خود راضی باشید و هیچ کینه ای در دل خود نگه ندارید.
 
بخشیدن را تمرین کنید
این مهمترین بخش در حل و فصل مشکلات زناشویی است. کسانی که ما را دوست دارند و عاشق مان هستند قدرت و توانایی صدمه زدن به ما را دارند زیرا آنها در زندگی ما دارای ارزش و اهمیت هستند. بخشیدن و عفو کردن یک ویژگی خیلی مهم در درمان دردهای ناشی از دعواها به ویژه دعواهای زناشویی و حرکت به سوی ایجاد میل و رغبت و کشش بیشتر زوجین نسبت بهم است که البته به سختی قابل اجراست. اگر باعث صدمه زدن به احساسات طرف مقابل شده اید از عذرخواهی تله پاتی استفاده نکنید و به جای آن عبارت متاسفم، معذرت می خواهم و .....را به زبان آورید، شنیدن این عبارت نیاز همسرتان است به علاوه عذرخواهی شما را نیز احساس می کند.
 
نکات و هشدارها :
به محض اینکه دعوا حل و فصل شد سراغ مهارت ایجاد ارتباط مثبت بروید. با هم به پیاده روی، خرید و ... بروید. زمان را صرف احیای مجدد تمایل و رغبت تان نسبت بهم کنید.
اگر نمی توانید به یک مصالحه نسبتا خوب برسید و یا دعوا و مشکلات تان رو به رشد و فزاینده بود به دنبال یک کمک تخصصی و استفاده از مشاور یا روان شناس باشید.
معجزه اینجاست. ما هر چه بیشتر افکارمان را با هم در میان بگذاریم افکار بیشتری داریم.

منبع: بیتوته
برچسب ها: همسر ، زن ، مرد ، ازدواج ، زندگی ، مشتر ، تفاهم
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار