مدیرکل حمایت از تولیدات صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور از اجرای طرح احیای رشته های منسوخ شده صنایع دستی خبر داد.

کامران سبزه میدانی در دیدار با جمعی از صنعتگران صنایع دستی استان چهارمحال وبختیاری گفت: با اقدامات انجام شده، تاکنون رشته های نمدمالی، چاپ قلمکار و لاک تراشی دار برخی استان های کشور احیا شده است.
وی با بیان هزینه پایین برای ایجاد اشتغال در صنایع دستی در مقایسه با دیگر بخش ها نظیر صنعت و کشاورزی، گفت: محصولات صنایع دستی ایران از نظر رنگ، خاصیت، کیفیت و تنوع در جایگاه مطلوبی قرار دارد و می توان با نگاه اقتصادی، بیشترین بهره را از این قابلیت ها برد.
سبزه میدانی با بیان اینکه برخی صنایع دستی در استان های کشور نظیر قفل سازی، شیشه گری فوتی، رفوگری، چهل تکه دوزی، پلاس بافی، حجاری سنتی منسوخ شده است، مستندسازی، خریداری و نگهداری نمونه های قدیمی، شناسایی اساتید فن و جذب علاقه مندان را از راهکارهای احیای رشته های منسوخ شده یا در حال منسوخ صنایع دستی عناون کرد.
وی برگزاری دوره های آموزشی، فراهم شدن زمینه فروش صنایع دستی و کاربردی شدن تولیدات را از دیگر راهکارهای حفظ و احیای صنایع دستی بومی استان های کشور عنوان کرد و با تاکید بر لزوم قرار گرفتن کالای ایرانی به ویژه صنایع دستی در سبد خرید خانوار، گفت: لازم است برای تحقق این هدف نیز، تولیدات صنایع دستی بر اساس نیاز مردم تهیه شده و برندسازی شود.
سبزه میدانی همچنین بر لزوم استفاده از تجربه استادکاران قدیمی برای احیاء رشته های بومی در حال منسوخ تاکید کرد.
مدیر کل حمایت از تولید معاونت صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی کشور همچنین در خصوص راه اندازی خانه صنایع دستی در مراکز استان ها گفت: اجرای این طرح با هدف حمایت از صنعتگران، تولیدات آنان و رفع مشکلات این حوزه اجرایی می شود.
در این نشست، مشکلات کارگاه های صنایع دستی اولویت دار استان چهارمحال وبختیاری بررسی و برای تجهیز این کارگاه ها برنامه ریزی شد.
استانداردسازی کارگاه های صنایع دستی، شناسایی تولیدات دارای قابلیت بازاریابی و فروش، بررسی مشکلات صدور مجوز های تولیدی صنایع دستی و تسهیلات مشاغل خانگی و هماهنگی ها برای استفاده از تسهیلات صندوق مهر امام رضا (ع) از موضوع های مطرح شده در این نشست بود./ب

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.