دکتر اسماعيل زاده افزود:بر اساس اين طرح محصولات باغي و کشاورزي که بيشترين سهم را در سبد غذايي شهروندان به خود اختصاص داده اند از جمله خيار، گوجه فرنگي، کاهو، پياز، سيب زميني، سيب درختي و برنج مورد بررسي قرار مي گيرند.
مدير نظارت بر مواد غذايي،آرايشي و بهداشتي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي مشهد گفت : اين طرح در ميادين ميوه و تره بار مشهد به صورت هفتگي و تا پايان سال 93 اجرا مي شود.
دکتر اسماعیل زاده افزود :نمونه ها براي بررسي به آزمايشگاههاي کنترل کيفي منتقل و نتايج آن به سازمان غذا و دارو ارسال مي شود.
وی درباره هدف از اجراي اين برنامه گفت : هدف از اجراي اين برنامه تامين و ارتقاء سلامت جامعه می باشد که این خود يکي از سياستهاي اصلي وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي است .
مدير نظارت بر مواد غذايي،آرايشي و بهداشتي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي مشهد در خصوص علت بررسي نيترات و آفت کش ها در محصولات کشاورزي افزود : در حال حاضر به لحاظ غني سازي خاک به صورت گسترده از کودهاي شيميايي استفاده مي شود و ممکن است در برخي از محصولات کشاورزي ميزان نيترات حاصل از کودهاي شيميايي افزايش يابد.
دکتراسماعيل زاده در ادامه گفت : به لحاظ امکان استفاده از سموم غير مجازیا بيش از ميزان مورد نياز و يا نامناسب بودن زمان استفاده در محصولات کشاورزي و باغي که این عوامل مي تواند فاکتور خطري براي مصرف کنندگان باشد.
دکتر اسماعيل زاده اظهار اميدواري کرد: با همکاري سازمانهاي جهاد کشاورزي، صنعت معدن و تجارت و شهرداري، نتايج اين طرح منجر به توليد محصولات کشاورزي سالم و بدون مواد خطرزا شود.
انتهای پیام/ش/ن