به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، مهرنوش طاهرخانی صبح امروز در نشست سلامت این شهرستان اظهار کرد: مقاومت به آنتیبیوتیک یعنی میکروبهای بیماریزا که برای مبارزه با آن آنتیبیوتیک استفاده میشود، با جهش ژنی(موتاسیون) نسبت به این داروها مقاومت پیدا میکنند و نسلهای جدیدی را به وجود میآورند که شاید نتوان با آنها مبارزه کرد.
وی افزود: در دهههای گذشته مصرف آنتیبیوتیک علاوه بر پزشکی در کشاورزی هم افزایش چشمگیری داشته و آنتیبیوتیکها در دامداری، پرورش مرغ و طیور، پرورش ماهی و آبزیان، تولید محصولات کشاورزی و در باغهای میوه نیز استفاده میشود.
کارشناس امور دارویی شبکه بهداشت و درمان شهرستان تاکستان خاطرنشان کرد: پس میتوان نتیجه گرفت که مقاومت به آنتیبیوتیک، کشاورزی و محیط زیست را نیز تحت تاثیر قرار میدهد.
طاهرخانی در ادامه افزود: عواملی مانند درمانهای ناقص و مقطعی، استفاده نابجا و بیرویه از آنتیبیوتیکها و ابتلا به برخی بیماریهای زمینهای میتوانند زمینهساز مقاومت به داروهای ضدمیکروبی محسوب شوند.
وی اضافه کرد: از سال 1987 هیچ رده آنتیبیوتیک تازهای تولید نشده و در خط تولید شرکتهای داروسازی بزرگ به طور تقریبی هیچ آنتیبیوتیک تازهای وجود ندارد.
کارشناس امور دارویی شبکه بهداشت و درمان شهرستان تاکستان یادآور شد: برای تولید آنتیبیوتیک جدید، انگیزه اقتصادی کافی وجود ندارد، چراکه آنتیبیوتیکها فقط در صورت لزوم برای یک یا دو هفته مصرف میشوند و به دلیل خطر مقاومت میکروبها، مدت استفاده از آنها محدود است.
وی سرماخوردگیها را در بیشتر موارد ویروسی شناخته و تأکید کرد: در اینگونه موارد نیازی به مصرف آنتیبیوتیک نیست.
این مسئول ادامه داد: عامل اسهال در اکثریت مواقع ویروس است، در کودکانی که اسهال دارند باید از مصرف خودسرانه آنتیبیوتیک به شدت پرهیز شود.
انتهای پیام/م