عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات لرستان گفت: لرستان ۱.۲ میلیون هکتار از پوشش جنگلی زاگرس را به خود اختصاص داده است که از این میزان ۵۶۰ هزار هکتار آن در حال نابودی است.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران لرستان؛ مجید توکلی افزود: که یک نوع بیماری قارچی را در درختان به وجود می آورد.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات لرستان بیان کرد: بر اساس آنالیزهای زیاد و تحقیقات علمی مشخص شده ،کلیدی ترین عامل زوال درختان بلوط در منطقه زاگرس در لرستان یک عامل بیماری زا به نام پاتوژن‌ها است که بسیاری از درختان سالم نیز به این قارچ آلوده هستند اما قابل مشاهده نیست که تنش دمایی سبب فعال شدن این قارچ می‌شود و درختانی که با این قارچ خشک می شوند به هیچ وجه قابل احیا نیستند.
وی اظهار کرد: از جمله عوامل مؤثر در خشکیدگی و نابودی جنگل های بلوط می توان به آلودگی هوا، گرد و غبار، چرای بی رویه دام و خشکسالی اشاره کرد که سبب ضعف فیزیولوژیک درختان می‌شوند.
توکلی عنوان کرد: در زاگرس یک نوع بلوط منحصر به فرد وجود دارد که محصولات جانبی و فرعی آن بسیار زیاد است که متأسفانه این نوع بلوط به دلیل بیماری در حال زوال است.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات لرستان اظهار کرد: در زاگرس از 5 میلیون هکتار جنگل آن حدود 1.2 میلیون هکتار در حال نابودی است و 6 استان در این منطقه در معرض نابودی جنگل ها قرار دارند که ایلام بیشترین آلودگی و لرستان دومین استان از نظر آلودگی جنگل‌ها به شمار می روند.
وی بیان کرد: در لرستان از 1.2 میلیون هکتار پوشش جنگلی حدود 560 هزار هکتار آن آلوده شده و در حال زوال است که چیزی حدود 50 درصد آن را شامل می شود به طوری که در جنگل های لرستان حدود 80 هزار اصله درخت بلوط به خاطر این بیماری ها تا کنون قطع شده است.
انتهای پیام/ش/ن
برچسب ها: جنگل ، بلوط ، نابودی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.