یاسوج/

میوه های بی سرپناه در کهگیلویه و بویراحمد

میوه های بی سرپناه در کهگیلویه و بویراحمد نبود سردخانه های مناسب و کافی در استان موجب شده تا صفت بی سرپناهی را برای محصولات باغی استان به کار ببریم .

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران یاسوج  استان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن شصت هزار هکتار زمین های باغی و تولید سالانه 200 هزار تن انواع میوه در صورت حمایت بیشتر توانایی تبدیل به یکی از صادرکنندگان بزرگ میوه در کشور رادارد اما به دلیل نبود سردخانه های مکفی در استان باغداران و مردم با مشکلات عدیده ای مواجه هستند .

 محمدی که شغل وی فروش میوه به صورت عمده در یاسوج است گفت: هر کیلو سیب را 600 تومان خریداری کردم و در بازار به ازای هر کیلو 450 تومان به فروش می رسد که اگر سردخانه یا محل ذخیره مناسبی داشته باشیم می توانیم آن را به قیمت های با صرفه تری بفروشیم .

صادقی دیگر میوه فروش هم استانی هم گفت: یک تن میوه مختلف وارد کردم اما متاسفانه 400 کیلو از این میزان به دلیل گرمی هوا از بین رفت و مجبورم مابقی را به قیمت های بالاتری بفروشم تا میزان ضایعات را جبران کنم.

سایر میوه فروشان هم از نبود محل ذخیره سازی نگران بودند و عنوان کردند که سرمایه گذاران در بخش های میوه محصولات باغی را از استان ما خریداری می کنند و در سردخانه های استانهای خود ( اصفهان‌،فارس ، خوزستان و ... ) ذخیره می کنند و همین میوه را چند ماه بعد به قیمت های بیش از چهار برابر به ما می فروشند .

آنها همچنین از اتفاق های ناگواری از جمله تصادفات منجر به مرگ عزیزان خود در زمانی که برای آوردن بار به استانهای همجوار می روند صحبت کردند و گفتند : هزینه های ایاب و ذهاب ، هزینه سوخت ، اجاره خودرو و کارگر و ... از جمله مشکلاتی است که فروشندگان را آزار می دهد .

کمبود سردخانه در کهگیلویه و بویراحمد باعث از بین رفت مقادیر زیادی از تولیدات باغی در زمان برداشت تا فروش و کاهش صادرات محصول به استان های مجاور می شود.

معان مدیر باغبانی جهادکشاورزی کهگیلویه و بویراحمد میوه تولید شده باغداران این استان به دلیل نبودن این زیرساخت ها با احتساب هزینه حمل و نقل و پایین آمدن قیمت محصول گاه تا کمتر از پنجاه در صد از قیمت واقعی آن به فروش می رسد. هوشنگ علیاری گفت: در حال حاضر ده سردخانه مواد محصولات کشاورزی در این استان وجود دارد که برای متناسب شدن با میزان تولید محصولات باغی باید به دو برابر افزایش پیدا کند.

 مدیر صنایع جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد از صدور مجوز برای بیست و یک واحد سردخانه ای در این استان با ظرفیت شصت و چهار هزار تن خبر داد و افزود: کمبود اعتبار عامل اصلی ناتوانی سرمایه گذاران برای احداث سردخانه در استان است.

علی اصغر داورپناه به آمار سردخانه های استان اشاره کرد و افزود: در حال حاضر یک سردخانه دوهزار تنی که متعلق به تعاونی روستایی است در یاسوج, همچنین یک سردخانه یکهزار تنی در بخش خصوصی در کاکان ، یک واحد سردخانه یک هزار تنی در دهدشت،یک سردخانه در شهرک صنعتی فرودگاه در شرف بهره برداری می باشد.

 وی افزود: در سال گذشته بالای سی و پنج واحد مجوز با مجموع ظرفیت چهل و چهار هزار تن در استان صادر شده است ولی با اینحال اکثر این مجریان اقدام به تاسیس سردخانه نکرده اند و سردخانه های دهدشت و کاکان در حال حاضر راکد می باشند و هیچگونه فعالیتی ندارند.

داورپناه اقتصادی کردن سردخانه ها را از مهمترین اولویت ها دانست و گفت: به طور کلی یکی از مشکلاتی که در استان در زمینه ایجاد واحد های مختلف از جمله سردخانه ها,وجود دارد این است که با یک دید اقتصادی به آنها نگاه نمی شود در صورتی که این سردخانه ها واحدهایی اقتصادی هستند و یک واحد اقتصادی باید دارای سود باشد.

گوهرکانی مدیر کل جهاد کشاورزی گفت: نبود فرهنگ ذخیره سازی و عدم استقبال از سرمایه گذاران غیر بومی در بخش سردخانه از جمله دلایل نبود سردخانه های مکفی در استان است . آقای دیودیده مدیر کل صنعت معدن و تجارت هم به سرمایه گذاری بخش خصوصی در احداث سردخانه ها اشاره کرد و گفت: در استان کهگیلویه و بویراحمد بخش خصوصی توانمند در امر ایجاد سردخانه و کشاورزی وجود ندارد.
آقای زارعی نماینده مردم شهرستان های بویراحمد و دنا در مجلس شورای اسلامی گفت: طی سالهای اخیر نتوانستیم ظرفیت هایمان را برای سرمایه گذاری در بخش سردخانه های میوه بیان کنیم تا کسانی که علاقمند به سرمایه گذاری هستند به این استان روی بیاورند .

 نماینده مردم شهرستان های کهگیلویه ، چرام ، لنده و بهمئی در مجلس شورای اسلامی هم به بانکها اشاره کرد و گفت: مسئولان سازمانها و بانکها همکاری لازم برای سرمایه گذاری در این بخش را با سرمایه گذاران ندارد و یکی از سرمایه گذاران بخش سردخانه ای استان نیز به صحبت های این نماینده مجلس صحه گذاشت و عنوان کرد که سال 86 مجوز تاسیس یک سردخانه را دریافت کردیم و با سرمایه شخصی یک میلیارد و 300 میلیون تومان پیشرفت کاری خود را به حدود 80 درصد رساندیم و حالا هم منتظر اختصاص تسهیلات از سوی بانک برای نصب دستگاهها هستیم که بانکها اقتصادی نبودن طرح را بهانه کرده و می گویند که این طرح توجیح اقتصادی ندارد و سرمایه گذار سرمایه در گردش ندارد به همین دلیل این طرح راکد مانده است و در ادامه دیودیده مدیر کل صنت و معدن هم گفته که سرمایه گذار باید توان مالی مناسبی داشته باشد تا هم بتواند خرید به موقعی داشته باشد هم اقساط خود را پرداخت نماید.

مدیر صنایع جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در ادامه پیشنهاد داد برای حل مشکلات سردخانه داران استان هماهنگی های لازم صورت گیرد تا وام های کم بهره و سرمایه گردش در اختیارشان قرارداده شود تا از این واحد ها حمایت شود و سردخانه های استان بتوانند محصولات کشاورزان را خریداری نمایند.

آقای داورپناه شناسایی افراد توانمند در استان برای سرمایه گذاری در این بخش ، همکاری مسئولان ، همکاری مردم ، کاهش معارضات و صدور مجوز و قرار دادن زمین از سوی شهرک های صنعتی برای احداث سردخانه ، ارائه تسهیلات از سوی بانکها با بهره پایین را از جمله راهکارهای افزایش تعداد سردخانه های استان عنوان کرد./ز
برچسب ها: میوه ، سردخانه ، سرمایه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.