سیگنال‌های آنتن‌های مخابراتی قادر به دنبال کردن بارش‌ها در آفریقا هستند.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران؛ اگر چه این موضوع همیشگی نیست، اما قطرات باران هنگام فرود، باعث تحریف سیگنال‌های مخابراتی شده و تلفن‌های همراه گاهی در طوفان و بارندگی‌های شدید در دسترس نیستند.




دانشمندان در یافتند که این انتقال سیگنال آلوده می‌تواند به عنوان ابزاری برای بازسازی الگوی بارشی منطقه استفاده شود. این طرح از سال 2006 در کشور های توسعه یافته با موفقیت اجرا شده است و حالا دانشمندان در حال بررسی این تکنولوژی برای استفاده در منطقه وسیع افریقا هستند. جایی که سنجش وضعیت هوا زیر ساخت مطلوبی ندارد و قابل بازسازی نیست. این فناوری به دلیل قابلیت پیش بینی بارش‌ها، وقوع سیل و تغییرات آب و هوایی، قطعا دستاوردی مهم است.

علی دومونیا، زمین شناس از دانشگاه اگادوگو، برای اولین بار با همکاری شرکت‌های مخابراتی فعال در غرب افریقا نظارت بر بارش‌ها را با استفاده از دکل‌های مخابراتی انجام داده است. این تیم داده‌های مخابره شده بین دو دکل با فاصله 29 کیلومتر از یکدیگر را در فصل بارش‌های موسمی سال 2012 به طور گسترده مورد تحلیل و بررسی قرار دادند.

محققان این پروژه گزارش دادند 95 درصد بارش‌های روزانه اندازه گیری شده، با دقت پیش بینی‌های ماهواره‌ای و حتی بهتر بوده است.

شبکه بی سیم آفریقا در حال گسترش پوشش شبکه خود است و تیم تحقیقاتی این پروژه امیدوار است، با استفاده از این فناوری بتواند سیستمی مختص این امر برای استفاده در سطح وسیع افریقا طراحی کند.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار