به گزارش
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران ، احسان پورمنتی گفت: البته آمار ثبت ولادت در خارج از کشور بسیار بیشتر از این تعداد است و بسیاری از هموطنان در سفر به ایران برای نوزادان خود شناسنامه می گیرند.
وی افزود: همچنین سالانه دو هزار واقعه فوت، سه هزار و 500 مورد ازدواج، یکهزار و 500 واقعه طلاق(توافقی) و 150 هزار درخواست ارائه خدمات در 128 نمایندگی ایران در خارج از کشور ثبت می شود.
پورمنتی با اشاره به اینکه تاکنون درخواست صدور 450 هزار کارت شناسایی ملی از طریق نمایندگی های ایران در خارج از کشور ثبت و برای آنان کارت صادر شده است، گفت: تعداد بسیار بیشتری درخواست از طرف ایرانیان مقیم خارج از کشور توسط وکلای آنان در داخل ثبت شده است.
وی استفاده از آرشیو الکترونیکی برای ارائه خدمات به ایرانیان خارج از کشور را بسیار مفید و موثر توصیف کرد و ادامه داد: با استفاده از این سیستم، هزینه و زمان ارائه خدمت بسیار کاهش می یابد.
مدیرکل امور هویتی ایرانیان خارج از کشور با اشاره به اینکه تمامی خدمات قابل ارائه به ایرانیان داخل کشور برای ایرانیان مقیم خارج از کشور نیز ارائه می شود، افزود: هموطنان مقیم خارج از چهار طریق شامل مراجعه به 128 نمایندگی جمهوری اسلامی در خارج از کشور، مراجعه به اداره کل ثبت احوال در تهران در زمان حضور در ایران، مراجعه به بیش از 600 اداره ثبت احوال در نقاط مختلف کشور و از طریق دادن وکالت به افراد خانواده می توانند خدمات ثبت احوال را دریافت کنند.
وی همچنین با بیان اینکه برای هموطنان مقیم خارج از کشور تسهیلاتی در نظر گرفته شده است، گفت: هموطنان مقیم خارج می توانند برخی خدمات را از طریق پست و یا پست الکترونیکی دریافت کنند در حالیکه در ایران حضور شخص در اداره ثبت احوال الزامی است.
پورمنتی تصریح کرد: ماموران کنسولی وزارت خارجه که وظیفه ارائه خدمات را به عهده دارند، توسط ثبت احوال آموزش می بینند و برای آنها گواهینامه صادر می شود.
به گفته وی، دستورالعملی برای ارائه خدمات در ثبت احوال تهیه و به وزارت خارجه ابلاغ می شود و هر تعداد اوراق یا شناسنامه لازم باشد در اختیار آنان قرار می گیرد.
پورمنتی با تاکید بر اینکه نظارت بر عملکرد مأموران کنسولی و بازدیدهای دوره ای از نمایندگی های ایران در خارج از کشور انجام می گیرد، افزود: صدور شناسنامه برای نوزادان، ثبت ازدواج زنان خارجی با مردان ایرانی و صدور شناسنامه برای این بانوان توسط وزارت خارجه و در محل نمایندگی های ایران انجام می شود، اما تعویض و اعمال تغییر در کارت های شناسایی و شناسنامه در ایران انجام می شود.
وی تصریح کرد: در گذشته مدارک دریافت شده توسط نمایندگی ها به تهران ارسال و سپس به ادارات ثبت احوال مراکز استان ها فرستاده می شد که زمان زیادی صرف این ارسال ها می شد، در حالیکه اکنون با راه اندازی آرشیو الکترونیکی اسناد هویتی، مدارک به استان ها ارسال نمی شود و همه کارها در تهران انجام و به نمایندگی ها باز گردانده می شود که زمان را بسیار کوتاه می کند.
انتهای پیام/