داود رضا عرب در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران ارومیه اظهار کرد: سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری مجری عملیات مهار کانون های گرد و غبار اطراف دریاچه ارومیه است که قرار است تا هفته آینده الگوی اجرای این عملیات را به ستاد احیای دریاچه ارومیه ارایه کند.
وی افزود: در گذشته گرد و غبار معمولی در منطقه وجود داشت که دریاچه ارومیه آن را جذب می کرد و مانع پخش شدن آن در منطقه می شد اما اکنون به دلیل وضعیت آبی دریاچه قادر به جذب این ریزگردها نیست و علاوه بر آن کانون های گرد و غبار ترکیبات نمکی هم به آن اضافه شده است.
وی گفت: تاکنون از طریق ماهواره و سنجش از راه دور 6 کانون گرد و غبار اطراف دریاچه ارومیه که حاوی ترکیبات نمکی هستند شناسایی شده است و پیش بینی می شود تعداد آنها بیشتر باشد از این رو مطالعات و بررسی ها برای شناسایی دیگر کانون ها همچنان ادامه دارد.
سخنگوی ستاد احیای دریاچه ارومیه ادامه داد: در عملیات اجرایی مهار کانون های ریزگرد قرار شد ابتدا از از روش بیولوژیک استفاده شود تا ریزگردها مهار شوند و در ادامه، عملیات با کاشت گیاه سازگار با شرایط ادامه یابد.
عرب تاکید کرد: منطقه بیشتر در فصل تابستان با پدیده ریزگرد مواجه می شود بنابراین تلاش می کنیم تا شهریورماه این وضعیت تا حدودی مهار شود تا مردم منطقه با مشکلات کمتری مواجه شوند و به تدریج بر اساس برنامه زمان بندی شده تمام کانون های ریزگرد مهار می شود.
وی گفت: در مهار کانون های ریزگرد از هیچ گونه روش شیمیایی استفاده نمی شود تا آسیبی به محیط زیست منطقه وارد نشود، سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری به عنوان مجری این طرح تجربیات زیادی در زمینه مهار کانون های ریزگردها دارد.
تاکنون 24 مصوبه برای احیای دریاچه ارومیه به تصویب هیات دولت رسیده و بر اساس این مصوبات و مطالعات انجام شده پیش بینی می شود این حوضه آبی تا 10 سال آینده احیا شود.
دریاچه ارومیه به عنوان دومین دریاچه شور دنیا اکنون حدود 90 درصد آب خود را از دست داده است و در شرایط نامناسب زیست محیطی قرار داردز/.