حسین وحیدی رئیس دانشکده داروسازی شهید بهشتی و عضو بسیج جامعه پزشکی در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت:در ایران 15 قلم داروی مهم در کشور تولید می شود که ارز آوری زیادی را برای کشور به همراه دارند.
وی اینترفرونها، تی پی ای، فاکتور 7، هرسپتین و داروهای پپتیدی را از جمله داروهای تولیدی ایران برشمرد و گفت: به دلیل سیستم کنترل ماده موثره دارو در ایران براساس استانداردهای بین المللی، ثابت شده که تولیدات ایرانی کیفیت قابل قبولی دارند و حتی توان ثبت شدن در کشورهای دیگر را دارند از این رو، رقابت تنگاتنگی در عرصه داروسازی به وجود آمده و شرکتهای خارجی تبلیغات زیادی برای تولیدات خود دارند.
رئیس دانشکده داروسازی شهید بهشتی ضمن یادآوری اینکه دانش فنی این داروها در داخل پیاده شده است، گفت: شرکتهای دانش بنیان متولی بسیاری از داروهایی که در حوزه بیوتکنولوژی تولید میشوند، هستند که وارد این حوزه شده و با تولید دارو، به نوعی یک سری از جریانات ارزی که به علت واردات از کشور خارج میشد را گرفته و اکنون با تلاش برای صادرات به کشورهای اطراف، حالت عکس به آن دادهاند.
وحیدی با اشاره به تصور غلط مبنی بر بی کیفیت بودن داروهای ایرانی، خاطرنشان کرد: به دلیل همین پیشرفت در صنعت داروسازی ایران، شرکتهای دارویی خارجی به حدی قیمتهای خود را پائین میآورند که تولید دارو در داخل ایران صرف نداشته باشد. پس اگر خلاف این بود، شرکت های خارجی هرگز قیمتهای خود را پائین نمیآوردند و یا تبلیغاتشان را بیشتر نمیکردند.
وی در پایان آینده دارویی کشور را بسته به عملکرد مسئولین دانست و تاکید کرد: مسئولین بایستی براساس فرمایشات مقام معظم رهبری که تاکید بر توانمندی داخلی و حمایت از تولید داخلی دارند، عمل کنند.
انتهای پیام/