وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: نقش بیمه ها در طرح تحول سلامت غیر قابل انکار است و برنامه جامع تحول نظام سلامت به کارآمدی نظام های بیمه ای مثل تامین اجتماعی وابسته است.


به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران ، علی ربیعی در همایش گرامیداشت روز تامین اجتماعی که در محل سالن نگین غرب برگزار شد، نقش سازمان تامین اجتماعی در ایجاد تحولات اجتماعی بی نظیر خواند و افزود: ما باید یک برنامه امنیت اجتماعی داشته باشیم و در این زمینه سیاستهای اجتماعی و رفاهی دولت ، با فعال شدن شورای عالی رفاه محقق می گردد.

دکتر ربیعی گفت : یکی از تفاوت‌های جوامع جدید و جوامع سنتی، میزان وجود و کیفیت نهادها و سازمان‌هایی است که قادرند انسان‌ها را در برابر سختی‌ها یا شرایط ناخوشایند، حمایت کنند.

وی با بیان اینکه یکی از راهکارهای مهم دنیا برای مواجهه با شرایط سخت موضوع تامین اجتماعی است افزود: جوامع سنتی ، برای حمایت افراد خود، به نهادهایی نظیر خانواده و خویشاوندی متکی بودند. اما این جامعه مدرن است که نهادهایی نظیر تأمین اجتماعی را دارد تا انسان‌ها بدون پشتوانه و حامی باقی نمانند.

 دکتر ربیعی با تاکید بر اینکه امروز تامین اجتماعی یک نهاد واسط برای افزایش سرمایه اجتماعی است یادآور شد:  نهادهایی نظیر تأمین اجتماعی، شاخص میزان عقلانیت و دوراندیشی هر جامعه‌ای هستند.

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی اعتماد اجتماعی را مهمترین استرانژی برای سازمان تامن اجتماعی بر شمرد و گفت : به میزانی که نهادی نظیر تأمین اجتماعی در شرایط پایدار، قدرتمند و در تعادل باشد، شاخصی از توانمندی و تعادل جامعه است. اگر هم تأمین اجتماعی جامعه‌ای در شرایط بحرانی قرار بگیرد، یعنی آن جامعه به‌طور کلی در شرایط نامناسبی است.

دکتر ربیعی گفت: یکی از آرزوهای هر جامعه‌ای تحقق عدالت اجتماعی است و انقلاب اسلامی ایران نیز با هدف تحقق عدالت شکل گرفت. عدالت غیرشعاری، از مسیر تحکیم پایه‌های تأمین اجتماعی امکان‌پذیر می‌شود.

وی با بیان اینکه غفلت از تامین اجتماعی ضد عدالت است اظهار داشت: عدالت غیر شعاری فقط با تامین اجتماعی پیش می رود و همه کسانی که شعار عدالت می دادند و برنامه های ضد عدالت اتخاذ کردند، دروغ می گفتند.

وی اظهار داشت: امروز مشاهده می کنیم که بزرگان نظام، علما و مراجع به تامین اجتماعی اعتماد دارند و امروز این اعتماد وجود دارد، بنابراین اعتماد ارزشمند ترین چیزی است که باید آن را دنبال کنیم.
دکتر ربیعی با بیان اینکه ما استمرار کارآمدی را  در لایه دوم تامین اجتماعی دنبال می کنیم تاکید کرد: برنامه های ما بر سه اصل حرکت اصلاحی، استحکام تشکیلاتی و گسترش خدمات استوار است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: ما به طور هدفمند برای لایه حمایتی برنامه داریم به طور مثال برای توانمند کردن افراد آسیب دیده یا به طور ناخواسته آسیب دیده برنامه داریم، برای محو کار کودک باید برنامه ریزی کنیم . ما سوء تغذیه و کمبود کالری برای بخشی از جامعه را انکار نمی کنیم آن را می بینیم و برای طرح امنیت غذایی را اجرا کرده ایم .

وی در ادامه گفت: جوامعی که گذارها و تغییرات را تجربه می‌کنند، و هر جامعه‌ای که برای انجام اصلاحات ساختاری و تغییر شیوه‌های زندگی آماده می‌شود، نمی‌تواند از توجه به نهاد تأمین اجتماعی غفلت کند.

دکتر ربیعی با بیان اینکه جامعه ما هم به دنبال همین اصلاحات است خاطر نشان کرد: وقتی قرار است طرح بزرگی نظیر هدفمندی یارانه‌ها انجام شود، حتماً باید اثرات این طرح بر اقشار آسیب‌پذیر بررسی و جبران شود. نظام تأمین اجتماعی فراگیر پاسخی برای تأثیرات ناخوشایند این گونه طرح‌هاست.

 اجرای طرح‌های بزرگ تحول سلامت نیازمند تامین اجتماعی است

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: هر طرح بزرگی که در دولت‌ها اجرا شود، و با بدنه اجتماعی گسترده‌ای مرتبط باشد، برای موفقیت نیازمند تأمین اجتماعی است.

دکتر ربیعی تاکید کرد: امروز در کشور ما طرح بزرگی با عنوان «برنامه جامع تحول نظام سلامت» در حال اجراست. تجربه دنیا نشان می‌دهد موفقیت در اجرای برنامه‌های تحول سلامت، نیازمند مشارکت جدی نهادهای بیمه‌ای و تأمین اجتماعی است.

وی بیان داشت: اگر برداشتی وسیع از مقوله سلامت داشته باشیم، نقش تأمین اجتماعی در حوزه سلامت بیشتر آشکار می‌شود. سلامت فقط در مقوله درمان خلاصه نمی‌شود. تأمین حداقل‌های کیفیت زندگی، بالاخص برای سالمندان، و فراهم کردن شرایط امنیت روانی از مسیر تأمین معیشت برای نیروی کار؛ به شدت بر سلامت اجتماعی مؤثر است و  نظام تأمین اجتماعی است که این امنیت خاطر را ایجاد می‌کند.

دکتر ربیعی گفت: با کمک توانمندی‌ سازمان‌های بیمه‌گر و فعالیت‌های سازمان‌‌هایی نظیر تأمین اجتماعی ‌توانسته ایم  پوشش‌های  بیشتری را برای داروها، بیماری‌های صعب‌العلاج، و سایر خدمات بهداشت و درمان ایجاد کنیم.

تامین اجتماعی باید از دست اندازهای سیاسی مصون باشد

دکتر ربیعی تاکید کرد: تامین اجتماعی باید از دست اندازهای سیاسی مصون باشد و امروز کوشیده ایم تا نهایت بی طرفی سیاسی در این سازمان اعمال شود چون منابع این سازمان بین النسلی است و باید از طریق شایسته سالاری از دست اندازهای سیاسی جلوگیری کنیم.

وی افزود : متأسفانه ما شاهد یک دوره تجربه دست‌اندازی‌های سیاسی، و استفاده از منابع سازمان تأمین اجتماعی برای مقاصد سیاسی بوده‌ایم.

وزیر تعاون، کار ور فاه اجتماعی در ادامه تصریح کرد: در این دوران کوشش شده تا نهایت بی‌طرفی سیاسی بر منابع تأمین اجتماعی اعمال شود چرا که منابع سازمان تأمین اجتماعی بین‌نسلی هستند و نهایت توان حرفه‌ای برای افزایش این منابع و ممانعت از زوال آن‌ها به‌کار گرفته شود.

وی با تاکید بر ممانعت از دست‌اندازی‌های سیاسی از این سازمان خاطر نشان کرد: این کار از طریق عمل قانونمند، و فعالیت حرفه‌ای در زیرمجموعه‌های اقتصادی سازمان تأمین اجتماعی امکان‌پذیر است.

 دکتر ربیعی به نقش سازمان تامین اجتماعی در  شکوفایی اقتصاد ایران اشاره کرد  و گفت: صندوق ها می توانند تکیه گاهی برای اقتصاد باشند و واقعیت آن است که سازمان تأمین اجتماعی به‌واسطه نقشی که در  شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی دارد  نهاد اقتصادی بسیار بزرگی محسوب می شود و بنظر من صندوق های بیمه ای موتور توسعه کشور         می باشند.

وی تصریح کرد: به واسطه همین فعالیت‌های اقتصادی است که این سازمان نقشی بزرگ در اقتصاد مقاومتی پیدا می‌کند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: بسیاری از تفکرات لیبرالی نفی اقتصاد صندوق ها را در نظر گرفته اند و متاسفانه تفکری ایجاد شده که فعالیت اقتصادی این صندوق ها را نمی بینند.

دکتر ربیعی تشریح کرد: به این ترتیب، آشکارا می‌توان ادعا کرد که تحقق اقتصاد مقاومتی، تولیدمحور شدن، و حرکت به سوی توسعه پایدار، باید با مشارکت صندوق های بیمه ای محقق می شود.

وی گفت : قوانین تأمین اجتماعی می‌توانند بر تشویق به سرمایه‌گذاری یا ممانعت از سرمایه‌گذاری سهم داشته باشند. می‌توان با جدیت گفت که بازنگری در قوانین و تنظیمات تأمین اجتماعی برای خروج از رکود تورمی ضرورت دارد، و این موضوعی است که تاکنون به آن توجه کافی مبذول نشده است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: ایجاد مصارف جدید و فشار آوردن بر منابع این سازمان کار ساده‌ای است، اما از پس این تعهدات برآمدن بسیار دشوار است و می‌تواند در سالیان آینده کشور را با بحران‌هایی مواجه کند.

دکتر ربیعی با بیان اینکه : بنابراین باید درخصوص منابع سازمان تأمین اجتماعی، و تصویب هر قانون یا داشتن هر مطالبه‌ای درباره این سازمان، بسیار محتاط عمل کرد. باید مواظب بود که این سازمان اسیر کوتاه‌مدت‌نگری نشود.

احیای مؤسسه عالی پژوهش تأمین اجتماعی هر چه زودتر عملیاتی شود

وی افزود: مقوله‌ای به پیچیدگی تأمین اجتماعی، نیازمند دانش‌محور شدن است. به شدت نیازمند تولید دانش و بالاخص مطالعات مقایسه‌ای درخصوص نظام‌های تأمین اجتماعی در دنیا هستیم. باید نقاط قوت و ضعف نظام‌های تأمین اجتماعی در دنیا را بشناسیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی  با بیان اینکه متأسفانه در دولت قبل مؤسسه عالی پژوهش تأمین اجتماعی که مغز متفکر بود تعطیل شد گفت: بخش عمده ادبیات و دانش  درباره تأمین اجتماعی در این مؤسسه تولید شده است، که متاسفانه تعطیل شد. و ما به زودی آن را راه اندازی می کنیم.
وی اظهار داشت: من همین‌جا از آقای نوربخش می‌خواهم که مصوبه هیئت امنای سازمان تأمین اجتماعی درخصوص احیای مؤسسه عالی پژوهش تأمین اجتماعی را هر چه زودتر عملیاتی کنند، تا در شرایطی که برای مواجهه با مشکلات تأمین اجتماعی به دانش تخصصی نیازمندیم، این مؤسسه بتواند نقش خود را به خوبی ایفا کند.

دکتر ربیعی در پایان از سازمان تأمین اجتماعی برای نقشی که در زمینه پرداخت مطالبات داروخانه‌ها و مراکز درمانی، تأمین منابع مالی مربوط به تأمین دارو، سرمایه‌گذاری در زمینه تولیدات دارویی و سایر کالاها، ایجاد امنیت اجتماعی و سالم سازی سازمان و به کار گیری افراد سالم و کارآمد داشت، تشکر کرد.

وی همچنین شفافیت و پاسخگویی را از الزامات عملکردی برشمرد و گفت : ما در حال مطالعه در خصوص چگونگی افزایش نظارت شرکای اجتماعی هستیم  و در این راستا از همه رسانه ها می خواهم به عنوان ناظر ما عمل کنند.


انتهای پیام /
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار