ˈهوشنگ جزیˈ در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران رودهن اظهارکرد: پروژه ملی حبله رود با مشارکت دفتر عمران سازمان ملل در دو فاز طراحی شده است.
وی گفت: این پروژه از اسفندماه سال 77 با ارائه آموزش های مردمی به 16 روستای پایلوت استان های سمنان و تهران با وسعتی بیش از 1.2 میلیون متر مربع آغاز می شود.
جزی افزود: دولت سند اجرای این پروژه عظیم ملی را امضاء کرده و پاسخگویی آن از طریق وزارت امور خارجه است.
وی با اشاره به جلب مشارکت های مردمی در فاز نخست این پروژه که نتایج خوبی هم در بر داشته، تصریح کرد: حتی دو گزارش تحلیلی در مطبوعات ˈواشنگتن پستˈ و "WRI” پروژه ملی حبله رود را به عنوان پروژه ای موفق و مثبت معرفی کرده است.
مدیر پروژه ملی حبله رود ادامه داد: متاسفانه این پروژه در مقوله انسجام سازمانی تاکنون توفیق جالب توجهی نداشته است.
وی خاطرنشان کرد: در فاز دوم، این پروژه به دنبال تقویت انسجام سازمانی و طراحی ارتباطات حوزه ای هستیم.
جزی اضافه کرد: آنچه در پروژه ملی حبله رود مورد تاکید است حضور فعال دستگاه ها است و انتظار می رود فرمانداری در این موضوع مدیریت حوزه را در دست بگیرد.
وی تاکید کرد: موفقیت پروژه حبله رود در گرو انسجام سازمانی است و در این راستا باید از اطلاع رسانی صحیح و نوآوری و خلاقیت بهره جست.
طرح مدیریت پایدار منابع آب و خاک (SMLWR) بر اساس برنامه مشترک میان دولت جمهوری اسلامی ایران و UNDP از سال 1376 در حوزه آبخیز حبله رود با مساحت 1.2 میلیون هکتار بعنوان منطقه نمونه آغاز شد.
هدف اصلی این پروژه دستیابی به الگوهای مناسب برنامه ریزی، مدیریت، اجرا، بهره برداری و پایش و ارزشیابی منابع آب و خاک در چند زیر حوزه از حوزه آبخیز حبله رود و تعمیم و توسعه نتایج حاصله از پروژه به برنامه ملی حفاظت منابع طبیعی از طریق مشارکت مردم روستایی در مدیریت حوزه های آبخیز کشور است./ش