رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور گفت: یکی از اهداف دولت کاهش آلودگی کلان‌شهر ها می‌باشد که براساس قانون بودجه سال 93هزار و صد میلیارد تومان برای کاهش آلودگی هوا پیش بینی شده است.

 به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران معصومه ابتکار در شورای برنامه ریزی و توسعه استان تهران در جمع خبرنگاران گفت:  مردم به دولت تدبیر و امید به امید تحولات جدید در مغوله اجتماعی، فرهنگی، و زیست محیطی رای دادند
 
طی جلسه ای که با مقام معظم رهبری داشته‌ام ایشان تأکید ویژه‌ای در بحث زمین خواری و تغییر کاربری که خارج از ضوابط سیاست‌های کاری است داشتند و از سازمان محیط زیست و جهاد کشاورزی خواستند که در این مقوله ورود کنند.

ابتکار با تأکید بر این که دولت با نگاه خاص با مسائل زیست محیطی ورود کرده به حفظ محیط زیست نیز تأکید داشته است.

وی با بیان این که در استان  تهران خیلی از شاخص‌های رعایت نشده افزود: ما در استان تهران 26برابر بیشتر از توان طبیعت بهره برده‌ایم. زیرا با این الگو مصرف آب و انرژی زیان‌ةای جبران ناپذیری به طبیعت وارد می‌شود.

وی یادآور شد: در کل کشور 3/5 برابر بیشتر از طبیعت استفاده شده و براساس آمار های داریم طبیعت کشورمان را خفه  می‌کنیم.

ابتکار به نقش استانداران و حفاظت از محیط زیست اشاره کرد و گفت: دستگاه‌ها باید پیشگام در اصلاح الگوی مصرف باشند و دستورالعمل‌های استفاده از منابع آب و   انرژی این تغییر الگوی مصرف را باید از دولت شروع کنیم.

متأسفانه ایران روی کمربند خشکسالی است که هم  اکنون نسبت به 10 سال گذشته هوا یکی و نیم تا دو درجه گرم‌تر شده  است و باید با برنامه ریزی و مدیریت از شرایط سخت و دشوار عبور کنیم.

ابتکار با بیان این که الگوی شهر سازید در تهران اصلا منطقه با جمعیت نبوده ا ست یادآور شد: از هر جایی توانستیم برای تهران آب تأمین کرده‌‌ایم ولی باز با کمبود مواجه هستیم.  و همچنین  به افزایش به بعضی از مناطق و شهرک‌های اطراف استان تهران اشاره کرد و گفت: در زمانی که بنده در شورای شهر بودم مقرر شده بود که برای منطقه 22  300هزار نفر جمعیت در نظر گرفته شود ولی  اکنون حدود 700هزار نفر ساکن در این منطقه هستند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کل کشور ادامه داد: شورای عالی معماری و شهر سازی بازنگری در سیاست‌ةای شهر سازی داشته  است ولی شهر تهران به جمعیت 14میلیون نفری در حال نزدیک شدن است که باید سریعأ اقدام شود.

ابتکار به آلودگی شهر تهران اشاره کرد و گفت:  شهرک‌های صنعتی در تهران با مشکلات عدیده‌ای مواجه هستند و سند آمایش تهران را باید مبتنی بر محیط زیست اجرایی کنیم.

ما باید برای آلودگی هوا کار گروه ملی و کار گروه شهر تهران را فعال کرده‌ایم و دولت برنامه‌ةای شهر تهران را بازبینی و بر اساس شرایط اجرایی خواهد کرد.

معصومه ابتکار اذعان داشت: عرضه سوخت بنزین یورو4 برای کلان شهرها ازجمله تهران، تبریز، کرج  امکان پذیر شده است. و گام به گام به تحقق  اهداف در این زمینه پیش می‌رویم.

همچنین از ابتدای امسال اگر پدیده گرد و غبار در شهر تهران نبود می‌توانستیم روزهای پاک بیشتری داشته باشیم زیرا آلودگی سوخت فسیلی در تهران کاهش پیدا کرده است.

همچنین ابتکار افزود: برای خودروهای فرسوده در تهران باید کاری جدی کنیم و براساس قانون بودجه 93 هزار و 100میلیارد تومان برای کاهش آلودگی هوا پیش بینی شده  است. و از مردم می‌خواهیم به نفع محیط زیست از دریافت یارانه‌های خود انصراف دهند.

وی گفت: تا پایان شهریور تولید خودروها با استاندارد یورو 4 تولید می‌شوند و این برنامه در حال اجراست. همچنین افزود: یکی از جنبه‌های نشاط در جامعه بهره‌مندی از آسمان صاف در شهر است که متأسفانه آسمان شهر تهران در فصول مختلف سال با پدیده‌های مختلف گرد و غبار و آلودگی همراه است.

ابتکار یکی از معضلات شهر تهران را آلودگی نوری عنوان کرد و افزود: نیاز است در شهر تهران تاریکی داشته باشیم.

سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص پارک‌های ملی و مناطق حفاظت شده گفت: مناطق لار، خوجیر  و سرخه حصار از مناطق ارزشمند تهران است که با پیشگیری از ساخت و ساز بی رویه و تغییر کاربری باید از تخریب این مناطق جلوگیری بعمل آید و تمامی دستگاه‌ها در این امر باید مشارکت داشته باشند ، دولت نیز 2 هفته پیش لایحه ارزیابی زیست محیطی را به تصویب رساند.

ابتکار در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران در خصوص وجود معادن شن و ماسه جنوب غرب تهران ، گفت: معادن شن و ماسه سیاست زیست محیطی مربوط به خود را دارد که بخشی از‌ آلودگی هوا منشا خارجی دارند و بخشی نیز منشا داخلی دارند و زمانی که سازمان هواشناسی پیش بینی پایداری هوا را داشته باشند سازمان محیط زیست از فعالیت معادن شن و ماسه جلوگیری می‌کند و توصیه ما این  است که معادن در تهران به حداقل برسد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.