به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران، روزنامه گاردین در اینترنت در گزارشی به قلم "جولیان بورگر" نوشت: "جان کری" وزیرخارجه آمریکا در تلاش برای شکستن بن بست موجود در مذاکرات بین الملی در مورد برنامه هسته ای ایران روز دوشنبه برای دومین دور مذاکره با همتای ایرانیاش پس از مذاکرات یکشنبه شب در وین ماند. آمریکا گفتگوهای کری با محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران را "گفتگویی جدی و بالقوه طولانی" توصیف کرد که شش روز قبل از فرارسیدن ضرب الاجل تعیین شده برای دستیابی به یک توافق جامع بین ایران و شش قدرت جهان در آینده برگزار شد. گفتگوی دو جانبه کری و ظریف همچنین در شرایطی برگزار می شود که مذاکرات هسته ای در مورد طیفی از مسائل به بن بست خورده است.
گاردین افزود: جدی ترین مانع یک توافق اساسی در خصوص این مسئله است که آیا ایران باید یک ظرفیت غنیسازی اورانیوم در مقیاس صنعتی داشته باشد که به آن امکان خودکفایی در تولید سوخت هسته ای برای نیروگاه هسته ای اش در بوشهر را بدهد یا اینکه فقط یک تاسیسات در مقیاس تحقیقاتی داشته باشد و به ادامه واردات سوخت از روسیه که سازنده نیروگاه بوشهر است، متکی باشد.
دیپلماتها می گویند، کری و ظریف به دنبال یک مصالحه اند که بتواند به حصول توافق تا روز یکشنبه بیانجامد یا توجیهی برای توافق در مورد تمدید گفتگوها تا دستیابی به توافق در آینده باشد.
یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا گفت: مسائل زیادی برای بحث به عنوان بخشی از این گفتگوهای هسته ای، بویژه با نزدیک شدن بیست ژوئیه، وجود دارد. یکی از اهداف سفر کری به وین این بود که با بحث های عمیق با ظریف تمایل ایران را برای تصمیم گیریهای مهم و ضروری ارزیابی نماید. این گفتگوها بسیار جدی و احتمالا طولانی است. کری مذاکره را تا هر وقت لازم باشد ادامه می دهد.
ظریف به گزارشگران گفت که در گفتگوهای یکشنبه شب پیشرفت مهمی حاصل شد.
یک دیپلمات اروپایی گفت که به نظر آنها تمدید مذاکرات نه اکنون و نه هیچوقت دیگر فایده نخواهد داشت.
ادعا می شود کری و ظریف درباره امکان تنظیم یک توافق مرحله بندی شده صحبت می کنند که در آن ظرفیت غنی سازی ایران به چند هزار دستگاه سانتریفیوژ طی چند سال آینده محدود می شود، با احتمال توسعه آن در آینده بر اساس نیاز قابل مشهود و بهبود شفافیت ایران درباره فعالیتهای هسته ای این کشور.
گفتنی است، وزرای خارجه انگلیس، فرانسه و آلمان روز یکشنبه به منظور شرکت در مذاکرات هسته ای عازم وین شدند اما عصر همان روز آنجا را ترک کردند و بحث درباره مسائل اصلی را به کری و ظریف واگذار کردند.
انتهای پیام/