به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از روزنامه نیویورک دیلی نیوز، "لیندسی گراهام" و "باب منندز" دو سناتور با نفوذ آمریکایی با گرداندن نامه ای در میان اعضای سنای آمریکا و جمع آوری امضای آنها خواهان اتخاذ مواضع سختگیرانه تر دولت آمریکا در مذاکرات اتمی وین با ایران شدند.
در ادامه این مطلب آمده است: این دو سناتور درحالی درخواست خود را مطرح کرده اند که شش قدرت جهانی از جمله آمریکا به زمان ضرب الاجل تعیین شده در مذاکرات وین نزدیک می شوند. هدف آنها رسیدن به توافقی است که بر اساس آن برنامه اتمی ایران کند می شود و در برابر ، برخی تحریمهای این کشور به تدریج کاهش پیدا می کند.
رابرت منندز دمکرات و لیندسی گراهام جمهوری خواه بر این نظر هستند که دولت اوباما رئیس جمهور آمریکا نباید بدون پشتیبانی کنگره کاری را انجام دهد.آنها نامه ای را در بین سناتور ها توزیع کرده اند که در آن نوشته شده است آنها خواهان آن هستند که ایران از هرگونه برنامه اتمی که دارای ابعاد نظامی باشد پاکسازی شود.
آنها در این نامه گستاخانه، تهران را به فریبکاری متهم کرده و مدعیاند بیم دارند نگرانی های بلند مدت آمریکا در هر توافقی که حاصل شود، برطرف نشود. هر گونه توافقی که سبب مرتفع شدن تحریم های ایران شود، می تواند پنجره ای را برای بازیابی اقتصادی این کشور ایجاد کند تا برنامه اتمی اش را از سر بگیرد.
هنوز میزان حمایت از این نامه در بین سناتور ها مشخص نشده است اما بر اساس برخی گزارش ها تاکنون 100 سناتور آنرا امضاءکرده اند.در این حال منندز که ریاست کمیته روابط خارجی مجلس سنا را برعهده دارد و گراهام که یکی از اعضای کمیته خدمات نیروهای مسلح سنا است اعلام کرده اند اگر ایران به تعهداتش عمل نکند تحریم ها باید به فوریت از سرگرفته شوند.
این نامه تا روز چهارشنبه و چهار روز پیش از ضرب الاجل بیستم ژوئیه در بین نمایندگان سنا ی آمریکا گردانده خواهد شد.
جان کری وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه با محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران به منظور پیشبرد در مذاکرات و برای انتخاب گزینه های دشوار در وین گفتگو کرد.
رهبران دمکرات سنا اوایل امسال لایجه منندز و مارک کرک از حزب جمهوری خواه را که خواهان رساندن میزان صادرات نفت ایران به حد صفر و کاهش اختیارات اوباما بود، مسدود کردند.
در این حال آدام شارون سخنگوی منندز ادعا کرد این نامه برای از خط خارج کردن مذاکرات نیست. شارون گفت: کنگره باید نقشی را بازی کند که در یک دهه گذشته بازی کرده است.پافشاری نمایندگان بر تحریم های کنونی سبب شد ایران برای مذاکره حاضر شود.
انتهای پیام/