بخش بزرگ تولیدات جواهرات و آلات زینتی، لوازم آرایشی و بهداشتی، بیشتر تولیدات پوشاک، مبلمان و پرده و سایر تزئینات منزل، بخش زیادی از اقلام فانتزی مثل عروسک و مجسمه و دکوریهای بیمصرف و بسیاری موارد دیگر که باید تولیداتشان متوقف شود.
طرفداران اشتغال زنان کاش با تحقیق علمی و با مراجعه به مراکز خرید آمار دقیقی از میزان درآمد زنان شاغل که صرف امور مفید و مولد میشود یا در زندگی مشترک صرف مخارج ضروری میشود را در بیاورند.
البته نمیخواهم بگویم مردان هیچ خرید غیر ضروری ندارند و البته که خصوصاً در میان مردان ثروتمند اتومبیل، ساعت، موبایل، تبلت و... از مخارج غیر ضروری معمول است اما فکر نمیکنم کسی منکر این باشد که بخش خریدهای غیر ضروری توسط بانوان انجام میشود؛ خصوصاً اگر به کمد لباسهای خانم و انباشت انواع پوشاک در آن نگاهی انداخته باشد.
البته اینگونه که آمارها هم تأیید میکند بانوان طبقه متوسط شهری جهان سوم بیشتر از همتایان خود در کشورهای پیشرفتهتر مخارجی چون خرید جواهر، لوازم آرایشی و دکوراسیون را به خود تحمیل میکنند.
در کشور ما در بسیاری از موارد زن پولی که در میآورد را «پول من» و پول همسرش را «پول ما» مینامد و هیچ گونه احساس تعهدی در قبال مخارج مشترک ندارد. شاید اگر فرهنگی که آن را فرهنگ «پول من و پول ما» نامگذاری کردم برچیده شود خیلی از این مخارج به راههای صحیح هدایت شوند.