در جلسه "کمیته مشترک بررسی نحوه کمک به آسیب دیدگان حادثه طوفان تهران" بر تدوین طرح دو فوریتی برای اعطای کمک به حادثه دیدگان طوفان تهران و همچنین لزوم پوشش بیمه برای شهروندان در حوادث طبیعی تأکید شد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران از  شورای اسلامی شهر تهران جلسه کارشناسی رسیدگی به وضعیت حادثه دیدگان طوفان اخیر تهران توسط کمیسیون نظارت و حقوقی در شورای اسلامی شهر تهران برگزار شد.

در این جلسه که با حضور  احمد مسجد جامعی رییس شورا ،  پرویز سروری رییس کمیسیون نظارت و حقوقی، رحمت الله حافظی ، علی صابری از اعضای شورا ، اسماعیل نجار معاون وزیر و رییس سازمان مدیریت بحران کشور و احمد صادقی رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران، شریعتمداری مدیرعامل شرکت سرویس بیمه شهر و نمایندگان شرکت شهر سالم برگزار شد بر لزوم پرداخت کمک به حادثه دیدگان و نیز تدوین طرح قانونی برای آمادگی در برابر حوادثی از این دست تاکید شد.

رییس شورای اسلامی شهر تهران گفت: مهمترین حقی که در دین مبین اسلام به آن اشاره شده حق حیات است به گونه‌ای که این حق برای هر موجود زنده از قبیل درخت و حیوانات نیز محترم شمرده شده است. در اهمیت این حق همین بس که اگر مقدار آبی فقط برای وضو داشته باشیم و حیوانی چه حرام گوشت و چه حلال گوشت تشنه باشد باید آب را به حیوان دهیم تا حیاتش حفظ شود.
مسجد جامعی ادامه داد: در این شرایط ما باید به فکر حفظ حق حیات انسانها و نیز حرمت آنها باشیم در حالی که در حادثه طوفان اخیر  چنین نبوده و هیچ کس هم جوابگو نیست.

وی با اشاره به حادثه طوفان اخیر تهران افزود: موضوعی که در این واقعه باید مورد توجه قرار گیرد بلاتکلیفی شهروندان است. در جایی گفته می‌شود شهرداری مسئول رسیدگی به پرداخت خسارات ناشی از حوادث است اما باید توجه داشت این حوادث مربوط به مواردی است که از عملیات‌های ساختمانی و عمرانی ناشی شود اما اگر بحرانی مانند زلزله و حوادث طبیعی دیگر رخ دهد آیا باز هم شهرداری مسئول است؟

رییس شورا با بیان اینکه باید هر چه زودتر مردم را از بلاتکلیفی خارج کنیم، گفت: نکته اول ما این است که باید پوشش بیمه‌ای برای شهروندان در برابر این حوادث از طریق نظام اجرایی ایجاد شود. به هر روی دستگاه‌های مسئول باید به این موضوع (پرداخت خسارت )رسیدگی کنند و هر چه زودتر شهروندان را از بلاتکلیفی خارج کنند، شهرداری هم در این زمینه کمک خواهد کرد. به هر روی حفظ حرمت انسانها هم بر ما واجب است و نباید کاری کرد که آنان در بلاتکلیفی باشند.

*پرویز سروری :نظارت بر ساخت و ساز ها باید افزایش پیدا کند

رییس کمیسیون نظارت و حقوقی شورا نیز با اشاره به طوفان اخیر تهران گفت: ضرورت شکل گیری این جلسه این است که ما هدف کلی را دنبال کنیم ؛لزوم آمادگی در برابر حوادث بالقوه‌ای که در آینده  احتمال وقوع دارند و دوم پرداخت کمک به حادثه دیدگان.

وی ادامه داد: در زمینه نخست باید توجه داشت که باید زمینه‌های هماهنگی، شرح وظایف و شفافیت آن و تدوین لوایح حمایتی از شهروندان برای همه دستگاه‌های اجرایی مشخص شود تا همه افراد بطور مشخص بدانند قبل ، در حین و بعد از وقوع بحران چه وظایفی بر عهده دارند و چه باید بکنند و به بیان دیگر با بلاتکلیفی روبرو نشوند. 

سروری افزود: در حادثه طوفان اخیر خساراتی به مردم وارد شد و برخی نیز دچار مصدومیت شدند بر همین اساس نیاز است کمکی به این شهروندان عزیز صورت گیرد تا در حد توان بخشی از این آلام تسکین یابد جبران شود.

وی تصریح کرد: با توجه به فرآیند طولانی اجرایی شدن اعطای کمک محدود از سوی سازمان مدیریت بحران کشور که در قانون پیش بینی شده، ما پیشنهاد کردیم در این جلسه سازمان مدیریت بحران شهرداری تهران برای ارائه کمک‌ها متنی را آماده کند که به صورت دو فوریتی اجرایی کنیم تا کمکی در حد امکان به شهروندان تهرانی کرده باشیم.

سروری خاطر نشان کرد: البته باید توجه داشت طبق قانون هیچ وظیفه‌ای به عهده شهرداری در این زمینه نیست و شهرداری صرفا به دلیل کمک به شهروندان این کار را انجام می‌دهد نه در قالب وظیفه قانونی.

وی همچنین یاد آور شد : بروز چنین حوادثی بیش از پیش بر ضرورت پوشش بیمه‌ای شهروندان تاکید می‌کند و ما از وزارت کشور می خواهیم پیشنهادی جهت وضع قاعده در این خصوص ارائه کنند تا امکان فعالیت شرکت‌های بیمه‌ای در این امر و باز شدن باب مذاکره با آنان فراهم شود تا شهروندان در برابر حوادث آینده بیمه باشند.

سروری در پایان گفت: این قبیل حوادث به ما نشان می‌دهد که باید بیش از پیش در بحث نظارت بر ساخت و سازها سختگیری کنیم. در کشور زلزله خیزی مانند ژاپن به دلیل رعایت قوانین ایمنی کمترین تلفات در بزرگرترین حوادث بر جای می‌ماند پس وقتی در کشور ما  حوادثی با شدت کم رخ می‌دهد و بحران به وجود می‌آید معلوم می شود که یک جای کار ایراد دارد. ما باید بیش از آنکه به فکر جبران خسارت باشیم به فکر پیشگیری از ورود خسارت باشیم.
در این جلسه همچنین اسماعیل نجار رییس سازمان مدیریت بحران کشور بر لزوم هماهنگی بین دستگاهی تاکید کرد و گفت: تفاهم های خوبی در این رابطه برقرار شده، امیدواریم دستگاه‌های مسئول با شفافیت هر چه تمام¬تر در همکاری و اجرای وظایف ما را یاری دهند.

وی ادامه داد: باید به این نکته توجه کنیم که مشکل اصلی ما بحران ها و یا اقدامات بعد از بحران نیست بلکه اقداماتی است که ما باید از گذشته انجام می‌دادیم. شما ببینید در حال حاضر بالغ بر 60 درصد ساختمان‌های تهران زیر 45 سال عمر دارند یعنی از ابتدای انقلاب اسلامی نوسازی شده‌اند، چرا باید این سازه‌ها در برابر حوادثی نظیر طوفان یا زلزله نا ایمن باشند؟ آیا نظام مهندسی پاسخگو بوده است؟

نجار افزود: بیمارستانی در ورزقان ساخته می‌شود اما یک هفته بعد وقتی زلزله رخ می‌دهد برای شهروندی که نیاز به فوریت‌های پزشکی دارد غیر قابل دسترس می‌شود، چرا ؟

نجار همچنین به موضوع آموزش ایمنی در برابر رخدادهای طبیعی اشاره کرد و گفت: امروزه صحبت از آموزش ایمنی می‌شود اما آیا کسی به این موضوع فکر کرده که پشت بام های اکثر منازل محل نگهداری وسایل غیر ضرور است که در هنگام رخداد حادثه‌ای نظیر طوفان یک عامل تهدید کننده به شمار می‌آیند؟ امروز آیا کیفیت سازه های ساختمانی مد نظر شهروندان ما هست! امروز آیا نماهای ساختمانی مورد ارزیابی قرار می¬گیرند، نماهایی که خود تهدید کننده هستند! شبکه گاز رسانی منازل نیز خود یک عامل تهدید کننده است که می‌تواند در هنگام رخداد پدیده‌ای مانند زلزله مانند یک بمب اتمی باشد آیا به این مسائل فکر شده است؟ اینها ضروریات جامعه امروز ما است.

نجار در پایان خاطر نشان کرد: سازمان مدیریت بحران کشور و وزارت خانه کمکی را به شهروندان پرداخت خواهند کرد اما میزان آن محدود است در همین راستا ما در حال ارائه لایحه‌ای به دولت هستیم تا سقف میزان خسارات پرداختی به شهروندان در حوادثی این چنینی افزایش یابد.

انتهای پیام/
برچسب ها: شهروند ، حوادث ، طوفان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار