متاسفانه وضعیت حجاب و عفاف در کشور و به تبع آن در آذربایجان غربی مناسب نیست و لازمه ریشه‌کن کردن پدیده بدحجابی برخورد ریشه‌ایی با عوامل آن است که آگاه‌سازی آثار بدحجابی نقش موثری در ترویج فرهنگ حجاب و عفاف ایفا می‌کند.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ارومیه ،حجاب به معنای پوشش بیرونی و عفاف به معنا پوشش درونی است و در دین اسلام با جامع‌نگری به رعایت حجاب و عفاف تاکید شده که با دستورالعمل‌هایی زنان و مردان به سوی این فضیلت اخلاقی فرا خوانده شده و این دو عامل سبب سلامت جامعه می‌شوند که در صورت عدم رعایت حجاب و عفاف آسیب‌های اجتماعی و ناهنجاری‌های اخلاقی در جامعه افزایش می‌یابد.

متاسفانه جلوه‌های بدحجابی در کشور و به تبع آن در استان خودنمایی می‌کند و یکی از عوامل بدحجابی فقدان اطلاع از آثار بدحجابی بوده و آگاهی از فواید حجاب و عفاف و مضرات بی‌حجابی و بدحجابی از راه‌های معرفت به حجاب است و در این راستا دستگاه‌ها، نهادها و ارگان‌های فرهنگی نقش موثری در خصوص آگاه‌سازی و ترویج فرهنگ حجاب و عفاف ایفا می‌کنند.

رعایت حجاب نه تنها برای خود زن ارزش‌آفرین بوده و موجب حفظ کرامت انسانی می‌شود بلکه موجب سلامت روحی و حفظ ارزش‌های انسانی، کاهش چشمگیر آسیب‌های فردی و اجتماعی، آرامش و پایداری و استحکام نهاد مقدس خانواده، تربیت صحیح فرزندان و پاک نگه‌داشتن محیط اجتماع می‌شود.

حفظ عفت و پاکدامنی زنان نقش تعیین‌کننده‌ای در سالم‌سازی محیط اجتماعی و حفظ جایگاه و منزلت زن دارد و فلسفه حجاب و ترویج فرهنگ حجاب و عفاف در جامعه موجب از بین رفتن آسیب‌پذیری‌ها و به تبع آن افزایش امنیت اخلاقی و سلامت جامعه می‌شود.

گرایش به پوشش و عفاف یک گرایش فطری در میان زنان و مردان است و در این بین ادیان الهی همواره بر پوشش تاکید کرده البته چگونگی و حدود آن متفاوت بوده اما میزان و شکل آن رابطه مستقیمی با اخلاق و فرهنگ جوامع داشته و دارد.

جایگاه زن و نوع حضور او در جامعه اسلامی یکی از مسائل مهمی بوده و دین اسلام به عنوان کامل‌ترین ادیان به این موضوع توجه خاصی داشته و احکام و دستورات روشنی در مورد چگونگی حضور زن در اجتماع و اهمیت حجاب برای زنان صادر کرده است.

برای ترویج فرهنگ حجاب و عفاف در جامعه و به تبع آن امنیت و سلامت جامعه باید با آگاهی‌بخشی از آثار بدحجابی و بی‌عفتی و فواید حجاب و عفاف ارزش‌های اخلاقی را در جامعه تقویت کرد و الگوهای حجاب و عفاف را در قالب برنامه‌های مختلف به مردم شناساند.

وقتی افراد جامعه نسبت به مضرات بدحجابی از جمله سقوط شخصیت زن، فساد و افزایش آسیب‌های فردی و اجتماعی و آثار و فواید حجاب اسلامی شامل آرامش روحی و روانی، حفظ ارزش و کرامت انسانی، شکوفایی و حفظ جایگاه زنان، استحکام بنیاد خانواده، کاهش مفاسد، سلامت نسل آینده جامعه و... آگاه باشند، به حفظ حجاب بیشتر ترغیب خواهند شد.

بدون شک سلامت نسل آینده در گرو جامعه‌ای سالم است و رعایت حجاب اسلامی نقش تعیین‌کننده‌ای در حفظ نسل آینده و تأمین سلامت آن‌ها دارد چرا که زنان مربیان اصلی جامعه‌ بوده و زنان با رعایت حجاب و عفاف سلامت فرزندان آینده را تضمین می‌کنند.

حجاب محدودیت نیست بلکه مصونیت است و رعایت حجاب مانع فعالیت‌های زنان در عرصه‌هاى سیاسى، اجتماعى و فرهنگى نبوده و رعایت حجاب و پوشش اسلامى نه تنها مانع حضور زنان در صحنه‌هاى سیاسى و اجتماعى نیست بلکه زمینه‌ساز حضور فعال و موفق زنان در عرصه‌های مختلف است، دین مبین اسلام نه تنها با فعالیت‌هاى اجتماعى و فرهنگى زنان مخالف نیست بلکه خود زمینه حضور آنان را در فعالیت‌هاى اجتماعى فراهم کرده است.

در فرهنگ اسلام محور اصلاحات، فرهنگ‌سازی است، لذا با فعالیت‏های آموزشی، فرهنگی و تبلیغی می‏توان افراد جامعه را به صورت خودجوش به رعایت حجاب و عفاف ترغیب کرد و در این راستا توسعه فرهنگ عفاف در اقشار گوناگون جامعه با پیش‌بینی برنامه‌های آموزشی مناسب، اعمال شیوه‏‌های تربیتی موثر مبتنی بر شناخت صحیح از افراد، ارائه الگوهای شایسته حجاب و عفاف، آگاه‌سازی آثار بدحجابی و بی‌عفتی و آثار و فواید حجاب برای فرد و جامعه، انجام وظایف ضابطان و نهادهای نظارتی به شکل صحیح در رویارویی با مفاسد و ناهنجاری‌های اجتماعی، جلوگیری از ترویج لباس‌‌‌‌‌‌های نامناسب، استفاده از مدل‌های مبتذل و... امکان‌پذیر خواهد بود.

حفظ حجاب زمینه‌ساز حضور فعال و موفق زنان در اجتماع

زهرا کریمی شهروند 40 ساله ارومیه‌ای اظهار داشت: حجاب محدودیت و مانع پیشرفت نیست و فلسفه حجاب آماده شدن و برخورداری از ضوابط و شرایط برای ترقی و پیشرفت است.

وی ادامه داد: حفظ حجاب در موقعیت‌های فردی و اجتماعی تاثیرگذار است و بانوان با رعایت و حفظ حجاب می‌توانند حضور موفقی در اجتماع داشته باشند.

کریمی خاطرنشان کرد: حجاب به عنوان امنیت و ارزش به خصوص در بین مسلمانان از ارزش بالایی برخوردار است و رعایت حجاب در دین اسلام بسیار تاکید شده که شامل لباس و پوشش مناسب و رفتار مناسب است و این موضوع باید از درون خانواده آموزش داده شود.

وی اضافه کرد: رعایت حجاب و عفاف برای زنان موجب تقویت بنیان خانواده و جامعه شده و بسیاری از مفاسد اخلاقی در جامعه کاهش می‌یابد و به همان نسبت رشد و توسعه ارزش‌ها و فضایل اخلاقی در بین افراد جامعه فراهم می‌شود.

ترغیب جوانان به رعایت حجاب با آگاه‌سازی از آثار بدحجابی

امام جمعه پلدشت نیز در این خصوص گفت: با آگاه‌سازی از آثار بدحجابی می‌توان جوانان را به رعایت حجاب ترغیب کرد.

حجت‌الاسلام نقی دوزدوزانی اظهار داشت: دلیل بروز پدیده بدحجابی و افزایش آسیب‌های اجتماعی این است که از گفته‌های قرآن، پیامبر اکرم (ص) و ائمه اطهار (ع) به درستی در زندگی بهره‌گیری نمی‌شود.

وی ادامه داد: اگر زندگی خود را با قرآن و زندگی ائمه اطهار (ع) تطبیق دهیم بسیاری از مشکلات موجود در جامعه و ناهنجاری‌های اخلاقی کاهش می‌یابد.

دوزدوزانی با تاکید بر الگوگیری از حضرت فاطمه (س) و حضرت زینب (س) در زمینه حجاب و عفاف، ادامه داد: باید در زمینه حجاب و عفاف این بزرگواران را الگوی خود قرار دهیم که در این صورت زندگی ما سرشار از عزت و سربلندی خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: بسیاری از زنان و دختران از فلسفه حجاب و آثار و فواید حجاب اطلاعی ندارند که در این راستا باید فلسفه حجاب، آثار بدحجابی و فواید و برکات حجاب را به زنان و دختران آموزش داده شود.

حجت‌الاسلام نقی دوزدوزانی گفت: زنان ایرانی با رعایت حجاب و عفاف نه تنها حضور فعالی در عرصه‌های اجتماعی دارند بلکه حجاب به عنوان سد محکمی ارزش وجودی و کرامت انسانی آنان را حفاظت می‌کند.

امام جمعه پلدشت با تاکید بر لزوم رعایت بیش از پیش حجاب در سلامت فردی و اجتماعی، اضافه کرد: رعایت حجاب و عفاف موجب استحکام بنیان خانواده و تامین سلامت نسل آینده خواهد بود.

وی به رسالت خطیر نهادهای فرهنگی و دستگاه‌های ذیربط در راستای ترویج فرهنگ حجاب و عفاف، تصریح کرد: نهادهای مختلف باید در راستای فعالیت‌های فرهنگی، آموزشی، تبلیغی، ارشادی و اجرایی هم‌سویی داشته باشند.

ضرورت برخورد ریشه‌ای با عوامل بدحجابی و بی‌حجابی در جامعه

حجت‌الاسلام سید محمد هاشمی اظهار داشت: آثار و فواید حجاب و عفاف بسیار گسترده بوده و یکی از آثار و فواید حجاب ایجاد آرامش روانى در فرد و به تبع آن امنیت و سلامت جامعه است و در جامعه‌ای که امنیت و آرامش حاکم باشد زمینه پیشرفت و ترقی فراهم می‌شود.

وی با بیان اینکه ترغیب و تشویق به رعایت حجاب باید از خانواده آغاز شود، ادامه داد: باید در مدارس، دانشگاه‌ها و جامعه عوامل بدحجابی و آثار آن به درستی برای جوانان تبیین شود تا جوانان به صورت خودجوش به حفظ حجاب و عفاف ترغیب شوند.

هاشمی با تاکید بر ضرورت برخورد ریشه‌ای با عوامل بدحجابی و بی‌حجابی در جامعه، تصریح کرد: باید عوامل بدحجابی و بی‌حجابی در جامعه به درستی شناسایی و با برنامه‌ریزی دقیق برخورد ریشه‌ای با این پدیده انجام شود.

وی با بیان اینکه نهادهای ذیربط باید اهتمام بیشتری در ریشه‌کن کردن پدیده بدحجابی داشته باشند، اضافه کرد: باید با برنامه‌های آموزشی تاثیرگذار و آگاهی‌بخشی از مضرات بدحجابی به نسل حاضر آنان را به رعایت حجاب ترغیب کرد.

حجت‌الاسلام سید محمد هاشمی با تاکید بر تقویت ارزش‌های اخلاقی و معنوی در جوانان، تصریح کرد: با تقویت ارزش‌های اخلاقی و معنوی در جوانان بسیاری از ناهنجاری‌های اخلاقی و آسیب‌های اجتماعی کاهش می‌یابد.

وی خاطرنشان کرد: رعایت حجاب و عفاف مانع فعالیت‌های اجتماعی زنان نبوده بلکه زمینه را برای حضوری فعال در صحنه‌های اجتماعی فراهم می‌کند.

امام جمعه شهرستان شوط در پایان اظهار داشت: نهادهای نظارتی و ارشادی باید با اتخاذ شیوه‌های کاربردی و تاثیرگذار از بروز پدیده بدحجابی در جامعه جلوگیری کنند.

برخوردهای تند در ترغیب افراد جامعه به رعایت حجاب تاثیرگذار نبوده بلکه باید برخورد ریشه‌ای با عوامل بدحجابی و بی‌حجابی در جامعه شود و این عوامل به درستی شناسایی و با برنامه‌ریزی دقیق ریشه‌کن شودز/.

برچسب ها: حجاب ، عفاف ، ارومیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.