بررسی تبعات نبود وزیر خارجه روسیه در وین از نگاه آسوشیتدپرس:
بررسی تبعات نبود وزیر خارجه روسیه در وین از نگاه آسوشیتدپرس:
به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران، خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس در گزارش خود در این زمینه آورده است: نبود وزرای خارجه روسیه و چین در این مذاکرات باعث شده است انتظارات برای دستیابی به توافق تا روز بیستم ژوئیه کاهش یابد.
بر اساس این گزارش، ایالات متحده که وزیر خارجه خود را به وین فرستاده است تا به سه وزیر خارجه دیگر(وزرای خارجه فرانسه، انگلیس و آلمان) بپیوندد، چهره خوبی به این مذاکرات داده است. کما اینکه ماری هارف، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تاکید کرده است که شش کشور مذاکره کننده با ایران مانند همیشه با هم متحد هستند. اما غیبت سرگئی لاوروف در وین به یک مسئله قابل توجه و مهم تبدیل شده و این در حالی است که فرانسه مدعی شده است روسیه مسیر مذاکرات مشترک با ایران را به انحراف میکشاند. این مسئله احتمالا نشانه این است که دو طرف اختلافات بسیاری با یکدیگر دارند و احتمالا زمان مذاکرات تمدید خواهد شد.
آسوشیتدپرس نوشت: مهمترین بحث در این زمینه که ایران تا چه حد باید برنامه هستهای خود را کاهش دهد تا در ازای آن تحریمها علیه این کشور لغو شود، میان واشنگتن و تهران است. بنابراین حضور کری در این مذاکرات اهمیت دارد. وی قادر به گفتگوی مستقیم با همتای ایرانی خود، محمدجواد ظریف که هماکنون در وین به سر میبرد، خواهد بود.
به نوشته آسوشیتدپرس، ویلیام هیگ، لوران فابیوس و فرانک والتر اشتاینمایر، وزرای خارجه انگلیس، فرانسه و آلمان نیز در این نشست حضور خواهند داشت. اما غیبت لاوروف و وانگ ئی، وزیر خارجه چین مضر خواهد بود زیرا حضور تمام وزرای خارجه این شش کشور بود که باعث امضای توافق موقت هستهای در ماه نوامبر شد.
لاوروف و وانگ ئی اکنون با هدف هموار کردن شرایط برای برگزاری اجلاس سران سازمان کشورهای اقتصادی نوظهور موسوم به بریکس در برزیل به سر میبرند و اکنون نیز هیچ نشانهای مبنی بر اینکه وی قصد سفر به وین را دارد، دیده نمیشود. این اتفاق چند روز پس از انتقاد وزیر خارجه فرانسه از نحوه رفتار مسکو در مذاکرات رخ میدهد.
اگرچه فابیوس توضیح بیشتری در این زمینه ارائه نداد اما مقامات کرملین آمریکا را برای به تاخیر انداختن مذاکرات با تحمیل خواسته های غیر واقعی مورد سرزنش قرار میدهند.
"ولادیمیر ایوسیف"، تحلیلگر شبکه سیآیاس روسیه در اینباره میگوید: اصرار آمریکا برای بستن مراکز غنیسازی اورانیوم و مذاکره درباره برنامه موشکی این کشور باعث نقض هسته اصلی مذاکرات میشود. آمریکا میخواهد مذاکرات طولانی و دردناک باشد تا آنان بتوانند تحریمها را به عنوان هدف اصلی سیاستهای خود، حفظ کنند.
از سوی دیگر دیپلماتهای نزدیک به مذاکرات هستهای معتقدند مسکو با اشتیاق آمریکا برای دستیابی به توافق همراهی میکند، اما این کشور به طور عمدهای درخواستهای بسیار کمتری از تهران نسبت به آمریکا دارد و برخلاف آمریکا که خواهان تعطیلی برنامه هستهای ایران است، مسکو خواهان نظارت فراگیر بر این برنامه است.
از سوی دیگر مارک فیتزپاتریک، مقام سابق وزارت خارجه آمریکا تاکید میکند: غیبت مسکو نشانه این است که این کشور پیشبینی نمیکند که توافق تا بیستم ژوئیه محقق شود. اما اگر نشانههایی مبنی بر دستیابی به توافق دیده شود، من از حضور لاوروف در پرواز بعدی به سمت وین شگفتزده نخواهم شد.
انتهای پیام/