سعید سلیمانی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: می توان با یک برنامه ریزی صحیح و استفاده مناسب از ماشین آلات نسبت به مدیریت بقایا اقدام کرد، بدون آنکه آنها را سوزاند.
وی ضمن بازگو نمودن از بین رفتن موجودات زنده و مفید با گرمای حاصل از سوزاندن کاه و کلش تشریح کرد: از بین رفتن موجودات زنده و مفید بخصوص کرم خاکی در اثر تولید گرمای زیاد و درنهایت موجب از بین رفتن ساختمان خاک و شرایط مساعد برای رشد و فعالیت ریشه گیاهان می شود.
سلیمانی ادامه داد: با کاهش مواد آلی، گیاهان زراعی تحمل خود را در برابر آفات، بیماریها، خشکی، گرما و سرما از دست می دهند.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: طبق تحقيقات انجام شده روی خاک دو مزرعه پس از 10 سال مزرعه ای كه كاه و كلش آن سوزانده مي شود در آزمايشات نشان داد كه خاک با از بين رفتن مواد آلی آن حاصلخيزی خود را از دست داده و به شدت در معرض تخريب و انحطاط است.
وی اظهار داشت: دلیل اصلی روی آوردن کشاورزان به آتش زدن کاه و کلش گندم و جو کنترل آفات و علف های هرز، پاک شدن سریع زمین از بقایای گیاه قبلی و آسان شدن عملیات شخم برای محصول بعدی است ولی لازم به ذکر است به کار بردن تناوب زراعی صحیح و استفاده مناسب از سموم نتیجه ای بسیار مطلوب تر دارد.