معاون آموزش وزارت بهداشت خبر داد
معاون آموزش وزارت بهداشت خبر داد
سید امیرمحسن ضیایی معاون آموزشی وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، گفت: وزارت بهداشت مسئول حفظ و ارتقای سلامت جامعه است و آموزش پزشکی هم در همین ارتباط است و ما ماموریت داریم این کار را انجام دهیم.
وی افزود: ما در مناطق محروم با مشکل جذب نیروی متخصص مواجه هستیم و راهکار ما این است که افراد بومی در آن مناطق را آموزش دهیم تا به نیروی متخصصی که شانس ماندگاری در آن مناطق را دارند تبدیل شوند.
وی ادامه داد: سال گذشته مجلس طرحی را تصویب کرد و به صورت قانون درآمد که براساس آن 30 درصد ورودی رشتههای دستیاری پزشکی در مناطق بومی و محروم کشور باشند و طبیعی است که ما در جهت اهداف وزارت بهداشت این قانون را باید اجرا کنیم.
ضیایی خاطرنشان کرد: ما امسال این قانون را اجرایی میکنیم، البته سعی کردیم ظرفیت دستیاری را هم بالا ببریم، بطوری که اگر در گذشته برای داوطلبان آزاد 10درصد این کار را انجام میدادیم با قانون جدید آن را به 30درصد افزایش میدهیم.
انتهای پیام/
راستگو بودن و پرهيز نمودن از دروغ، زيباترين اخلاق و بهترين ادب است.
امیدوارم مسئولین این حدیث را سر لوحه کار خود کنند و در مقابل حق کشی ظالمانه ای که در این دوره رزیدنتی ایجاد شده صدای بلند معترضان باشند نه سر پوشی برای مخفی کردن حقایق.
ای خدا اخه تا کی این همه بی عدالتی.......
حداقل نگید عدالت چون قشری که باهاش سروکار دارید پزشک هستند به خدا ما شعور داریم بگید اجرای طرح بی عدالتی و فروختن سواد!!
دکتر ضیایی در این مصاحبه واضحا اقدام به فریب اذهان عمومی کرده اند.
مطمئن باشید اگر امکانات خوب برا متخصص فراهم کنید به حد کافی خواهد بود و دیگر نیازی نیست که متخصص رو که این قدر زحمت کشیده به اسارت بگیرین....انصاف داشته باشین
چرا 30 در صد آزاد رو به محروم دادین؟؟با این کار مشخصه به زور و کلک می خواهین پزشک ها جذب محروم بشن و این کار رو هم رتبه های بالا انجام می دن و از رشته ای قبول می سوند که با آزمونی که گرفتید شایستگی قبولی نداشتن. پس دیکه این امتحان دستیاری ارزش نداره.... واقعا برای خودمون و کشورمون متاسفم.
مثال واضحش همین سهمیه ها هست. ما 15000 پزشک هستیم که در یک امتحان شرکت کردیم و به هر نفر از ما رتبه ای تعلق گرفته.ولی درست در این لحظه بنده های خدا وارد عمل میشن و با دخیل کردن یک ضریب به نام سهمیه تمام معادلات رو تغییر میدن. این عمل واضحا یعنی بی عدالتی و دستکاری در امتحان دستیاری و با فروختن سوال هیچ فرقی نمیکنه. در قانون سهمیه مناطق محروم و یا هر سهمیه دیگری به جای سوالها، رتبه ها و نمره ها به فروش میرسه
راه حل: بر داشتن کامل سهمیه. سپس انتخاب رزیدنت بدون هیچ سهمیه ای. سپس پزشکان مکلف به پوشش مناطق محروم هستند ان هم در یک شرایط عاقلانه و منصفانه. مثلا 4 سال خدمت و در کنارش حق و حقوق آنها نیز پرداخت شود. نه اینکه بگن 12 سال باید خدمت کنید و بعد سر یک ناهار دادن به پزشک هم کلی منت بذارن و یه روز بدن و روز بعد ندن.
با سپاس فراوان
شما یا خودتان را به ندانستن زده اید یا ما را ابله تصور کرده اید! شک نکنید که جماعت پزشک انسان های کم هوش و ابلهی نیستند، پس یقینا شما خودتان را به آن راه زده اید! اگر می خواهید مطابق معمول همیشه و با استفاده از ابزار زور و بی عدالتی، البته آن هم تحت پوشش مفهوم زیبای عدالت، هر آنچه دلتان می خواهد بر سر ما بیاورید، خواهش می کنیم در کمال آرامش به کارتان برسید و به گونه ای برخورد نکنید که گویی ما هیچ نمی فهمیم!
بیشتر از همه دلم برای مردم محروم می سوزد که از اسم آنها هم برای مقاصد سیاسی سواستفاده می شود . دوستان بعد از آن همه بی نظمی در این آزمون و پذیرش های چراغ خاموش حالا روشی در ظاهر قانونی برای پذیرش خود در این امتحان پیدا کرده اند .
و چه کسی مظلوم تر متولدین مناطق محروم که هرگز حتی از اینکه در مورد آنها چه گفته می شود با خبر هم نیستند .
مصداق سهمیه مناطق محروم مانند دزدی ست که هر شب از مردم دزدی می کند و فردای آن روز بین مردم فقیر پخش می کند .
کجایی این کار عدالت است . عده ای فقط به صرف اینکه در منطقه محروم متولد شده اند با نمره پایین در دانشگاه های تهران پذیرش شود . و متولدین تهران با نمره بهتر به شهرهای دور افتاده بروند و در دانشگاه های دورتر پذیرش شوند !!!!!!!
این کار فقط عوام فریبیست !
خود می دانند که این سهمیه راه حل مشکلات مناطق محروم نیست و حتی مشکلات درمانی آنها را در آینده بیشتر خواهد کرد .
کجاست اون افزایش؟؟؟؟
چرا کسی به حرف ما داوطلبا گوش نمیکنه
50 درصد رفت
فقط 50 درصد واسه ما سهمیه آزاد ها مونده
فقط 50 درصد....
واسه امتحانی که شب وروز مون را گذاشتیم
زندگی خونوادگیمون از هم پاشید
بچمون هیچوقت مادر پدرشو ندید
......
بدون کارشناسی کردن یک طرح تصویب می شود...
سهمیه مناطق محروم امسال=30 درصد از ظرفیت کل
سهمیه مناطق محروم سال قبل =10درصد و بصورت مازاد
سهمیه ایثارگران وشاهد امسال =20درصد از ظرفیت کل
سهمیه ایثار وشاهد سال قبل=10درصد و مازاد
متاسفم....
اي كاش از دكتر ضيايي معاون آموزشي وزارت بهداشت سوال ميشد،كه چرا أيشان ادعاي افزايش٣٠٠نفري ظرفيت پذيرش دستياري امسال را دارند؟درحالي كه امسال برخلاف سنوات قبل،٣٠٪ از سهميه كل به مناطق محروم اختصاص داده شده!درحالي كه قبلا اين سهميه ١٠٪ وبه صورت مازاد بوده است!!
با يك عمليات جمع ساده ميتوان كذب بودن اين ادعارا ثابت كرد،،
خدايا تو شاهد اين بي عدالتي هستي،،
پزشكاني كه امسال در جريان ازمون هستند همه ميدانند كه اين سخنان صحت ندارد.اما متاسفانه دكتر ضيايي باز هم براي خبرگزاريها و عموم مردم جملاتي را تكرار ميكنند كه راست نيست!سال گذشته(دوره 40) ظرفيت پذيرش حدود 2500 نفر بود(سهميه ازاد+ 10% مازاد سهميه محروم + 20% سهميه ايثارگر براي فرزندان شهدا و جانبازان بالاي 50% ).
امسال يعني دوره 41 نيز ظرفيت همان حدود 2500 نفر است (سهميه ازاد + 30% منطقه محروم اما اينبار نه به صورت مازاد بلكه سي درصد از كل + 20% سهميه ايثارگر براي فرزندان شهدا و جانبازان بالاي 25% ).
براي بررسي صحت و سقم گفته هاي بنده ميتوانيد به سايت www.sanjeshp.ir مراجعه نموده و دفترچه راهنماي امسال و پارسال را مشاهده فرماييد.ظرفيت افزايش نداشته و تنها تفاوت كاهش ظرفيت بسيار شديد براي داوطلبان بدون سهميه است.
لازم به ذكر است داوطلبان سهميه ازاد پس از اتمام تحصيل بنا به صلاحديد خود وزارتخانه بين 2 تا 4 سال به مناطق محروم اعزام شده و طرح ميگذرانند.قبل از اتمام طرح اين دوره گروههاي جديد اعزام ميشوند پس مشكل كمبود نيرو نيست بلكه كمبود امكانات و تجهيزات پزشكي است كه موجب كاهش سطح سلامت مردم محروم ميشود.از طرف ديگر اعمال سهميه تنها موجب ميشود افرادي كه توانمندي و استعداد كمتري دارند جايگزين نيروهايي با سواد و توانمندي بالاتر شوند كه اين خود ظلم به مردم مناطق محروم است.
لطفا ضمن مصاحبه با دكتر ضيايي از ايشان بخواهيد براساس دفترچه راهنما كه از طريق سايت فوق الذكر به راحتي قابل دسترسي است و با ذكر عدد و رقم گفته هاي خود را اثبات نمايند.اين طرح گرچه ممكن است در ابتداي امر از نظر عموم مردم خداپسندانه و به نفع مناطق محروم كشور باشد ليك با تحليل و تعقل در خواهيم يافت كه تنها اتشي برپا شده كه در نهايت دودش به چشم مردم محروم و پزشكان بدون سهميه خواهد رفت.
پارسال سهمیه محروم 10 درصد مازاد بود ولی امسال 30 درصد از کل ظرفیت به سهمیه محروم اختصاص داده شده یعنی تا اینجا حداقل 40 درصد از ظرفیت آزاد کمتر از پارساله این در حالیه که ظرفیت کل 100 نفر از پارسال کمتره و از طرفی با توجه به به اینکه شرایط استفاده از سهمیه "خانواده و شهدا و ایثارگران" برای فرزندان جانبازان بالای 25 درصد فراهم شده (پارسال بالای 50 درصد میتونستن از این سهمیه استفاده کنن) مسلما امسال همه 20 درصد ظرفیت اختصاصی به اونا پر میشه!
آخه مگه گناه کردیم که داریم 1سال دیرتر آزمون میدیم آدم تکلیف روز بعدشو نمیدونه آخه این قوانین کی میخان به ثبات برسن! حداقل اگه شرایط بهتر بشه آدم امیدوار میشه به آینده ولی هرروز بدتر از دیروز! طبق چه منطقی شرایط استفاده از سهمیه ایثارگران از 50 درصد به 25 در صد تغییر کرده خدا میدونه! شما باید فردای قیامت پاسخگو باشین
به خدا دیگه خسته شدیم تا کی میخان به این آزمون و خطاها ادامه بدن آدم قلبش از این همه بی عدالتی به درد میاد
واقعا جای تاسف دارد
ولی متاسفانه در کشور ما، نه تنها اطلاع رسانی آزمون ها بسیار ضعیف انجام می شود(هنوز تاریخ امتحان سال بعد مشخص نیست.سال گذشته هم چند ماه مانده به امتحان تاریخ امتحان عوض شد یا اینکه هنوز مشخص نیست دقیا" در چه تاریخی انتخاب رشته صورت خواهد گرفت) بلکه هر سال تعدادی از سوالات سلیقه ای است و سطح دشواری آزمون هر سال تغییر می کند. علاوه بر این، ظرفیت پذیرش هر سال متغیر است!!!
امسال نیز متاسفانه با کاهش ظرفیت آزاد ظلم بزرگی در حق جامعه پزشکی و مردم کشور شد. چرا که بسیاری از پزشکان با نمره بالا تر و سهمیه آزاد در رشته دلخواهشان پذیرفته نمی شوند و به جای آنها کسانی که سهمیه محروم دارند با 85% نمره آخرین فرد پذیرش شده به راحتی وارد دوره تخصص می شوند.
این رویه باعث ورود پزشکانی که کمتر برای امتحان تلاش کرده اند به دوره دستیاری، ظلم بزرگی برای مردم مناطق محرومی است که این پزشکان باید 12 سال تعهدشان در آن مناطق طی کنند.
و از yjc بعیده که انقدر زود باور باشن!
اگه دفترچه راهنمای آزمون دستیاری دوره 41 رو ملاحظه بفرمائید, متوجه میشید که اون چیزی که افزایش پیدا کرده سهمیه مناطق محروم هست که از 10% مازاد به 30% از کل ظرفیت, تغییر یافته و این یعنی افزایش 30% ای سهمیه محروم و کاهش 30% ای سهمیه آزاد!!!!!!!!!!!!!!
ایشان باید ظرفیت را مازاد اعلام کنند تا حرفشان صحت داشته باشد
لطفا شفاف سازی نمایند.
آقای دکتر باید پاسخگوی کاهش 30 درصدی سهمیه آزاد باشند
حقیقت کاهش 30 درصدی سهمیه آزاد می باشد دوره قبل 10 درصد مازاد و این دوره 30 درصد از کل می باشد.زحمت شفاف سازی ایشان را لطفا به عهده بگیرید.
با تشکر فراوان
تنها درصورت مازاد بودن ،افزایش ظرفیت توجیه پذیر خواهد بود.
خواهشمندیم این سوال را از آقای دکتر بپرسید .با توجه به کاهش 30 درصدی سهمیه آزاداین سهمیه باید به صورت مازاد باشد و لاغیر....
این بر خلاف واقعیت است.ایشان در هاله ای از ابهام اشاره به 30 درصد نمودند.این 30 درصد مازاد نیست.
بر اساس دفتر چه راهنما این 30 درصد به معنای کاهش 30 درصدی سهمیه آزاد می باشد.
عاجزانه از شما خواهشمندیم پرده از حقایق بردارید و به ایشان توضیح دهید.این سهمیه باید مازاد اعلام گردد تا حق کسی ضایع نشود
سخنان دکتر ضیایی کاملا مبهم است و گفته هایشان بویی از افزایش ظرفیت نمیدهد چون این 30 در صد از کل ظرفیت بوده و این به معنای واضح کاهش 30 درصدی سهمیه آزاد می باشد.خواهشمندیم این شفاف سازی را خدمت ایشان اطلاع رسانی فرمایید.
تا زمان انتخاب رشته مدت کوتاهی بیشتر وقت نیست...
از زحمات شما بی نهایت سپاس گزاریم
بی مقدمه خدمتتان عرض کنیم فرمایشات دکتر ضیایی برخلاف دفترچه راهنما می باشد.پارسال سهمیه مناطق محروم 10 درصد مازاد بر ظرفیت و امسال 30 درصد جزیی از کل می باشد یعنی کاهش 30 درصدی سهمیه آزاد....
عاجزانه خواهشمندیم به دکتر ضیایی و وزیر محترم وقت این موضوع را انعکاس داده و شفاف سازی نمایید
http://publicrelations.tums.ac.ir/news/detail.asp?newsID=48825
http://isna.ir/fa/news/93041709826
اگر واقعا مایل به پذیرش دستیار جهت خدمت در مناطق محروم هستند لااقل این سهمیه ی مناطق محروم را مازاد اعلام کنند یا حداقل ظرفیها را افزایش دهند تا کمتر حق داوطلبان بدون سهمیه پایمال شود !!!!
ظرفیت ازاد دوره 40= 2350 نفر
ظرفیت ازاد دوره 41 = 1830 نفر
ظرفیت محروم دوره 40= ظرفیت مازاد بر ظرفیت ازاد می باشد.
ظرفیت محروم 41= 645 نفر از ظرفیت کل
به راحتی با مقایسه اعداد پرواضح است بی عدالتی تا کجا رفته وهیچ افزایش ظرفیتی نبوده که هیچ کاهش ظرفیت نیز مشهود است!!!
خواهشمندم در مورد ظرفيت سهميه آزاد تجديد نظر فرماييد .من بعد ٢ سال رتبه ام امسال به رشته دلخواهم ميرسد. اما با كاهش ظرفيت آزاد به رشته اى ميروم كه ٢ سال پيش هم ميتونستم بروم.آيا اين عادلانه است كه من بعد ٢ سال كه رتبه ام بهتر امده به خاطر كاهش ظرفيت آزاد نتوانم به رشته دلخواهم بروم.آيااين عادلانه است كه در يك مرحله ٣٠٪ هررشته را به مناطق محروم اختصاص دهيد.كسى كه ٨٥٪ نمره من رو بزند و از من جلوتر در شهر و رشته مورد دلخواه خود بنشيند.خواهشمندم جواب دهيد اين عادلانه است؟
ولی متاسفانه باید گفت علی رغم سهمیه بازی اعمال شده که عین بی عدالتیه، هیچ گونه افزایش ظرفیتی در سهمیه آزاد صورت نگرفته است!!!!!!!!!!!!
چرا دروغ؟ چرا عوام فریبی؟!!!!
اگه هم میخواستن از امسال اجرایی کنن باید از سال پیش میگفتن که امسال من پارسال انتخاب رشته میکردیم و یکسال دیگه وقتمون رو تلف نمیکردیم که اینجور در حق ما سهمیه آزادها ظلم بشه
بدون مقدمه
30 درصدی اضافه نشده است.ظرفبت امتحان دستیاری دوره قبل 2600 نفر بوده وظرفیت امسال 2500 نفر که با احتساب 30 درصد محروم سهمیه آزاد به 1750 تقلیل یافته است....
با توجه به وخامت موضوع عاجزانه از شما خواستاریم شفاف سازی وزیر بهداشت دکتر هاشمی و همچنین دکتر ضیایی را داشته باشید
2) سهم پذیرش داوطلبان سهمیه ای در آزمون امسال چند درصد نسبت به سال قبل افزایش پیدا کرده است؟ آمارهای دفترچه که تا این لحظه نشان می دهد که ظرفیت کل حتی 10 درصد هم افزایش نیافته ! البته شاید ظرفیت داوطلب آزاد بدلیل برداشتن سهمیه مازاد محروم و توزیع آن بین داوطلبان آزاد و سایر سهمیه افزایش می یابد ! اما سهم ظرفیت آزاد از سهمیه کل -در حالی که امسال بدلیل افزایش سهم سهمیه محروم از کل ظرفیت- حداقل 20-30 درصدنسبت به سال قبل کاسته شده و به 50 درصد کل ظرفیت تقلیل یافته است !!
باید این نکته درنظر داشت که با این افزایش بازهم سهم داوطلبان آزاد از سهمیه کل کمتر از 50 درصد خواهد بود!! هرگونه افزایش در ظرفیت آزاد با افزایش ظرفیت کل خواهد بود که نهایتا سهمیه ها هم به همان اندازه دچار افزایش خواهند شد. زیرا:
ظرفیت کل=50 درصد به داوطلب آزاد+30 درصد به سهمیه محروم+ 20 درصد به سهمیه ایثارگران اختصاص می یابد.
به هر حال انتقاد ها به چند مطلب بود :
۱. این قانون در پاییز ۹۲ مصوب شده. یعنی زمانی که بسیاری از داوطلبین دستیاری بر اساس قوانین و ظرفیت سابق برای امتحان مجدد برنامه ریزی کرده بودند. به عنوان نمونه داوطلبی را در نظر بگیرید که به امید رشته ی بهتری یک سال از عمر خود را برای تلاش بیشتر سرمایه گزاری نموده و اکنون با رتبه ای بهتر همان رشته یا حتی عدم قبولی در همان رشته نصیبش خواهد شد. یا داوطلبی که برای رشته ی مورد نظرش با توجه به ظرفیت های قبلی جزوات سبک تر و وقت کمتری را لحاظ کرده و به رتبه ی دلخواه خود نیز دست یافته اما از رشته ی دلخواه خبری نخواهد بود.
۲. شیب تغییر ظرفیت بسیار زیاد است. اینکه در عرض یک سال رتبه های مشابه رشته های مشابهی را به همراه نداشته باشند آن هم در این ابعاد گسترده به نظر من جز اضیاع حقوق چیز دیگری شمرده نمی شود. این طرح باید در عرض چندین سال و با شیب کند تری لحاظ می شد.
***
اما مورد جدیدی که از امسال اتخاذ می شود بحث افزایش سهمیه ی ایثارگر و رزمنده و شاهد است. اگرچه همیشه این سهمیه بیست درصد بوده اما به دلیل اینکه این سهمیه جانبازی در مورد پزشکانی اعمال می شده که درصد جانبازی یکی از والدین آن ها ۵۰ درصد بوده عملا بیش از پنج-شش درصد از این بیست درصد تکمیل نمی شده. همیشه ما بقی این سهمیه به آزاد باز گردانده می شد چون به صراحت در دفترچه ها ذکر شده بود که ما بقی آن به آزاد تعلق دارد. اما امسال با تغییر این قانون به درصد جانبازی ۲۵ درصد بسیاری از افراد از مفاد این قانون بهره مند خواهند شد. و احتمالا تمام این ۲۰ درصد تکمیل می شود. نشان به این نشان که ظاهرا این جمله که ما بقی به ظرفیت آزاد باز گردانده خواهد شد از دفترچه ی دوره ی ۴۱ حذف گردیده.
***
زمانی که در اردیبهشت ۹۲ اعلام شد که بهترین زمان امتحان طبق مطالعه ای کار شناسی شده اسفند ماه خواهد بود هیچ کس باور نمی کرد که به یک باره وزارت خانه در پاسخ به یک جمع آوری امضای ۳۰۰۰ نفره (در مقابل ۱۳۰۰۰ داوطلب باقی مانده ) کج سلیقگی به خرج دهد و در فاصله ی سه چهار ماه مانده به امتحان تاریخ امتحان را ملغی نماید.
اکنون با فرسایشی شدن اعلام نتایج و فاصله ی زمانی یک ونیم ماه تا شروع بخش ها و عدم انجام انتخاب رشته تا بدین لحظه نوعی بی کفایتی در برنامه ریزی در ذهن تداعی می شود. فرصت کم برای تغییر شهر و دانشگاه و سکنی گزینی بار دیگری است که وزارت خانه کنونی بر داوطلبان دوره ی ۴۱ تحمیل نموده.
***
در پایان :
۱. اگر ظرفیت دوره ی ۴۰ را برای آزاد ۱۰۰ درصد فرض کنیم با توجه به اینکه محروم مازاد بود و ایثار گر نهایتا ۵-۶ درصد از ظرفیت را اشغال می نمود عملا این ۱۰۰ درصد حفاظت شده باقی می ماند. در دوره ی ۴۱ اگر از این ۱۰۰ درصد سی درصد محروم را کسر نماییم و با توجه به افزایش جمعیت داوطلبان خانواده های ایثارگر بر اساس قانون جدید ظرقیت ایثارگر را هم ۲۰ درصد تلقی کنیم عملا وضعیت از آنچه که تصور می کردیم عجیب تر است. این یعنی کاهش ۵۰ درصدی ظرفیت ها.
۲. مستدعیست بجای درخواست تقاضای افزایش ظرفیت که قطعا در دراز مدت به ضرر همه هست بر دو چیز تاکید شود :
الف) باز گرداندن شرایط استفاده از سهمیه ی شاهد و ایثارگر به وضعیت قبلی
ب) ایجاد شیب کندتر در اجرای قانون سهمیه های محروم
و من الله توفیق و علیه التکلان
امسال ظرفیت ها نه تنها افزایش نیافت بلکه نسبت به پارسال کاهش هم داشته ایم خواهشمندم اخبار اشتباه و بدون تحقیق روی سایت قرار ندهید.