محسن ایمانی، مشاور خانواده در گفتگو با
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، گفت: زندگی اجتماعی گرچه یکی از ضروریات حیات انسانهاست به طوری که بشر بدون اجتماع قادر به زندگی نیست اما با این حال اگر در برنامهریزی و سیاست اداره جامعه دقت کافی نشود مشکلات زیادی به وجود میآید.
وی پس از ارائه این مقدمه به تشریح عوامل اجتماعی در افزایش سن ازدواج افزود: یکی از دلایل اجتماعی، افزایش جرایم و آسیبهای اجتماعی است، بالا رفتن جرایم و آسیبهای اجتماعی مانند اعتیاد، بی بندوباری، همسرآزاری و ... نه تنها موجب از هم پاشیدگی خانواده شده بلکه باعث سلب اعتماد جوانان از ازدواج گردیده و جوانان به ازدواج به عنوان عامل خوشبختی نگاه نکنند.
ایمانی ادامه داد: تحصیلات دانشگاهی و طولانی بودن مدت تحصیلات و افزایش ورود به دانشگاه دختران نسبت به پسران و همچنین نبودن شغل یکی دیگر از این عوامل است.
این مشاور خانواده در خصوص عدم توازن جمعیت پسران و دختران آماده ازدواج در ایران بیان کرد: طبق آمارها جمعیت دختران در شرف ازدواج بسیار بیشتر از پسران است و این باعث میشود پسران رقبتی در امر ازدواج نداشته باشند.
وی افزود: همچنین به علت مهاجرت پسران روستایی به شهر برای جستجوی کار، جمعیت دختران روستایی دو برابر گذشته است.
ایمانی با اشاره به اینکه برای جلوگیری از افزایش سن ازدواج چارهای جز همکاری و همیاری همه افراد و آحاد جامعه وجود ندارد، گفت: با فراهم کردن شرایط ازدواج آسان و کنترل مهاجرت روستاییان به شهرها میتوان به جلوگیری از این آسیب اجتماعی کمک کرد.
وی ادامه داد: یکی از دلایلی که جوانان را ازدواج دور کرده، نداشتن اطلاعات صحیح از ازدواج و وجود بدبینیهای بیمورد است که با گسترش مراکز مشاوره ازدواج میتوان سن ازدواج را به حد اعتراض خود رساند.
این مشاوره خانواده در پایان به تاثیر مخرب گسترش فساد و فحشا و ابتذال و مواد مخدر بر تزلزل کانون خانواده و بدبینی جوانان به ازدواج اشاره کرد و بیان داشت: متصدیان با مبارزه با مفاسد اخلاقی میتوانند این دامهای خطرناک را از جلوی جوانان بردارند و به هموار شدن راه ازدواج آنها کمک کنند.
انتهای پیام/