به گزارش
حوزه حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، آیتالله ْآملی رئیس قوه قضاییه در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی ضمن تسلیت درگذشت آیتالله محمد محمدی گیلانی رئیس اسبق دیوان عالی کشور، ایشان را «عالمی وارسته و مجاهد» توصیف کرد که از صفات برجسته وممتازی برخوردار بودند.
وی گفت: آیتالله محمدی گیلانی بر حوزههای علمیه و دستگاه قضایی منت بزرگی دارند؛ ایشان در فقه، اصول، اخلاق و عرفان به خوبی کار کردند که از این نظر بر حوزههای علمیه حق دارند و از سوی دیگر با لبیک گویی به ندای امام و حضور در دستگاه قضایی ایثار کردند و این دستگاه را رهین الطاف خود قرار دادند.
رئیس دستگاه قضا « ایثار، فضل و صلابت» را سه ویژگی فعالیت قضایی رئیس اسبق دیوان عالی کشور برشمرد و افزود: امیدواریم که مسئولان قضایی حال حاضر دستگاه قضایی نیز همین مسیر را طی کنند و از خداوند متعال برای آیتالله محمدی گیلانی رحمت، مغفرت و علو درجات و برای بازماندگان صبر جمیل مسئلت میکنیم.
وی جریانهای فرهنگی کشور را مورد توجه قرار دادو افزود: وظایف قانونی نهادها و سازمانهای مسئول در برابر هنجارشکنیها مسئلهای است که ما خواستار ان هستیم.
آیتالله آملی با بیان اینکه ملت ایران نشان داد ملتی «متدین و پایبند به ضوابط شرعی» است تأکید کرد: دستگاه قضایی و نیروی انتظامی وظیفه دارد با هنجارشکنیهایی که احساسات جامعه و مومنین و متدینین را جریحه دار میکند بر اساس موازین قانونی برخورد کند.
رئیس دستگاه قضا حجاب و عفاف را یکی از مصادیق هنجارهای قانونی و شرعی در کشور دانست و افزود: حجاب و عفاف بر اساس قوانین روشن و نصوص شرعی باید رعایت شود؛ بر این اساس اکیداً از مراجع قضایی و نیروی انتظامی میخواهم که در این باره بر اساس وظیفه قانونی و شرعی خود عمل کنند.
آیتالله آملی تصریح کرد: دلیل تأکید بر مقابله با هنجارشکنیها به دلیل برخی اظهارنظرهای «غیردقیق» درباره «بهشت اجباری» نیست بلکه از باب حفظ حقوق دیگران است که باید در دستور کار نهادها و سازمانهایی که در این زمینه وظیفه دارند، قرار بگیرد.
رئیس قوه قضاییه نقض هنجارهای قانونی و شرعی را مصداق بارز زیر پا گذاشتن حقوق متدینان، مومنان و بلکه همه مردم دانست و تأکید کرد: هر یک از دستگاهها باید رعایت حجاب و عفاف را از زیرمجموعه خود آغاز کنند.
آیتالله آملی با انتقاد از دیدگاه برخی مسئولان فرهنگی که میگویند «ما درباره پوششها نگرانی نداریم، بلکه از سقوط اخلاقی جامعه نگرانیم»، این سخن را نادرست ارزیابی کرد و گفت: برخورد با هنجارشکنیها با نگرانی برای اخلاقیات منافاتی ندارد؛ توصیه ما این است که همه دستگاهها به موازات فعالیت فرهنگی برای گسترش امور اخلاقی و تبیین امور دینی به وظایف قانونی خود در برخورد با هنجارشکنیها نیز عمل کنند.
رئیس دستگاه قضا افزود: از زبان مسئولان کشور نباید اظهارنظرهایی شنیده شود که برای برخی این تلقی را ایجاد کند که مسئولان جمهوری اسلامی به هنجارشکنیهاتوجهی ندارند.
آیتالله آملی تصریح کرد: ما هم قبول داریم که نمیتوان کسی را با اکراه دیندار کرد اما تاکید میکنیم که باید حقوقی که به موجب قانون برای نظم جامعه تصویب شده است منطقاً، شرعاً و قانوناً اجرا شود.
رئیس قوه قضاییه اوضاع کنونی خاورمیانه را «پیچیده» توصیف کرد و افزود: برخورد رژیم صهیونیستی با مردم بیدفاع و بی گناه فلسطین، همچنین اتفاقات عراق، بحرین و سوریه وضع دشواری را برای مردم منطقه به وجود آورده است.
وی برخورد کشورهای سلطهگر غربی با حوادث منطقه را « مزدورانه » خواند و گفت: آمریکاییها از یک سو ادعا میکنند که با داعش مخالف هستند و از سوی دیگر مشاهده میشود کشورهای اذناب آمریکا حامی اصلی تروریستها در منطقه به شمار میروند و به آنها پول و سلاح میرسانند و از آنان حمایت میکنند.
رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه مشخص است کشورهای سلطهگر در عراق، بحرین، فلسطین و سوریه دنبال چه هستند، در تبیین اهداف آمریکا و کشورهای اروپایی از بحرانآفرینی در عراق اظهار کرد: ناامن کردن یک کشور دارای غنای مالی و توانایی و فرهنگ غنی، نخستین هدفی است که در عراق دنبال میشود، زیرا اگر قدرت این کشور توانمند به جهان اسلام اضافه شود نیروی عظیمی به وجود میآید.
وی ایجاد شکاف میان مسلمانان را هدف دیگر کشورهای سلطهگر از ناآرام کردن عراق دانست و افزود: رفتار خشن، غیرانسانی و دور از منطق تروریست ها که با نام اسلام صورت میگیرد، نوعی اسلامهراسی را در دنیا تبلیغ میکند.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: البته با وجود بیش از یک میلیارد مسلمان در جهان نمیشود باور کرد که چنین خشونتی به اسلام ربط داشته باشد اما مذبوحانه تلاش میشود که کارهای داعش و القاعده و دیگر گروههای تروریستی به نام اسلام معرفی شود هرچند که همه میدانند این گروهها با حمایت غرب به وجود آمدهاند. چه کسی باور میکند آمریکا با عملکرد داعش مخالف است و آن را محکوم میکند در حالیکه در سوریه شاهد حمایت علنی غرب از داعش بودیم و در عراق نیز کشورهای اذناب اروپا و آمریکا از این گروههای تروریستی حمایت میکنند.
آیتالله آملی با بیان اینکه آمریکاییها و اروپاییها از قدرت اسلام خبر دارند، گفت: کشورهای استعمارگر میدانند اگر ظرفیت کشورهای اسلامی آزاد شود چه قدرت بزرگی در جهان شکل خواهد گرفت، به همین دلیل نمیخواهند چنین وضعی به وجود آید.
رئیس دستگاه قضا یادآور شد که منطقه در یک « پیچ تاریخی» قرار گرفته، خاطرنشان کرد: همه مسلمانان باید در این مقطع هوشیار باشند و به ویژه برادران اهل تسنن نباید اجازه دهند که یک گروه تکفیری و سلفی چهرهای کریه از اسلام ارائه و میان مسلمانان تفرقه افکنی کند.
وی خطاب به برخی «برادران کرد عراقی» که ندای تجزیه و استقلال را پس از حوادث اخیر سر دادهاند، گفت: تجزیه هم به ضرر عراق و هم به ضرر کردهای این کشور است.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران و مرجعیت شیعه در عراق و همچنین مسئولان بلند پایه عراقی مخالفت صریح خود را با تجزیه عراق اعلام کرده است افزود: در همه ادوار تاریخ معاصر تجزیه کشورها جزو اهداف استعمارگران بوده است.
گفتنی است در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی رهنمودهای "مقام معظم رهبری" در هفته قوه قضاییه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
همچنین در بحث مربوط به ابعاد نظارتی دستگاه قضایی برخی از مسئولان عالی قضایی به فراخور حوزه مسئولیت تحت امر خود به ارائه گزارش پرداخته و "حجت الاسلام و المسلمین شفیعی" دادستان انتظامی قضات نیز گزارش مبسوطی از نحوه نظارت و رسیدگی به تخلفات ارائه کرد.
رئیس قوه قضاییه بعد از توضیحات مسئولان عالی قضایی دستور داد کمیسیونی برای بررسی اولویتهای رهنمودهای "مقام معظم رهبری" در بعد نظارت و برنامهریزی به ریاست معاون اول قوه قضاییه تشکیل شود.
انتهای پیام/