بر اساس سوابق فسیلی، در پایان آخرین عصر یخی در ۲۰ هزار سال قبل، مغز یک مرد متوسط ۱۵۰۰ سانتیمتر مکعب بوده است.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران؛ دانشمندان دریافته‌اند که مغز انسان در طول ۲۰ هزار سال گذشته کوچکتر شده و ما در اثر فرگشت (تکامل) و اهلی شدن، حجمی از نورون‌های مغزمان به اندازه یک توپ تنیس را از دست داده‌ایم. 
 
بر اساس سوابق فسیلی، در پایان آخرین عصر یخی در ۲۰ هزار سال قبل، مغز یک مرد متوسط ۱۵۰۰ سانتیمتر مکعب بوده است. اکنون این حجم ۱۳۵۰ سانتیمتر مکعب است، به این معنی که تقریبا به اندازه یک توپ تنیس از حجم نورونهای مغز از بین رفته است.



روانشناس دانشگاه بریستول بروس هود در کتاب جدیدش بنام "مغز اهلی” به مقایسه کاهش اندازه مغز انسان با اختلافات بین مغز حیوانات وحشی و همتایان بومی آنها پرداخته است.وی نوشته است، کاهش ۱۰ درصدی اندازه مغز ممکن است با تغییر شیوه زندگی انسانها از شکارچی-جمع‌آوری کننده به جوامع کشاورزی مرتبط بوده که در آن، مهارتهای اجتماعی احتمالا به لحاظ تناسب اندام تکاملی اغلب از پرخاشگری پیشی گرفته است.

به گفته دانشمندان اگر پرخاشگری در اینجا انتخاب می‌شد، ممکن بود به کاهش تستوسترون و دیگر هورمونهای تنظیم‌کننده رشد منجر شود. فرآیند مشابهی در پرورش حیوانات وحشی به شکل حیوانات اهلی صورت می‌گیرد. به گفته محققان، همه حیواناتی که اهلی شده‌اند، مغز آنها کوچکتر شده است. بر اساس این تحقیقات در ۲۰ هزار سال گذشته حجم مغز مردها از هزار و پانصد سانتیمتر مکعب به هزار و سیصد و پنجاه سانتیمتر مکعب کاهش یافته است.

میانگین وزن مغز یک فرد بالغ ۱.۳ تا ۱.۴ کیلوگرم است. برخی از جراحان مغز و اعصاب بافت مغز زنده را مانند خمیردندان و مواد نیمه جامد دیگر توصیف می کنند. در حدود ۸۰ درصد از محتوی جمجمه انسان را مغز فرا گرفته است و مابقی آن از میزان یکسانی خون و مایع نخاعی انباشته شده است به بیانی دیگر حجم مواد انباشته شده در جمجمه انسان با گنجایش بطری دو لیتری آب معدنی برابری می کند.


انتهای پیام/

برچسب ها: مغز ، تکامل ، نورون
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار