اواسط خرداد ماه سال جاری بود که یکی از فعالان و عکاسان حوزه حیات وحش توانست در یکی از مناطق روستایی استان مرکزی صحنه ای زیبا را که تاکنون در استان دیده نشده بود، ثبت کند. حضور جغد شاخدار ماده به همراه سه جوجه اش در حاشیه روستای ارکوین در 40 کیلومتری اراک صحنه ای ست که توسط عکاس حیات وحش ثبت شده است،
این پرنده در مناطق جنگلی به سر برده و در آشیانه های متروک یا روی زمین تخمگذاری می کند. صدای نرِ این جغد، هنگام تعیین قلمرو تکرار ( هو hoo است و در سایر مواقع، دو سیلابی و شبیه (که ویک- که ویک- که ویک) شنیده می شود. در ایران، احتمالا در جنگل های شمال تولید مثل کرده و زمستان ها، به صورت مهاجر در نواحی شمال شرق و مناطق مرکزی تا جنوب و فارس دیده می شود.
فعال محیط زیست ضمن تایید حضور جغد شاخدار در اراک به مهر گفت: حضور جغد شاخدار ماده به همراه جوجه هایش در این منطقه آن هم در فصل بهار که فصل زادآوری است نشان از جوجه گذاری این گونه پرنده در استان دارد که برای نخستین بار تاکنون گزارش شده است.
محمود کل نگری افزود: وقتی پرنده ای در فصل بهار دیده می شود نشان از این دارد که در این منطقه جوجه گذاری کرده است همچون سار و در زمستان ها مهاجر بوده است (یعنی تابستانگذران)، اگر برای سپری نمودن زمستان به منطقه مذکور بیاید به آن زمستانگذران می گویند. اگر در کل سال در منطقه بماند بومی تلقی می شود.
وی با بیان اینکه این جغد یکی از جغدهای نادر در ایران است، تصریح کرد: جغد شاخدار یکی از گونه های پرنده ای شب فعال است که در تعداد کمی از مناطق کشور دیده می شود/س