ناسا تصویری جدید از کهکشان مارپیچی " NGC4651" منتشر کرد که این کهکشان که همانند چتری کیهانی است.

به گزارش خبرنگار علمي باشگاه خبرنگاران،‌ این کهکشان که همانند چتری کیهانی است، به‌واسطه ویژگی منحصر به فردش از سال‌ها پیش مورد تحقیق ستاره‌شناسان بود.
 


کهکشان مارپیچی NGC 4651 در فاصله ی ۶۲ میلیون سال نوری دورتر از ما، در صورت فلکی شمالی گیسو قرار دارد. این کهکشان تقریبا به اندازه کهکشان راه شیری است. در کنار این جزیره ی کیهانی ساختاری شبیه چتر وجود دارد که از سمت چپ کهکشان حدود ۱۰۰ هزار سال نوری کشیده شده است. دانشمندان معتقدند این چتر کیهانی غول پیکر بر اثر جریان کشندی ستاره ها به وجود آمده است. مسیرهای گسترده ای از ستاره ها که در اثر نیروی گرانش NGC 4651 ، با یک کهکشان ماهواره ای کوچک تر بیرون کشیده شده اند. خود این کهکشان کوچکتر نیز در مدار کهکشان NGC 4651 آنقدر مورد اصابت مکرر کیهانی بوده که تکه پاره شده و از هم جدا شده است.


مسیر حرکت های کهکشان ماهواره ای کوچک به هنگام ادغام شدن با کهکشان NGC ۴۶۵۱ که توسط تلسکوپ بزرگ سوبارو و کک در موناکی به ثبت رسیده است.

چیزی که در تصویر بالا می بینید بزرگ نمایی از پسمانده ی هسته ی همان کهکشانِ تکه پاره شده است که ستاره شناسان آن را به هنگام کاوش فراگیر این سامانه با بهره از داده های تلسکوپ های بزرگ سوبارو و کک در موناکی شناسایی کردند. روند این تحقیقات با عکس برداری از ساختارهای کم نور اطراف کهکشان های بزرگ آغاز شد که با همکاری چشمگیر ستاره شناسان آماتور و حرفه ای انجام گرفت و جریان های کشندی ستارگان را  در کهکشان های نزدیک به هم مشخص کرد و نشان داد که این روند از پدیده های رایج ادغام چنین کهکشان هایی است. این دستاورد با استفاده از مدلی که برای شکل گیری کهکشان ها از جمله کهکشان راه شیری ، بدست آمده است.



انتهای پیام/
برچسب ها: کهکشان ، ستاره ، ماهواره ، رصد
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار