معاون عربی آفریقایی وزارت خارجه کشورمان، فتنه تجزیه عراق را طرحی صهیونیستی دانست و گفت: هرگز اجازه نخواهیم داد رویاهای نتانیاهو در این زمینه تحقق یابد.

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران؛حسین امیر عبداللهیان روز یکشنبه در مصاحبه اختصاصی با شبکه العالم، درخصوص روابط تهران و بغداد گفت: این رابطه راهبردی است، و هرگونه تحول و اقدامی که ماهیت تروریستی و مداخله جویانه در عراق داشته باشد و بر امنیت این کشور تأثیر بگذارد، به طور طبیعی می‌تواند بر امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران هم تأثیر داشته باشد.

* ارائه مشورتهای لازم به عراق
امیرعبداللهیان افزود: از ابتدای بحران عراق فعالانه با این موضوع برخورد کردیم و در این مرحله ما در مبارزه با تروریسم به دولت عراق و مسؤولان ذیربط عراق مشورتهای لازم را داده‌ایم.

امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: در راستای تأمین امنیت ملی کشورمان هر اقدامی که لازم باشد در چارچوب حقوق بین الملل انجام خواهیم داد.

* کمک به عراق در صورت درخواست این کشور
امیرعبدالهیان در برنامه "من طهران" شبکه العالم، تأکید کرد: اگر مقامات رسمی عراق از ما درخواستی را برای خرید و یا واگذاری سلاح برای مبارزه با تروریسم داشته باشند، ما حتما در چارچوب حقوق بین الملل و قراردادهای شناخته شده متعارف دو جانبه، نسبت به آن اقدام خواهیم کرد.

معاون وزیر خارجه گفت: مبارزه با تروریسم برای ما مسأله‌ای مهم و اساسی است، و در این رابطه هیچگونه کوتاهی نخواهیم کرد.
 
* در عراق مشاور نظامی نداریم
امیرعبداللهیان تأکید کرد: ما در داخل عراق مشاورین نظامی نداریم، اما در ارتباطاتی که با مقامات ذیربط عراقی داریم طرف عراقی را از مشورتهای لازم محروم نمی‌کنیم، و در عین حال سفارت جمهوری اسلامی ایران در بغداد به طور فعالانه در حوزه مناسبات سیاسی و پیگیری توافقات دوجانبه‌ای که بین دو کشور وجود دارد، و از جمله کمک به دولت عراق در مبارزه با تروریسم از ظرفیت سفارت جمهوری اسلامی ایران در بغداد به طور طبیعی استفاده می کنیم.

* تکذیب حضور سردار "قاسم سلیمانی" در عراق
امیرعبداللهیان در خصوص ادعای برخی رسانه‌ها مبنی بر حضور سردار "قاسم سلیمانی" فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران در عراق برای ارائه مشورتهای نظامی، گفت: بیان چنین اخباری با هدف خاصی دنبال می‌شود، و طراحان چنین اخباری می خواهند بگویند که دولتمردان عراق، ارتش، نیروهای مسلح، بسیج مردمی که در پی فتوای مهم مرجعیت مسلمانان در عراق در مبارزه با تروریسم صادر شده، توانایی مبارزه با این بحران را ندارند.

امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: ادعای حضور سردار سلیمانی در عراق مورد تأیید ما نیست، و ما چنین خبری را تأیید نمی کنیم؛ البته ارتباطات ما از طریق مجاری رسمی دیپلماتیک در ارتباط با مشورت دادن به عراق در مبارزه با تروریسم جریان دارد.

وی تاکید کرد: معتقدیم که دولتمردان و نیروهای مسلح عراق با قدرت می‌توانند در مبارزه با تروریسم برنامه‌های خودشان را دنبال کنند؛ و به ویژه با فضای کنونی و بسیج مردمی که با فتوای مرجعیت تشکیل شده، فرصت تاریخی برای خاتمه دادن به تروریسمی که از بیش از 10 سال قبل در این کشور به وجود آمده، فراهم شده است، اطلاع داریم که دولتمردان عراق از این فرصت برای بازگشت صلح و ثبات و امنیت به کشورشان، حداکثر استفاده را خواهند کرد.

* هماهنگی مثلث داخلی، منطقه‌ای و فرامنطقه در حمایت از داعش
امیرعبداللهیان در خصوص اعلام آمادگی ایران برای دادن سلاح به عراق با وجود قطنامه شورای امنیت درخصوص ممنوعیت صدور سلاح برای ایران، گفت: مقامات آمریکایی از ابتدای بحران درخواستهایی را داشتند که در سطوحی دیپلماتیک بین جمهوری اسلامی ایران و آمریکا گفتگو، تعامل و همکاری برای فائق آمدن بر وضعیت فعلی عراق فراهم شود؛ ولی حقیقت این است که مجموعه حوادث عراق و نوع رفتار آمریکا تأیید می‌کند، اتفاقی که در عراق روی داد در سه سطح داخلی، منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای نوعی هماهنگی وجود داشت.

وی ادامه داد: در سطوحی همکاری نزدیک، در سطوحی هماهنگی وجود داشت و در سطوحی اطلاع داشتند از اتفاقاتی که قرار بود روی دهد.

* هماهنگی نانوشته آمریکا و بازیگران منطقه‌ای و داعش در عراق
امیرعبداللهیان اظهار داشت: در سطح داخلی بین گروهک تروریستی داعش و بقایای رژیم صدام، بعثی های موجود در داخل و ژنرالهای باقیمانده از دوران صدام، به همراه برخی از اهل سنت افراطی ناراضی در داخل همکاری وجود داشته است.

امیرعبداللهیان تأکید کرد: در سطح منطقه‌ای برخی کشورهایی که علاقه‌مند نیستم نام آنها برده شود، نوعی تعامل و همکاری با این حرکت داشتند، که امنیت خود آن کشورها نیز به دلیل اتخاذ چنین سیاستهایی در معرض تهدید جدی قرار دارد.

معاون وزیر خارجه کشورمان افزود: در سطح خارج از منطقه رفتار ایالات متحده آمریکا در عدم برخورد با تروریسم نشان دهنده نوعی هماهنگی نانوشته بین آمریکا و بازیگران منطقه‌ای و داخلی در عراق است.

* آمریکا برای مبارزه با تروریسم در عراق اقدامی نکرد
وی ادامه داد: بر اساس اخباری که ما در اختیار داریم و رفتاری که طی 3 هفته گذشته از آمریکا دیدیم؛ و مهمترین نکته هم این است که آمریکا هیچگونه اقدام عملی و ملموسی برای مبارزه با تروریسم در عراق به عمل نیاورد، بلکه در مقاطعی به جای اینکه حملات خود را چه در سطح سیاسی، یا رسانه‌ای و یا میدانی متوجه تروریسم در عراق کند، انتقادات خودش را متوجه دولت مسؤول در عراق کرده است.

معاون وزیر خارجه گفت: در نتیجه ما از همان ابتدا اعلام کردیم که هیچگونه همکاری با آمریکا در موضوع عراق نخواهیم داشت، و این موضوعی است که به داخل عراق بر می گردد و مسؤولان عراق با شایستگی از این بحران همانند سایر بحرانهایی که در 12 سال گذشته با آن مواجه بودند، بیرون خواهند آمد.

* ادعای ارسال جنگنده‌های سوخو از ایران به عراق
امیرعبداللهیان درخصوص ادعای برخی منابع غربی مبنی اینکه جنگنده‌های سوخویی که روسیه به عراق داده است از ایران ارسال شده، اظهار داشت: ما هیچگونه کمک تسلیحاتی به عراق نداشتیم و هیچگونه هواپیمایی از جمله هواپیمای سوخو (از جانب ایران) به عراق ارسال نشده است؛ عراقی‌ها هم درخواستی از ما نکرده‌اند و حتی تا کنون برای تأمین اسلحه از جمهوری اسلامی ایران درخواست نکرده‌اند؛ البته چنانچه درخواست کنند، حتما درخواست آنان را با نظر مثبت مورد توجه قرار خواهیم داد.

امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: البته محموله‌ای از جنگنده‌های سوخو از طریق روسیه وارد عراق شد که رسانه‌ها به طور علنی آن را اعلام کردند، ولی جمهوری اسلامی ایران نه سلاحی به عراق ارسال کرده است و نه هواپیما.

* نارضایتی آمریکا از نتیجه انتخابات عراق
معاون وزیر خارجه در خصوص تغییر رفتار و اهداف اعلام شده آمریکا در منطقه ، اظهار داشت: رفتار آمریکایی‌ها در عراق در ماههای اخیر و به ویژه در سه هفته گذشته که عراق با نوعی بحران مواجه شد تائید می‌کند که آمریکایی‌ها از نتیجه انتخابات سالم و دقیق پارلمانی که در سال جاری در عراق برگزار شد رضایت ندارند و نوعی همپیمانی و ائتلاف داخلی، منطقه ای و در سطح فرا منطقه ای تلاش کردند که نتیجه انتخابات را واژگون و دگرگون کنند.

امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: رفتار آمریکا در عدم اتخاذ گامهای عملی برای مبارزه با تروریسم هم نشان دهنده این مسئله مهم است.

* هماهنگی ایران و روسیه در حمایت از عراق
امیرعبداللهیان در خصوص سفر اخیر خود به مسکو گفت: ما با مقامات روسیه درباره دو موضوع مهم سوریه و عراق گفتگوهای مفیدی داشتیم.

وی افزود: اطلاع دارید که مواضع تهران و مسکو در خصوص تحولات منطقه مواضع نزدیک به هم و در بسیاری از موارد مواضع مشترک و منطبق است.

امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: در خصوص عراق ما توافق کردیم که به این کشور در مبارزه با تروریسم کمک کنیم، در عین حال ما و روسیه هر دو معتقدیم که به موازات مقابله جدی با تروریسم در داخل عراق، تکمیل روند سیاسی تشکیل به موقع مجلس و دولت و شکل گیری موسسات حکومتی در حوزه راه کار سیاسی باید مورد توجه جدی قرار بگیرد.

* مخالفت ایران و روسیه با تجزیه و فتنه در عراق
وی ادامه داد: تهران و مسکو قویا از عراق در مقابله با تروریسم حمایت می کنند و برای وحدت استقلال و تمامیت ارضی عراق، با قدرت در کنار مردم و دولت عراق خواهند بود. ما مخالف هرگونه تجزیه در عراق هستیم و آن را یک فتنه جدید در عراق می دانیم.

* تجزیه عراق یک طرح صهیونیستی است
معاون وزیر خارجه درخصوص طرح های تجزیه طلبانه در عراق گفت: سخن گفتن از تجزیه عراق بازگشت به یک طرح صهیونیستی است.

امیرعبداللهیان تأکید کرد: فراموش نمی کنیم که در روزهای اخیر تنها مقامی که با ذوق زدگی و با شادی فراوان از استقلال کردستان عراق حمایت، و این منطقه را به تجزیه ترغیب کرد نتنیاهو بود.

* اجازه تحقق رؤیاهای نتانیاهو درباره تجزیه عراق را نمی‌دهیم
وی ادامه داد: ما هرگز اجازه نخواهیم داد رویاهای نتانیاهو در عراق و در منطقه ما برای تجزیه منطقه مهم و حساس غرب آسیا، به تحقق برسد.

* گفتگوی صریح با مسعود بارزانی و نیچروان بارزانی
امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: دوستانه به رهبران کرد به آقای مسعود بارزانی به آقای نیچروان بارزانی به صراحت گفته ایم که تخطی از قانون اساسی پیشرفته و جامع عراق، و مطالباتی فراتر از آنچه در سیستم فدرالی عراق یکپارچه در قانون اساسی این کشور پیش بینی شده است، به نفع هیچ طرفی نخواهد بود.

وی ادامه داد: حفظ استقلال عراق تمامیت ارضی عراق وحدت ملی عراق یکپارچگی عراق در چارچوب قانون اساسی این کشور مورد تاکید است، و این راه نجات است.

امیرعبداللهیان گفت: سخن گفتن از استقلال کردستان عراق، نتیجه اش بازگرداندن کردستان به چند دهه قبل خواهد شد؛ و ما دوستانه و برادرانه به مقامات کردستان عراق این موضوع را یادآور شدیم.
 
* روابط تاریخی ایران و کردهای عراق
معاون وزیر خارجه تأکید کرد: مایلم از این دوربین هم تاکید کنم که روابط جمهوری اسلامی ایران با کردها درعراق روابطی تاریخی و برادرانه بوده و هست، و بر این منوال باقی خواهد ماند؛ و ما رهبران کردستان عراق را به خویشتن داری دعوت می کنیم و از اقدامات شتابزده بر حذر می داریم، و تاکید می کنیم که راهکار حفظ کردستان امن، در وحدت و تمامیت ارضی عراق، و در تمرکز و همکاری در مبارزه با تروریسم و قائله‌ای که تروریست‌ها اخیرا در این کشور ایجاد کرده اند.

امیرعبداللهیان در خصوص طرح همه پرسی در کردستان عراق، اظهار داشت: ما قویا همانند همه مردم عراق اعم از شیعه، سنی، کرد و عرب از تجزیه عراق حمایت نخواهیم کرد، و ما به شدت طرفدار وحدت و تمامیت ارضی عراق هستیم؛ طرح چنین مطالب شتابزده ای از سوی مقامات کردستان عراق نه تنها کمکی به آرامش و امنیت عراق و منطقه نخواهد کرد، بلکه شرایط را پیچیده تر و سخت تر می کند.

* موضع ترکیه درباره عراق
امیرعبداللهیان درخصوص موضع ترکیه درباره عراق گفت: گفتگوهای رسمی ما با مقامات ترکیه تائید کننده این مطلب است که ترکیه مخالف تجزیه عراق است.

وی ادامه داد: این موضوع در گفتگوهای رسمی و دیپلماتیکی مطرح شده است که بین ما و مقامات ترکیه جریان دارد؛ ما باور داریم که مقامات ترکیه با ایجاد کشور مستقل کردی فراتر از آنچه که در قانون اساسی عراق پیش بینی شده موافق نخواهند بود هرچند ممکن است به دلیل شرایط به طور نسبی با برخی از خواسته های کردهای عراق همراهی کنند، یا در مقابل آن واکنش تندی را در این مرحله نداشته باشند؛ اما نگاه راهبردی ترکیه به استقلال کردستان عراق همانند نگاه راهبردی جمهوری اسلامی ایران است.

* موضوع عراق در گفتگوهای وین مطرح نمی شود
معاون وزیر خارجه درباره مذاکرات هسته‌ای در وین و احتمال مطرح شدن موضوع عراق در حاشیه این مذاکرات گفت: گفتگوهای وین صرفا در چارچوب موضوع صلح آمیز هسته‌ای ایران دنبال می‌شود، و ما هیچ برنامه ای برای گفتگویی به موازات گفتگوهای وین با آمریکا یا طرفهای دیگر در موضوع عراق نداریم؛ و به طور مشخص بین تهران و واشنگتن گفتگو و رایزنی در خصوص وضعیت در عراق در وین انجام نخواهد شد.

* رفتار آمریکا درباره عراق مشکوک و سؤال برانگیز است
امیرعبداللهیان درخصوص احتمال همکاری ایران و آمریکا درباره عراق گفت: رفتار ایالات متحده در 3 هفته گذشته در عراق در خوشبینانه ترین حالت مشکوک و سوال برانگیز است.

ما ضرورتی برای همکاری و گفت وگو با ایالات متحده در موضوع عراق احساس نمی کنیم و معتقد هستیم که آمریکایی ها باید در عمل پایبندی خود را در مبارزه با تروریسم و حفظ دستاوردهای سیاسی مردم عراق در 12 سال گذشته و حتی قبل از آن که شهدای زیادی را برای استقلال و آزادی کشورشان تقدیم کردند اثبات کند.  آمریکا باید در عمل با رفتار خودش اثبات کند که با دمکراسی است، با مردم عراق است و با تروریست ها نیست.

* تعلل آمریکا در حمایت تسلیحاتی از عراق 
امیرعبداللهیان ادامه داد: حقیقت این است که ما هیچ اقدام جدی را از آمریکا بویژه در هفته های اخیر در مبارزه با تروریسم شاهد نبوده ایم. حد اکثر کاری که آمریکایی ها کردند نیروهایی را برای حفاظت از سفارت شان وارد عراق کردند، و نیروهایی هم برای مشورت دادن به مقامات عراقی در مبارزه با تروریسم به این کشور رفتند.

وی افزود: اما بر اساس آنچه ما می شنویم از سوی آمریکا اقدام ملموس عملی و موثری که بتواند به طور ضربتی به مبارزه با تروریسم کمک کند، صورت نگرفته است.
امیرعبداللهیان گفت: البته عراقی ها هم حتما چنین درخواستی را از آمریکایی ها نداشته اند که آن ها بخواهند بیایند و با حضور نظامی مجدد چنین کاری را انجام دهند. برخی از اخبار حاکی از آن است که حتی برخی امکانات مورد نیاز برای مبارزه با تروریسم نیز به طور کامل در اختیار ارتش عراق قرار نگرفته است.

 رفتار امریکا در روزهای گذشته در عراق رفتاری سوال انگیز و شک برانگیز است. ما امیدواریم تغییر رفتار عملی آمریکا را در عراق و در منطقه شاهد باشیم.

* ایران به انتخاب ائتلاف ملی احترام می گذارد، حتی اگر نامزد آن شخصیتی غیر از مالکی باشد
امیرعبداللهیان درباره موضوع تعیین مسؤولان آتی عراق در پارلمان این کشور اظهار داشت: فهرست ائتلاف دولت قانون در انتخابات اخیر پارلمانی جایگاه اول را به دست آورد. در نتیجه با منطق پارلمانی لیستی که اکثریت را به دست آورده است بر مبنای قانون اساسی عراق دارای صلاحیت ها، امتیازها و اختیاراتی است.

 ما معتقدیم در چارچوب قانون اساسی با نگاه به نتایج انتخابات اخیر مجلس در عراق حتما باید جناح پیروزی که اکثریت مردم عراق به آن اعتماد کرده باشند باید متناسب با قانون در آینده سیاسی کشور سهم داشته باشند. در خصوص افراد، انتخاب افراد به درون عراق بر می گردد.

 هر تصمیمی در داخل عراق در ائتلاف اتخاذ شود و به تایید پارلمان عراق برسد جمهوری اسلامی ایران با آن خواهد بود.

وی افزود: اگر آقای مالکی به عنوان نخست وزیر معرفی شود و این توافق در  داخل عراق حاصل شود، ما از آن قویا حمایت می کنیم؛ و اگر هر فردی هم غیر از آقای مالکی در چارچوب نتیجه انتخابات اخیر در مجلس انتخاب شود، و به تایید برسد او هم مورد تایید جمهوری اسلامی ایران خواهد بود؛ این یک موضوع کاملا داخلی عراق است.

* گروه‌های تروریستی ابزاری برای تغییر نتیجه انتخابات
امیرعبداللهیان گفت: اتفاق مهمی در هفته های اخیر درعراق رخ داد که باید آن را مورد توجه قرار دهیم؛ انتخابات پارلمانی در کشوری بر مبنایی دمکراتیک و بطور سالم برگزار شد، اما برخی کشورهای منطقه و خارج منطقه و برخی از گروه های افراطی در داخل عراق به دلیل آن که نتیجه آن انتخابات را قبول نداشتند توطئه کردند و در این توطئه زشت ترین روش هم انتخاب شد: استفاده از ابزاری به نام  گروهک تروریستی داعش برای تغییر دادن نتیجه انتخابات پارلمانی و برای به دست آوردن سهم بیشتر برای گروه، فرد یا جریانی که باید به اندازه خودش سهم داشته باشد و نه بیشتر از آن.

امیرعبداللهیان تأکید کرد: استفاده ابزاری از گروه های تروریستی برای تغییر دولت ها رویه نادرست و خطرناکی در منطقه است.

امیرعبداللهیان گفت: کشورهایی که از  گروهک داعش حمایت کردند، می‌توانند خود در آینده در معرض چنین خطر جدی قرار بگیرند. لذا مسئله مهمی که باید خط قرمز همه کشورهای منطقه باشد این است که استفاده ابزاری از تروریسم برای مقابله با روش های قانونی یک اقدام خطرناک است.

معاون وزیر خارجه خاطرنشان کرد: البته تحرکات اخیر در عراق و استفاده ابزاری از داعش، باعث وحدت بسیاری از گروه ها شده است. لذا بعید هم به نظر نمی رسد که آقای مالکی برای دور بعد کاندیدای مورد توافق در عراق شود. اما ما به عنوان جمهوری اسلامی ایران از کسی حمایت خواهیم کرد که در عراق مورد تایید و توافق ائتلاف و اکثریت پیروز قرار گیرد، و در پارلمان این کشور رئیس جمهور، رئیس مجلس و نخست وزیر با رای نمایندگان با مکانیسم های انتخاباتی پیش بینی شده، در قانون اساسی انتخاب شوند.

* نقش عربستان در عراق سازنده نیست
امیرعبداللهیان درخصوص نقش عربستان در بحران عراق و سوریه گفت: ما نقش عربستان را در تحولات اخیر منطقه چه در سوریه و چه در عراق سازنده نمی دانیم، اما معتقدیم که عربستان به عنوان یک کشور مهم در منطقه می تواند نقش سازنده ای ایفا کند.

وی افزود: بارها از مقامات عربستان سعودی برای گفتگو در خصوص کمک به بازگشت صلح، ثبات و امنیت به منطقه و مبارزه با تروریسم سخن گفتیم، و به مقامات سعودی آمادگی خودمان را برای شروع چنین گفتگوهایی اعلام کردیم.

امیرعبداللهیان ادامه داد: در مقاطعی در سطوح مختلف با استفاده از فرصت ها در حاشیه نشست های بین المللی یا از مجاری رسمی و دیپلیماتیک - با توجه به این که دو کشور در سطح سفیر روابط شان را تنظیم کرده‌اند، و سفرا در تهران و ریاض فعالند-مطالب و ایده های خودمان را رد و بدل کردیم.

امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: متاسفانه دوستان و برادران ما درعربستان سعودی بیش از این که علاقمند به گفتگوی جدی و صریح باشند، علاقمند به گفتگوی رسانه ای هستند.

ما آن ها را به گفت وگوی جدی و سازنده و تاثیر گذار دعوت و فکر می کنیم که عربستان سعودی به عنوان یک کشور مهم می تواند در مبارزه با افراط گرایی و در فائق آمدن بر جنگ و درگیری های طایفه ای در منطقه با جمهوری اسلامی ایران و برخی از کشورهای مهم در منطقه تعامل سازنده و مثبتی را شروع کند، که نتیجه آن صلح، ثبات و آرامش برای کل منطقه باشد.

* با عربستان درباره عراق گفتگویی انجام نشده است
امیرعبداللهیان تأکید کرد: ما هیچ گفت وگویی را در خصوص تحولات اخیر عراق به طور مستقیم با مقامات سعودی نداشتیم؛ و هیچ نماینده‌ای را به عربستان سعودی برای گفتگو با مقامات این کشور در خصوص وضعیت آقای مالکی و یا جایگزین‌های وی اعزام نکردیم.

 همانطور که تاکید کردم این موضوعی است که صرفا به داخل عراق بر می‌گردد، و تصمیم داخلی عراق است اما از هر گونه گفت وگو با عربستان سعودی برای حل مشکلات منطقه ای و کمک به فائق آمدن بر بحران افراط گرایی و درگیری طایفه ای در منطقه استقبال می کنیم.

امیرعبداللهیان درباره امکان گسترش موج تروریسم به کشورهای حامی آن از جمله عربستان گفت: ما معتقدیم که تداوم وضعیت موجود در عراق، حمایت برخی از طرف ها از گروهک تروریستی داعش و جریان افراط گرایی در عراق و نادیده گرفتن واقعیت ها در صحنه عراق می تواند بحران را در این کشورتشدید کند.

وی افزود: اما امنیت یک مقوله به هم پیوسته است و قابل تفکیک نیست؛ نمی توان کشوری را در منطقه ناامن کرد و بقیه کشورها در منطقه امن بمانند. بدون  تردید تداوم ناامنی ها در عراق تاثیر منفی بر کشورهای منطقه از جمله عربستان سعودی، بحرین و سایر کشورها خواهد گذاشت.

 ما نیز به عنوان جمهوری اسلامی ایران در خصوص تبعات امنیتی نامطلوب ادامه بحران در منطقه احساس می کنیم که مستثنی نیستیم، و همه ما در یک منطقه زندگی می کنیم. همه ما باید با همدلی، با همکاری و با وفاق هر چه بیشتر، برای فائق آمدن بر مشکل تروریسم و افراط گرایی و ان شاء الله رسیدن به منطقه ای امن و دارای امنیت و ثبات پایدار تلاش کنیم.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار