به گزارش
حوزه دولت باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی عصر شنبه و در دیدار و ضیافت افطار اعضای دولت و معاونین وزرا و روسای سازمانهای تابعه گفت: مردم بار امانت سنگینی را بر دوش ما گذاشتهاند. هم باید به وظیفه سختی که پیش رو داریم واقف باشیم و هم باید افتخار کنیم به اینکه مردم عزیز و بزرگ، ما را لایق دانستند که بار مسئولیت اداره کشور را بر دوش بگیریم.
رئیسجمهور خاطر نشان کرد: اگر از دولت و حل معضلات مردم سخن گفته میشود بحث یک فرد به عنوان رئیسجمهور یا یک کابینه نیست، همه آنهایی که در مجموعه دولت تعهدی را بر دوش داشته و وظیفه خدمتگزاری مردم را بر عهده گرفتهاند، وظیفه واحدی را بر دوش دارند و آن خدمت بیمنت برای مردم شریف و در شرایط بسیار سخت منطقه، جهان و شرایط سخت داخلی است.
روحانی با تاکید بر اینکه همه چیز ما بر مبنای امید بوده و امید ما بر مبنای تدبیر است، اظهار داشت: اگر انسان در همه اموری که مسئولیتش را بر دوش دارد، آیندهنگر باشد و پایان و نتیجه و آثار آن کاری را که شروع کرده به دقت مد نظر قرار دهد، این به معنای تدبیر است و چنانچه کار را با تدبیر انجام دهیم در وجود خودمان و در جامعه امید را ایجاد می کنیم.
وی گفت: امروز همگی رسالت سنگینی را بر عهده گرفتهایم لذا باید یکصدا و همدل بوده و دست به دست هم دهیم و مطمئن باشیم که میتوانیم و خداوند این نعمت را بر ما ارزانی خواهد داشت تا بتوانیم بار امانتی که بر دوش گرفتهایم را به خوبی و به سلامت به مقصد و مقصود برسانیم.
رئیسجمهور با تاکید بر تسهیل شرایط برای حضور و مشارکت مردم در اداره امور، تصریح کرد: به مردم قول دادیم که کار مردم را به خود مردم میسپاریم و قول دادیم که هر کاری که امکانپذیر باشد و مردم توان انجام آن را داشته باشند به آنها واگذار کنیم، از این رو شما به عنوان مسئولین رده بالای دولت باید به گونهای حرکت کرده و مشاوره دهید که در نتیجه آن هر کاری که مردم میتوانند، انجام دهند، به آنان واگذار شود.
رئیسجمهور مسئولین دستگاههای اجرایی را به تقویت سازمانهای مردمنهاد دعوت کرد و گفت: همه باید تلاش کنند تا سازمانهای مردم نهاد، بخش خصوصی و تعاونیها بتوانند به مردم خدمت کنند و برای این کار وظیفه دارند پیچ و خم های اداری را از پیش پای مردم بردارند.
روحانی با تاکید بر ضرورت چابکسازی دولت، مسئولین را به حرکت در این مسیر فرا خواند و گفت: بیایید همه در ماه مبارک رمضان با خدای خود عهد کنیم که اگر کاری را با ۳ نفر میشود انجام داد با ۴ نفر انجام ندهیم. همان طور که یک فردی که زیاد فربه باشد نمیتواند چابک حرکت کند دولت هم همینطور است. یک دولت با اعضای بسیار زیاد برای کار محدود معنایش این است که وقت مردم را تلف میکند و کار یک روز را چند روزه انجام میدهد.
رئیسجمهور با اشاره به اهمیت ایجاد و تقویت دولت الکترونیک و تأکید بر فعالتر شدن وزارت ارتباطات در این خصوص اظهار داشت: دولت اگر الکترونیک شود، مردم کمتر نیاز پیدا میکنند تا پای میز مسئولین حاضر شوند و چقدر سخت است پاسخ دادن در پیشگاه خداوند در روز قیامت که اگر فردی در کنار میز مسئولی ،ثانیهای بیش از آنچه لازم بوده، وقت او تلف شده باشد و خدای ناکرده بر سر او منت گذاشته و عزت و کرامت او مخدوش شده باشد.
روحانی خطاب به همه مدیران مسئولین مجموعه دولت تصریح کرد: باید این نکته را باور کنیم که خادم مردم هستیم و این باورمان باشد که کشور و منابع و بیتالمال، از آن مردم است و ما صرفا باید به مردم خدمت کرده و اجیر و خدمتگزار مردم هستیم و این عین بیان پیامبر اسلام(ص) است که فرمود «انا اجیرکم» وقتی پیغمبر اسلام چنین میفرمایند، دیگر تکلیف ما روشن است.
وی تاکید کرد: باید خادم مردم باشیم البته نه در زبان بلکه باید به گونهای عمل کنیم که مردم عزتمند و قدرتمند بوده و کشورمان آباد باشد.
رئیسجمهور با بیان اینکه ظرفیتهای زیادی در کشور وجود دارد و چنانچه این ظرفیتها به فعلیت در نمیآید همه ما مسئول و مقصرهستیم، اظهار داشت: کشوری مثل ایران با تمدنی کهن و سابقه تمدنی هزاران ساله با دین بزرگی مثل اسلام، با الگوهایی چون پیامبر و اهل بیت(ع) و کتابی چون قرآن و انقلابی مثل انقلاب اسلامی، با شخصیت بزرگی چون امام راحل و با شخصیتی که امروز میتواند همه ما را پیوند بزند به نام رهبری عزیز نظام، اگر در این شرایط نتوانیم کشور را به پیش ببریم، مقصر هستیم.
رئیسجمهور خاطر نشان کرد: دولت موتور پیشران کشور و نظام است و باید سینه خود را سپر کرده و راه را برای حضور و مشارکت مردم در اداره امور باز کند. هیچ تردیدی ندارم اگر همه دست به دست هم داده و از ظرفیتهای خود استفاده کنیم و در کنار سفره مهمانی خدا ،دستمان را به سوی خدا دراز کنیم واز او بخواهیم، موفق خواهیم شد.
روحانی در ادامه با یادآوری وعدههای دولت به مردم و اهتمام جدی تمام مسئولین به اجرای آنها گفت: ما به مردم وعده دادیم که این کشور را از آن مسیر بسیار سخت دیروز به مسیری آسان تر و راحتتر عودت خواهیم کرد. یک سال از آن وعده ما گذشته است و از آن روزهایی که به مردم قول دادیم یک چهارم زمان مان صرف شده، باید بررسی کنیم که آیا به یک چهارم وعدهای که به مردم دادیم عمل شده است؟ اگر نشده باید از مردم عذر خواهی کنیم.
رئیسجمهور اضافه کرد: ما به مردم وعده دادیم و گفتیم که ارتباط این کشور را با دنیا و با همسایگان بهتر و بیشتر میکنیم، ما به مردم وعده دادیم راهی را انتخاب میکنیم که امیدواری شما را حفظ میکنیم و به مردم وعده دادیم به گونهای رفتار می کنیم که اعتماد شما به دولت باقی بماند و وعده دادیم زندگی شما را بهبود میبخشیم و خزانه خالی را به تدریج پر میکنیم. شرایط اخلاقی جامعه را بهتر میکنیم و به شما دروغ نمیگوییم، که اگر روزی خطا کردیم به شما میگوییم خطا کردیم و از شما عذرخواهی میکنیم و شرایط زندگی فرزندانتان را برای آینده امیدبخش میکنیم، آیا به وعدههایمان عمل کرده و توانستهایم در بخشهای مختلف شرایط بهتری را برای جامعه ایجاد کنیم. در این باره باید مردم بزرگ ما قضاوت کنند.
روحانی خاطر نشان کرد: اگر امروز شرایط جامعه ما به گونهای است که مردم احساس راحتی بیشتری میکنند و احساس میکنند که اگر امروز کالا را ذخیره نکنند فردا قیمت آن با امروز خیلی تفاوت ندارد و دیگر ارز به صورت یک سرمایه قابل قبول نیست؛ لذا اگر امروز مردم احساس کنند که آینده روشنی هست و به سمت پیشرفت حرکت میکنند و این دولت بدون دقت و مشورت و بدون آنکه از متخصصین و صاحبنظران نظر بخواهد، تصمیمی را اتخاذ نمیکند، معنایش این است که به آنچه به مردم قول دادهایم عمل کرده ایم و اگر این چنین نباشد باید برای سال دوم کمربندها را محکم ببندیم تا جبران کمبودهای سال اول را بکنیم.
ریئیسجمهور خطاب به مسئولین تصریح کرد: امشب همه ما در پیشگاه خداوند با خدای خود عهد ببندیم که کمبودهایمان را در سال گذشته در سال پیش رو جبران کنیم.
روحانی در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به فضایل ماه مبارک رمضان و ضرورت بهره مندی از برکات این ماه عزیز گفت: خوشحالم از اینکه دولت یازدهم در ماه رمضان شروع شد و خوشحالم که اولین جلسه جمعی که بنا بود که بعدا به عنوان وزیران کابینه باشند در شب ۲۳ ماه رمضان پارسال دور هم جمع شدیم بحث و صحبت کردیم و تصمیم گرفتیم بار سنگین دولت را بر دوش بگیریم و این همه لطف خدا بود.
باید مسابقه همگرایی در دستگاههای اجرایی ایجاد شود محمد نهاوندیان، رئیس دفتر رئیسجمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری نیز در ابتدای این مراسم در سخنانی با بیان اینکه معاونین وزرا و روسای سازمانهای تابعه مسئولیت ستادی و مدیریت اجرایی کشور را بر عهده دارند، گفت: تحقق سیاستهای دولت تدبیر و امید عملاً مرهون تصمیمگیریهای روزانه این جمع است و تک تک معاونین وزرا، مسئولیت پیگیری سیاستها و اهداف دولت را بردوش دارند و نباید توجه به این نکته کمرنگ شود.
رئیس دفتر رئیسجمهور با تأکید بر ضرورت همگرایی و همافزایی در اداره امور کشور، خاطر نشان کرد: مدیران ارشد دستگاههای اجرایی باید خود را اعضای خانواده واحد دانسته از این رو غیر از مسئولیت حوزه کاری خود، باید مراقبت داشته باشند که تصمیمی که اتخاذ میکنند، کلیت سیاستهای دولت را مد نظر داشته باشد.
سرپرست نهاد ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: باید فضایی ایجاد کنیم که مسابقه همگرایی در دستگاههای اجرایی به راه بیفتد و این دولت باید نشان دهد که میتوان به عصبیتهای سیاسی و سازمانی فائق آمده و منافع ملی را بر منافع سازمانی ترجیح داد و اینها مواردی است که در منشور اخلاقی دولت به آن تأکید شده است.
نهاوندیان با تأکید بر اهمیت منشور اخلاقی دولت اظهار داشت: باید همه خودمان را پاسبان و احیاگر این منشور بدانیم و فضای این دولت باید فضای مراقبت عمومی باشد و فریضه امر به معروف و نهی از منکر که همگی نسبت به جامعه داریم باید نسبت به خودمان بیشتر مد نظر قرار دهیم.
وی همچنین ضرورت ارتباط مسئولین با مردم را مورد تأکید قرار داد و گفت: نباید ارتباطمان با مردم ضعیف شود، باید خدمات خود را به دور از اغراق به صورت صادقانه و با بهترین شیوه با مردم در میان بگذاریم.
انتهای پیام/