مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران بر استفاده از بذور خیار مقاوم و متحمل به بیماری های قارچی و ویروسی تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ساری ، محمد اخوان با اشاره به فرا رسیدن زمان داشت صیفی جات و اهمیت رعایت مسائل فنی به منظور پیشگیری و کنترل عوامل خسارت زای مزارع صیفی بخصوص خیار که در سبد غذایی خانوار به صورت تازه خوری مصرف می شوند، افزود: از آنجائی که یکی از مهمترین عوامل خسارتزا بر روی این محصول بیماری سفیدک داخلی و آفات مکنده مانند شته، تریپس و کنه دو نقطه ای است، آفات فوق علاوه بر خسارت مستقیم، موجب انتقال بیماری های ویروسی در مزارع می گردند

وی در ادامه با تأکید بر اینکه سبزی و صیفی کاران بایستی از بذور مقاوم و متحمل به بیماری های قارچی و ویروسی استفاده نمایند، کاشت به موقع و زود هنگام، کاشت ردیفی و جوی پشته، آبیاری به روش های نشتی و قطره ای را در کاهش بروز و توسعه آفات و بیماری ها بسیار موثر دانست و افزود: تغذیه مناسب و استفاده از کودهای آلی مناسب موجب رشد بوته و افزایش مقاومت گیاه در مقابل عوامل خسارت زا خواهد بود

اخوان با اشاره به اینکه انهدام علف های هرز حاشیه و داخل مزرعه و کرت ها ضروری است، استفاده از نوارهای چسبناک، بخصوص در گلخانه ها و فضای محدود را در کنترل جمعیت آفات مذکور موثر دانست و تصریح کرد: استفاده از سموم غیر شیمیایی و یا سموم کم خطر و سمومی که دارای دز مصرف اندکی بوده با رعایت دوره کارنس (از زمان سمپاشی تا برداشت) جهت کنترل عوامل خسارتزا را به کشاورزان سبزی و صیفی کار توصیه نمود

او در پایان با تأکید بر مشاوره و هماهنگی با کارشناسان حفظ نباتات مستقر در مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ها و مراکز جهاد کشاورزی دهستان ها و کلینیک های گیاهپزشکی جهت دریافت نسخه گیاهپزشکی، رعایت نکات ایمنی از قبیل استفاده از ماسک و عینک و کلاه به هنگام سمپاشی را الزامی دانست/س

برچسب ها: خیار ، قارچی ، ویروسی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.