گروه های یاغی که به قانون پایبند نیستند با وجود اختلاف در شکل و گونه وخط مشی و تفکر همواره خیال می کنند از قانون بالاتر و والاتر هستند این پدیده نامانوس و غیرمیمون هیچ عقیده ای را محترم نمی شناسد و هم می تواند در شهرهای مقدس تکرار شود و هم میتواند در بخش های دیگر عراق تکرار شود.
بی شک اقدام سریع و به موقع نیروهی ارتش و امنیتی عراق در شهر کربلای معلی برای سرکوب عوامل فتنه و یاغی بر قانون عراق توانست دو درس بسیار مهم را به تمام ملت عراق بدهد:
عبرت اول : اگر در شهرهای نظیر موصل و فلوجه و الرمادی و تکریت چنین دور اندیشی وجود می داشت و همان اقدام به موقع دولت در کربلا انجام می گرفت هرگز اکنون شاهد اوج گیری و حضور گسترده گروهک تروریستی دولت اسلامی در عراق و شام داعش در مناطق شمالی عراق نمی بودیم.
عبرت دوم : بهترین نظام ها حکومت ها و دولت هایی هستند که در اجرای قانون بین یک گروه و گروه دیگری تفاوت قائل نشود همچنین نباید بین یک حزب و حزبی دیگر برای اجرای مفاد قانون اهمال و کوتاهی و تبعیض قایل شود، چرا که امنیت و زندگی یک ملت با این کوتاهی در معرض خطر قرار خواهد گرفت.
انتخاب زمان این گروه تندرو برای نادیده گرفتن قانون و به عبارتی طغیان بر نظام زمانی بسیار حساس است چرا که دولت عراق و ملت این کشور همگی در حال نبرد و تلاش برای دفاع از کشور هستند و این قبیل اقدامات بیشتر نشان از این دارد این گروه ها از چه جریان های تروریستی و از چه کشورهایی در منطقه خط و ایده دریافت می کنند.
البته انتخاب نوع شهر هم برای اعلام حالت عصیان و طغیان بر نظام و قانون هم به صورت اتفاقی نبوده است بلکه این امر حمایت از وجود برنامه ریزی دقیق دارد چرا که این شهر از قداست و حرمت بسیار بالایی برخوردار است و عراقی ها برای این شهر ارزش خاصی قایل هستند، اگر این شهر که همواره به آرام بودن و تابع قانون بودن معروف است چنین هرج و مرجی روی می داد شاید معلوم نبود عراق چه وضعی می توانست داشته باشد.
درس عبرتی که ما باید از اوضاع اخیر کربلا بگریم این است که شمشیر بلند قانون و امنیت باید به اندازه ای برا و تیز باشد که هرگز در ذهن کسی احتمال تکرار تجربه شهرهای شمالی خطور هم نکند تا چه رسد به فکر داعشی ها و مزدوران آنها در عراق از این رو باید از دولت و ملت کربلا برای این هوشیاری به صورت رسمی و ملی تشکر و تقدیر کرد.