برگ های سبز پیازچه بیش تر هنگام بهار یافت می شود و دارای مقدار زیادی
ویتامین C است، پیاز تقریباً تمام خواص سیر را در معالجه فشارخون، بیماری
قند و درمان بیماری کرمک را دارد. مصرف پیاز پخته باعث لینت یا نرمی مزاج
می شود و استفاده از پیازی که با چربی پخته شده باشد، برای دفع اخلاط
چسبنده از سینه مفید است.
خواص پیاز
مصرف پیاز پخته با چربی برای رفع یبوست و نفخ روده ها مفید است. برای این
منظور پیاز را با بخار پخته و در هنگام پختن به تدریج به آن کره اضافه شود
و سپس مصرف کنند. اگر ورقه های نازک پیاز در شیر پخته و مصرف شود، برای
درمان دردهای حاصل از قولنج روده ها و ناراحتی های شکم مفید است.
پیاز پخته ادرار آور است و مصرف پیاز پخته به هر شکل که باشد، برای رفع ناراحتی های روحی مفید است.تخم پیاز طبیعت گرم دارد و خوردن 4 تا 5 گرم آن برای تحریک نیروی جنسی مؤثر است و قرار دادن پیاز پخته و گرم در محل سوختگی و یا قرار دادن آن در محل بواسیر اثر مؤثری دارد، زیرا خون را به طرف سطح پوست انتقال داده و از تجمع خون در رگ های بواسیری می کاهد.
برای برطرف کردن بوی بد پیاز بعد از مصرف آن می توان، یک عدد گردو یا مقداری نان سوخته خورده شود یا چند عدد باقلا را جویده و مدتی در دهان نگه داشت.
بیتوته