عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی گفت: در حال حاضر نانو فیلترهایی برای جذب بوهای نامطبوع در پژوهشکده علوم و صنایع غذایی ساخته شده است.

دکتر بهروز قرآنی در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد، با بیان اهمیت مساله تصفیه هوا به ویژه در مکان‌های عمومی گفت: یکی از موضوعات مهمی که در پاکسازی هوا وجود دارد، از بین بردن بوهای نامطبوع محیط است.

وی تصریح کرد: یکی از رایحه‌های نامطبوعی که شامه افراد را آزار می‌دهد رایحه‌ای است که در اثر فرآوری و سرخ کردن مواد غذایی در سالن تولید واحدهای تولیدی صنایع غذایی و یا رستوران‌ها به وجود می‌آید و وارد محیط عمومی می‌شود.

وی با اشاره به لزوم استفاده از تکنولوژی‌های نوین در تصفیه هوا و از بین بردن بوهای نامطبوع بیان کرد: فیلترهای ساخته شده در پژوهشکده علوم و صنایع غذایی از نانو الیافی تهیه شده‌اند که قابلیت بسیار بالایی در جداسازی ذرات آلوده و جذب رایحه‌های نامطبوع دارد که در مقایسه با انواع معمولی آن از بازدهی بالاتری برخوردار است.

قرآنی ادامه داد: با استفاده از این نانو الیاف می‌توان فیلترهای تمیزشونده با بازدهی بالا و وزن کمتر طراحی و تولید کرد که در نتیجه تفاوت محسوسی در کارایی این روش نسبت به استفاده از فیلترهای متداول الیافی دارد.

وی با بیان اینکه استفاده از این نوع فیلتراسیون به لحاظ اقتصادی بسیار مقرون به صرفه است افزود: همچنین گرچه به لحاظ تئوری کمی پیچیده به نظر می‌رسد ولی به لحاظ علمی بسیار ساده‌تر بوده و مواد اولیه کمتری برای تولید مورد نیاز است.

عضو هیئت علمی گروه نانوفناوری پژوهشکده علوم و صنایع غذایی ادامه داد: این روش تولید که منجر به صرفه جویی در مصرف منابع و انرژی می‌شود، سبب کاهش قیمت تمام شده محصول نسبت به انواع مشابه می‌شود.

قرآنی با اشاره به روش ساخت این نانو فیلتر بیان کرد: در این طرح شبکه نانو الیاف پلیمری با استفاده از تکنیک الکتروریسی تولید شده که در سطح خود دارای هزاران هزار ملکول ویژه برای جداسازی بوهای نامطبوع از محیط هستند.

انتهای پیام//س

برچسب ها: نانو ، فیلتر ، پژوهشکده
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.