خیار و گوجه فرنگی جز سبزیجات پرطرفدار تابستانی هستند که منبع غنی از ویتامین C محسوب می شوند و خواص ضد عفونی دارند.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران،  200 گرم سالاد گوجه فرنگی و خیار بیش از یک سوم نیاز روزانه بدن به ویتامین C را تامین می کند. این ویتامین همچنین آنتی اکسیدانی قوی است که به بدن برای مقابله با رادیکال های آزاد که عامل پیری هستند کمک می کند.

ویتامین ها

گوجه فرنگی و خیار علاوه بر ویتامین C حاوی ویتامین های گروه B ، ویتامین E و کاروتن ( به خصوص در گوجه فرنگی) هستند.

سرشار از عناصر کمینه و مواد معدنی

این سبزیجات همچنین منبع غنی پتاسیم، منیزیوم، روی، فسفر،‌ آهن و مس هستند که که در تعادل بدن نقش داشته و به حفظ اندام متعادل کمک می کنند.

محافظت نسبت به سرطان و بیماری های قلبی

گوجه فرنگی حاوی لیکوپن و بتاکاروتن است که آنتی اکسیدان هایی قوی محسوب می شوند و در پیشگیری از ابتلا به بسیاری از سرطان ها و بیماری های قلبی عروقی نقش دارند. پوست گوجه فرنگی همچنین پروتئینی به نام پروکسیداز دارد که می تواند کلسترول خون را کاهش دهد.

مفید برای تناسب اندام

گوجه فرنگی و خیار سرشار از آب هستند و کالری چندانی نیز ندارند. به علاوه، خیار حالت سیرکنندگی بسیار بالایی دارد و حالت تردی اش فرد را وادار می کند تا به خوبی آن را بجود. خوردن این سبزیجات در ابتدای غذاخوردن باعث احساس سیری و تمایل کمتر به غذا خواهد شد.

چند نکته در مورد نگهداری بهتر خیار و گوجه فرنگی

گوجه فرنگی:

- گوجه فرنگی را در دمای محیط نگهداری کنید.
- هیچ گاه آن را در یخچال نگذارید زیرا سرما کیفیت مزه آن را خراب می کند.
- از قرار دادن گوجه فرنگی نزدیک پنجره اجتناب کنید زیرا تغییر دما باعث شل شدن آن می شود.
- هنگام مصرف‌ آن را بشویید.
- دمگل گوجه فرنگی را پس از شستن جدا کنید.

خیار:

- خیار را در محیط خنک نگهداری کنید.درجه مناسب برای اینکه همواره ترد بماند 15 درجه سانتی گراد است. خیار را در کیسه سبزیجات بگذارید و طی 2 تا 3 روز مصرف کنید. خیار خوب کاملا سبز، براق، سفت و بدون چروک هستند.
- خیار را پوست نگیرید. پوست خیار حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی به نام فنولیک است. اگر خیار بدون مواد شیمیایی پرورش داده شود پوست آن بی خطر است و ظاهری زیباتر نیز دارد.
- اگر خیار را پوست نگیرید هضم راحت تری دارد. پوست خیار حاوی پپسین است که هضم را تسهیل می کند. به همین دلیل است که معمولا در ابتدای غذا مصرف می شود چرا که سبب ترشح شیره گوارشی خواهد شد. به علاوه خیار منبع غنی از فیبرهای غذایی است که عملکرد روده ها را بهتر می کند.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۴ ۰۱ خرداد ۱۳۹۹
اگه بخواهیم بیشتر خیار گوجه تازه بماند چه کنیم
Iran (Islamic Republic of)
هستی
۰۱:۰۰ ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
خیار رو در قابلمه روحی نگهداری کنید عالیه تازه می مونه گوجه هم بشویید خشک کنید در قابلمه بزارید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۵ ۰۴ مهر ۱۳۹۸
سلام به نظر من خیار باید توی کیسه پلاستیک باشه وبهش هوا نرثه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۵ ۰۴ مهر ۱۳۹۸
سلام به نظر من خیار باید توی کیسه پلاستیک باشه وبهش هوا نرثه
Afghanistan
ناشناس
۲۲:۲۲ ۲۸ شهريور ۱۳۹۸
ایاخیار
برای چند مدت به سردخانه نگهداری میشود
Iran (Islamic Republic of)
زهرا
۲۰:۲۸ ۱۳ دی ۱۳۹۷
توضیحاتتون خییلی ابتدایی بود
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۵۵ ۰۸ شهريور ۱۳۹۶
سلام چطور میتونم گوجه رو تو یخچال تازه نگه دارم...نمیخام تو قابلمه بزارم ..لطفا کمکم کنید
Iran (Islamic Republic of)
Fara
۰۰:۳۲ ۰۶ شهريور ۱۳۹۶
والا اين چيزهاراخودمونم بلد بوديم يه روش جديدترميخواستيم ولي مطالبي كه درمورد خواص نيوه ها بودمفيدبود...
Iran (Islamic Republic of)
Fara
۰۰:۳۲ ۰۶ شهريور ۱۳۹۶
والا اين چيزهاراخودمونم بلد بوديم يه روش جديدترميخواستيم ولي مطالبي كه درمورد خواص نيوه ها بودمفيدبود...
Iran (Islamic Republic of)
زهرا
۱۲:۳۹ ۲۷ تير ۱۳۹۶
سلام ......خیارو اگه تو یه قابلمه از جنس روی بزارید ودرشو ببندید ودر یخچال قرار بدید حد اقل تا دوهفته دس نخورده میمونه...من خودم این روشو انجام میدم ودیر به دیر میرم بازار
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۴ ۱۵ مهر ۱۳۹۵
مرسی از نظرتون واقعا عالی بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۳ ۱۸ دی ۱۳۹۴
مرسی از نظرتون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۳ ۱۸ دی ۱۳۹۴
مرسی از نظرتون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۳ ۱۸ دی ۱۳۹۴
مرسی از نظرتون
آخرین اخبار