نادر آهنگر در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران ساری با بیان اینکه چاقی به معنای تجمع غیرطبیعی چربی در بدن است، اظهار کرد: چاقی بیشتر در جوامع در حال افزایش دیده میشود.
وی با اشاره به اینکه براساس آمار در کل جهان یک میلیارد نفر دچار اضافه وزن و چاقی هستند که از این میان 300 میلیون نفر چاق هستند و ادامه داد: در ایران بیش از 60 درصد جمعیت دچار چاقی و اضافه وزن هستند که 30 درصد آن معادل 24 میلیون نفر را شامل میشود.
معاون فنی مرکز بهداشت مازندران با اشاره به اینکه شیوع چاقی در کودکان و نوجوانان رو به افزایش است، تصریح کرد: 11 درصد جمعیت زیر 20 سال کشور چاق هستند که احتمال چاقی آنان در بزرگسالی 40 درصد است و این موضوع سبب کاهش اعتماد به نفس، افسردگی، سرخوردگی و بیماریهای روحی و روانی آنان میشود.
وی با اعلام اینکه مازندران رتبه اول چاقی را در کشور دارد، خاطرنشان کرد: شیوع چاقی و اضافه وزن در مازندران 54,4 درصد است.
معاون فنی مرکز بهداشت مازندران یادآور شد: نرخ چاقی زنان 61.8 درصد و مردان 47,1 درصد است و این موضوع به این معناست که چاقی زنان در مازندران بیشتر از مردان است.
آهنگر با بیان اینکه پرحجمخوری در مازندران بسیار شایع است، گفت: مردم استان علاقه بسیاری به مصرف غذاهای پرحجم، شور و پرچرب دارند و این موضوع یکی از علل چاقی محسوب میشود.
وی با بیان اینکه چاقی در بزرگسالی خطر ابتلا به فشار خون و سکته مغزی را افزایش میدهد، ادامه داد: افراد چاق 2 برابر افراد عادی دچار فشارخون و یا سکته مغزی میشوند.
معاون فنی مرکز بهداشت مازندران تصریح کرد: در مردان میانسال چاق کمتر از 45 سال سکته قلبی 2 برابر شایع است.
آهنگر خاطرنشان کرد: روزانه 16 مورد مرگ بر اثر بیماریهای قلبی در مازندران داریم که یکی از عوامل خطر آن چاقی محسوب میشود.
وی با اشاره به اینکه ابتلا به بیماریهای کبدی و نارسایی کبدی در افراد چاق بیشتر است، گفت: سنگ کیسه صفرا در زنان میانسال چاق بیشتر شیوع دارد.
معاون فنی مرکز بهداشت مازندران با بیان اینکه بیماریهای مفاصل نیز در افراد چاق بیشتر مشاهده میشود، اظهار کرد: سرطانهای کلیه، رحم و روده بزرگ نیز در افراد چاق شایعتر است.
آهنگر تصریح کرد: مهمترین راهکار در مقابله با چاقی اصلاح عادات غذایی است که باید از کودکی آغاز شود و باید آموزشهای لازم همگانی شود./س