به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، سعدالله اسکندری ، افزود: به طور سنتی آبیاری مزارع زعفران محدود به چهار آبیاری است، اما در فاصله ماههای مهر و اردیبهشت نیاز آبی زعفران مانند هر گیاه دیگر باید تامین شود.
وی مدیریت آبیاری را در بازده تولید زعفران ضروری دانست و تشریح کرد: به جای آب زیاد میتوان تعداد دفعات آبیاری را افزایش داد که بازده بهتری خواهد داشت و با توجه به اینکه زعفران بیشتر در مناطق خشکی کشت میشود که دارای دوره طولانی گرما و تابش آفتاب است مدیریت آبیاری ضروری به نظر میرسد.
اسکندری به دلایل افزایش سطح زیرکشت زعفران در آذربایجان شرقی اشاره کرد و ادامه داد: نیاز آبی نه چندان زیاد زعفران به آب و احساس نیاز به آب در مواقعی که سایر محصولات به آب نیازی ندارد از دلایل مهم افزایش سطح زیرکشت زعفران در استان بوده است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی یادآور شد: یکی از مسائلی که میتواند کمک قابل توجهی به افزایش تولیدات کشاورزی و از جمله زعفران کند مساله آموزش است که شامل تسهیلات آموزش عمومی و تخصصی است.
وی اظهار کرد: نیاز آبی زعفران ۲۵۰۰ مترمکعب در هکتار برآورد شده است.
اسکندری با اشاره به نیاز آبی کم زعفران، تاکید کرد: زعفران گیاهی است که نیاز آبی کمی داشته و با توجه به این که پیاز زعفران در عمق ۲۰ سانتی کاشته می شود آنقدر آب داده شود که حداکثر رطوبت آن تا عمق ۴۰ سانتی متری در زمین نفوذ کند، زیرا آبی که در عمق بیشتر نفوذ کند قابل جذب ریشه زعفران نبوده و هدر می رود.
انتهای پیام/م