هر چهار سال یکبار و همزمان با برگزاری مسابقات جام جهانی فوتبال دانشمندان تحقیقاتی را منتشر می کنند که گویای افزایش استرس تماشاگران است.

به گزارش حوزه رادیو تلویزیون باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی رادیو سلامت، به گفته دانشمندان تماشای مسابقات فوتبال جام جهانی استرس زیادی به تماشاگران وارد می کند.

 بطوری که در جام جهانی 1998 میلادی و پس از شکست  انگلستان در مقابل آرژانتین 25 درصد حمله قلبی افزایش داشته و البته آنان با مطالعه مرگ و میر ناشی از حمله قلبی فرانسویان پس از باخت تیم فرانسه در برابر برزیل در همین دوره جام جهانی فوتبال، نتیجه گرفتند که بین این دو متغیر یعنی تماشای فوتبال و حمله قلبی رابطه قطعی و جود دارد که به نسبت در مردان بیشتر از زنان است .

فاطمه شهبازی سردبیر برنامه «فردای بهتر» شبکه رادیویی سلامت با بیان این مطلب گفت: هر چهار سال یکبار دغدغه پژوهشگران روانشناس بررسی تأثیرات این مسابقات بر بهداشت روانی جوامع است؛ اما گفته می شود در جامعه امروزی فوتبال به اخلاق مدنی تبدیل شده و گاه فوتبال به منزله یک نماد معرف هویت اجتماعی است که اگر به درستی هدایت نشود پایگاهی برای معضلات اجتماعی خواهد شد.
 
وی ادامه داد: برنامه این هفته «فردای بهتر» به تهیه کنندگی شهرام زین العابدین، سردبیری و گویندگی فاطمه شهبازی به بررسی ابعاد روانشناختی تماشای مسابقات فوتبال می پردازد. در این برنامه که کاری از گروه سلامت جسم و پیشگیری رادیو سلامت است، موضوع تماشای مسابقات فوتبال از سه دیدگاه روانشناختی، ورزشی و رسانه ای بررسی می شود .

شهبازی در ادامه بیان کرد: الهام محمودی، عضو کمیته تخصصی روانشناسی ورزشی سازمان نظام روانشناسی و مشاور مرکز روانشناسی آکادمی ملی المپیک و پارالمپیک با حضور در این برنامه به علل بروز هیجان ناشی از تماشای فوتبال می پردازد. وی ضمن تحلیل آثار منفی و مثبت تخلیه هیجان به هنگام تماشای فوتبال باز تعریفی از تماشاگر ارائه می کند که باید هوادار و تماشاچی را از هم جدا کرد.
 
سردبیر برنامه«فردای بهتر» شبکه رادیویی سلامت افزود: در تحلیل تبعات روانشناختی تماشای فوتبال کارشناس  برنامه به خشونت، نحوه کنترل آن و همچنین نزدیکی اعضا خانواده و البته رابطه صمیمی پدر با پسر  به هنگام تماشای فوتبال نیز اشاره می کند.

به گفته وی،  در برنامه «فردای بهتر» دیدگاه دکتر مسعود حاج رسولی، دکتری فیزیولوژی ورزشی نیز مطرح می شود.
 
شهبازی در پایان اظهارکرد: ازآنجایی که تحقیقات نقش رسانه های مکتوب و دیداری و شنیداری را نیز در بروز هیجان تماشاگران تاکید می کند. دکتر حمید قاسمی، متخصص مدیریت ورزشی با گرایش رسانه نیز در برنامه گفتگو محور فرادیی بهتر حضور خواهند داشت و رسانه را عامل مهم در کنترل و یا افزایش هیجان تماشاگر فوتبال دمی داند که به گفته قاسمی رسانه ها با در پیش گرفتن نقش هدایتگر تماشاگر قادراند جریان آرام سازی را ایفا کنند.
 
گفتنی است: این برنامه روز پنجشنبه، پنجم تیر ماه از ساعت 18 بر روی موج اف ام ردیف 102 مگاهرتز تقدیم شنوندگان صدای دانش، نشاط و آرامش پخش می شود.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار