به گزارش
خبرنگار دانشگاهی باشگاه خبرنگاران؛ رضا فرجی دانا وزير علوم تحقيقات و فناوری همچنان قطار عزل و نصب را در دانشگاههای ايران به پيش میراند. بررسیها در سال 92 نشان میدهد از مجموع 76 دانشگاه، 38 رئیس دانشگاه تغییر کرده، 37 رئیس دانشگاه در انتظار تصمیم وزیر علوم و یک رئیس دانشگاه ابقا شده است. در حال حاضر هم تکلیف رئیس دو دانشگاه برتر کشور هنوز مشخص نشده است.
البته اين در حالی است که هم اکنون روسای دانشگاهها مسيرهای پرفراز و نشيبی را میگذرانند، چنانچه اين عزل و نصبها اعتراض تشکلهای دانشجویی و نمایندگان مجلس را در پی داشته و موجب شد بارها نمایندگان مجلس، وزیر علوم را برای پاسخگویی در خصوص تغییرات صورت گرفته به مجلس فرا بخوانند.
در حالی تغییر روسای دانشگاهها با اعزام کمیتههایی تحت عنوان هیاتهای ارزیابی وزارت علوم به دانشگاهها آغاز میشد که در نوع خود برای اولین بار بود که وزیری بدین صورت روسای دانشگاهها را عزل و نصب میکرد، حال، این مسایل نیز موجب نشد تا وزیرعلوم قطار عزل و نصبهای روسای دانشگاهها را متوقف کند.
بنابراین گزارش، این نحوه عزل و نصبها حاشیههایی را به دنبال داشت به طوریکه در روزهای آخر سال 92، روح الله حسینیان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی از آماده شدن پیش نویس استیضاح وزیر علوم تحقیقات و فناوری خبر داد.
براساس این گزارش، از مجموع 76 رئیس دانشگاهی که بررسی شده است 38 رئیس دانشگاه در زمان سرپرستی جعفر توفیقی و رضا فرجی دانا تغییر کرده، تنها یک رئیس آن هم رئیس دانشگاه قم ابقا شده و 37 رئیس دانشگاه دیگر با رئیس و سرپرست دوره قبل مدیریت میشوند و در انتظار تصمیم وزیر علوم هستند.
در پايان سال 92 پيش بيني میشد رضا روستا آزاد- رئیس دانشگاه صنعتی شریف، عبدالرسول پورعباس - رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی، حسین زمانیان - رئیس دانشگاه لرستان، بهمن امانی- رئیس دانشگاه ملایر، رضا رنجبر کریمی - دانشگاه ولیعصر رفسنجان، جهانشیر امینی- رئیس دانشگاه کردستان، مسعود گنجی - رئیس دانشگاه محقق اردبیلی، بیژن رنجبر- رئیس دانشگاه تربیت مدرس، سعید کشن فلاح - رئیس دانشگاه هنر و علیمحدی - رئیس دانشگاه ایلام ،دانشگاههای ولایت، سیرجان، شهیدبهشتی، زابل، الزهرا(س)، بناب، دریانوردی و علوم دریایی چابهار، فسا، سیستان و بلوچستان، نیشابور، تحصیلات تکمیلی و فناوری پیشرفته کرمان، مازندران، زنجان، علوم و فنون دریایی خرمشهر و شهرکرد، صنعتی کرمانشاه و خلیج فارس علی حقیقی اصل-رئیس دانشگاه دامغان، محمدعلی کی نژاد- رئیس دانشگاه هنر اسلامی تبریز، علی خیرالدین - رئیس دانشگاه سمنان، کامیار ثقفی - رئیس دانشگاه شاهد، احمد نوحه گیر - رئیس دانشگاه هرمزگان، فرهنگ مظفر - رئیس دانشگاه هنر اصفهان، علیرضا رهایی -رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر، محمدرضا میری - رئیس دانشگاه بیرجند، محمدرضا چغانلو - رئیس دانشگاه صنعتی سهند و زلفی گل رئیس دانشگاه بوعلی تغيير کنند و حال آنکه تغيير رياست اين دانشگاهها به سال 93 موکول شد.
براساس اين گزارش؛ چنانچه آماری که از تغيير اين روسا در سال 93 به چشم میخورد، انتخاب دوباره سرپرست دانشگاه تهران و انتخاب سرپرست دانشگاه تربيت مدرس است دانشگاههایی که از دانشگاههای برتر کشور به شمار میآيند و هم چنان بدون رئيس هستند، حال از سوالاتی که در ميان اين عزل و نصبهای روسای دانشگاهی به ذهن میرسد اين است که چرا انتخاب رئيس دانشگاههای برتر کشور، دير و به سختی صورت میگيرد؟ آيا اين نشان بی ثباتی نيست؟
آيا اين تغييرها و انتخاب دوباره سرپرست برای اين دانشگاههای برتر، ضرری به رتبه علمی اين دانشگاهها وارد نمیشود؟ اين سوالات در ذهن دانش پژوهان در حالی مطرح میشود که دغدغه آنها تحصيل و افزايش سطح علمی ايران در سطح جهان است! سوالاتی که همچنان بدون جواب منطقی باقی مانده است و عزل ونصبها نيز همچنان ادامه دارد.
انتهای پیام/