محققان با بهره‌گیری از ساختار معرفی شده میزان تثبیت نانوذرات بر روی پارچه و ماندگاری خاصیت ضد میکروبی آن پس از شستشو افزایش یافته و مشکلاتی نظیر تغییر رنگ پارچه از بین خواهد رفت.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران؛ محققان دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد، با بررسی ساختارهای مختلف نانوذرات نقره، بهترین شکل جهت افزایش ویژگی ضد میکروبی کالاهای نساجی را معرفی نمودند.

محققان با بهره‌گیری از ساختار معرفی شده میزان تثبیت نانوذرات بر روی پارچه و ماندگاری خاصیت ضدمیکروبی آن پس از شستشو افزایش یافته و مشکلاتی نظیر تغییر رنگ پارچه از بین خواهد رفت.

کارشناسان معتدند بهره گیری از نانوذرات نقره در قیاس با دیگر روش‌های ضدمیکروبی از دوام و کارایی بالاتری برخوردار است و استفاده از آن در اغلب فرایندهای متداول در صنعت نساجی، بدون نیاز به ماشین آلات و فرایندهای جانبی خاص، به سهولت امکان‌پذیر است.

در این پروژه تلاش شده است با تغییر ساختار نانوذرات نقره، تأثیر آن بر خواص ضدمیکروبی پارچه‌های پنبه‌ای بررسی شود. هدف این محققان انتخاب بهترین شکل در راستای حذف مشکلات موجود در اتصال نانوذرات نقره بر روی کالای پنبه‌ای و دستیابی به بالاترین راندمان پایداری نانو‌ذرات در مراحل شستشو است. 
 
استفاده از نتایج این طرح سبب ایجاد تنوع در به‌ کارگیری ساختارهای متفاوت نانوذرات در فرایند تکمیل کالاهای پنبه‌ای خواهد شد. همچنین با کاهش میزان مواد مصرفی، مشکل تغییر رنگ پارچه که به واسطه‌ی مقدار مصرفی زیاد نقره پدید می‌آید، کاهش خواهد یافت. از طرفی ثبات و پایداری نانوذرات در برابر شستشوی استاندارد نیز ارتقا می‌یابد. این موارد در مجموع سبب کاهش هزینه‌های تولید و افزایش رضایت‌مندی مصرف‌کنندگان خواهد شد. 
 
این محققان ادعا کرده‌اند که ساختار شبه پنجه‌‌ای (Hierarchical) در مقایسه با سایر ساختارهای به‌کار رفته، حتی پس از 5 دوره شستشوی استاندارد، از فعالیت ضدمیکروبی بسیار بهتری (بیش از 91 درصد) برخوردار است. 
 
حامد حاجی میرزابابا محقق ارشد این طرح گفت: استفاده از نانوذرات نقره در فرآیندهای تکمیلی کالاهای نساجی، مشکلاتی از قبیل راندمان پایین ضد‌میکروبی، میزان تثبیت و پایداری کم و تغییر رنگ پارچه دارد. بنابراین نیاز است تا این مشکلات از بین رود. با توجه به اهمیت این موضوع، تلاش نمودیم به کمک روش‌های متداول نانوذرات نقره را با اشکال، ساختارها و اندازه متفاوت تولید و بر روی نمونه‌ی پنبه‌ای تثبیت کنیم. 
 
برای این منظور ساختارهای مختلفی از نانو ذرات نقره، از قبیل کروی، شبه پنجه‌ای، چند وجهی، دیسکی و منشوری به روش کاهش شیمیایی تولید شد. سپس نانو ذرات کلوئیدی نقره (25 ppm ) به روش فراصوت و دردمای محیط بر روی پارچه‌ی پنبه‌ای تثبیت شد.

حاجی میرزابابا در ادامه افزود: با توجه به نتایج حاصل شده، کارایی ضدباکتریایی و پایداری نمونه‌ها بطور معنی‌ داری به شکل نانو‌ذرات نقره بستگی دارد.

انتهای پیام/
برچسب ها: نانوذرات ، پارچه ، نساجی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار