مدیر کل دفتر زیستگاه ها و امور مناطق سازمان خبر داد
مدیر کل دفتر زیستگاه ها و امور مناطق سازمان خبر داد
به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران فرهنگ قصریانی، مدیر کل دفتر زیستگاهها و امورمناطق گفت: 16 استان کشور به نوعی درگیر با اکوسیستم زاگرس است ولی متاسفانه امروز می بینیم زاگرس هم مثل دیگر اکوسیستم های طبیعی کشورمان یعنی تالاب ها به شدت رو به زوال هستند.
قصریانی هشدار داد: یک زمانی غنای گونه ای در زاگرس بسیار بالا بود ولی الان دچار فرسایش ژنتیکی شدیم و خشکیدگی جنگل های زاگرس رو به تشدید است .
وی افزود: یکی از چالش های بزرگ ما در دانشگاهها این است که حتی در دانشگاههای مادر مثل دانشگاه تهران هم اطلاعات در مورد زاگرس بسیار کم و اندک است به طوریکه دانشجویان اطلاعات تقریبا کافی از اکوسیستم هیرکانی یا ایرانوترانی دارند ولی در مورد زاگرس اطلاعات شان خیلی محدود است .
قصریانی یادآور شد: همه ما در حفاظت از جنگل های زاگرس کوتاهی کردیم به طوریکه امروز همه فعالیت های عمرانی در جهت تخریب زاگرس انجام گرفته است و هر سد و جاده و طرح توسعه ای در این محدوده پیاده شد زاگرس را تخریب کرد .
مدیرکل دفتر زیستگاهها افزود: اکوسیستم زاگرس یک اکوسیستم بسیار پیچیده است و نسخه نوشتن برای این اکوسیستم نیز به همین نسبت پیچیده است و کارهر کسی نیست . اما می بینیم در مورد موضوعات اینجنینی همه خود را متخصص می دانند و نسخه می دهند ، ما همه می دانیم که در تمام دنیا یکی از راههای حفظ جنگل قرق است ولی اینگونه عنوان شد که در مناطق قرق و تحت حفاظت آسیب دیدگی جنگل بیشتر از سایر نواحی بوده است که اشتباه است. این دیدگاهها دیدهای سطحی است و بسیار خطرناک است.
او افزود: متاسفانه در حال حاضر بیش از یک میلیون هکتار از جنگل های زاگرس درگیر پدیده خشکیدگی و بیماری است ولی همه بیماری را فقط می بینند و علت اساسی بیماری را نمی بینند در حالی که بیماری عامل ثانویه در نابودی جنگل است. وقتی درخت ضعیف شد بیماری خودش را نشان می دهد . شما در اکوسیستم زاگرس شخم زیر اشکوب می کنید، دام چندین برابر ظرفیت جنگل ومرتع می چرانید، آتش سوزی ایجاد می کنید، سد و جاده بی حساب و کتاب می سازید ، کت زنی درختان می کنید، مردم هم که در جنگل هستند و بلوط هم که جمع آوری می شود بعد چگونه انتظار دارید که زاگرس دچار بحران خشکیدگی نباشد ؟
شایان ذکراست:نخستین کارگاه تدوین سند ملی مدیریت جامع کوهستان زاگرس مرکزی با حضور جمعی از مدیران سازمان محیط زیست، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت کشور، نیرو و نمایندگان تشکلهای مردم نهاد در سازمان محیط زیست برگزار شد.
قصریانی در پایان با تشکر از مدیریت طرح زاگرس، اقدامات صورت گرفته در چند ماه اخیر را در طرح زاگرس مثبت ارزیابی کرد و خواستار تعامل همه دینفعان زاگرس در حفاظت از این اکوسیستم شد.
انتهای پیام/