به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از بورس انرژی، محمد حسین عسگری، رئیس اداره عملیات بازار بورس انرژی با بیان این مطلب گفت: در حال حاضر همه 39 شرکت توزیع نیروی برق به عنوان خریدار در بورس انرژی حضور دارند.
وی افزود، بورس انرژی فعالیت خود را در اسفند 91 با یازده شرکت توزیع نیروی برق آغاز کرد اما به تدریج با همکاری وزارت نیرو ضمن آموزش و آمادهسازی شرکتهای مذکور امروز آخرین شرکت توزیع نیروی برق نیز به جمع خریداران بورس انرژی اضافه شد.
عسگری همچنین افزود با انجام هماهنگیهای لازم با شرکت توانیر و یکی از بانکها، مبالغ معادل صرفه جوئی ناشی از خرید برق شرکتهای توزیع نیروی برق در مهر، آبان و آذر 92 از بورس انرژی به شرکتهای توزیع پرداخت شد.
لازم به ذکر است پرداخت معادل صرفهجوئی ناشی از خرید برق شرکتهای
توزیع از بورس انرژی بر اساس دستور معاون امور برق و انرژی وزارت نیرو و به منظور تشویق رفتار کارآمد و ایجاد انگیزه بین شرکتهای توزیع نیروی برق صورت گرفته است.
رئیس اداره عملیات بازار بورس انرژی اقدامات این بورس را در زمینه اجرائی شدن طرح تخصیص منابع مالی شرکتهای تولید و توزیع نیروی برق، تشریح کرد، و از آمادگی کامل بورس انرژی در این زمینه خبر داد.
عسگری افزود: در صورت تامین اعتبار لازم، امکان اجرائی کردن این طرح و پرداخت مبالغ خدمات توزیع شرکتهای توزیع ناشی از معاملات در بورس انرژی وجود دارد. همچنین متناسب با تخصیص اعتبار جهت خرید شرکتهای توزیع، ظرفیت مجاز عرضه تولیدکنندگان برق نیز افزایش خواهد یافت.
رییس اداره عملیات بازار بورس انرژی درباره حجم معاملات برق در این بورس گفت: از ابتدای آغاز رسمی معاملات در بورس انرژی تا پایان خرداد ماه سال جاری، در مجموع 268,476 قرارداد سلف موازی استاندارد برق در قالب 7,214 معامله، به ارزش 1237 میلیارد ریال انجام پذیرفته است که معادل 3 میلیون و 342 هزار مگاوات ساعت بوده است.
حدود 70 درصد ارزش معاملات مربوط به نمادهای بار پایه روزانه، 15.3 درصد بار پیک روزانه بوده است. نمادهای میان باری روزانه و کم باری روزانه نیز به ترتیب 12.7 درصد و 2 درصد از ارزش معاملات برق در بورس انرژی را تشکیل داده اند.
انتهای پیام/