به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران ساری فلاح در کار گروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی مازندران در ساری با اشاره به اهمیت برنج و سلامت آن در تغذیه مردم،گفت:با شناسنامه دار کردن برنج تولید داخل ، می توانیم نوع داخلی را از نوع خارجی آن براحتی شناسایی کنیم
وی افزود:برنج تولید مازندران باید با بسته بندی مشخص و همچنین درج آدرس شرکت یا مغازه ای که آن را به بازار عرضه کرده در اختیار خریداران قرار گیرد وشناسنامه دار نبودن برنج تولید داخل در سالهای گذشته سبب عرضه برنج های آلوده خارجی به نام برنج مازندران توسط افراد سودجو و نسبت دادن آلودگی به برنج داخلی شده بود
مخلوط کردن برنج آلوده خارجی با برنج مازندران و یا عرضه این نوع برنج در کیسه های دارای نشان تولید داخل دو راهی بود که سودجویان برای خوراندن برنج های آلوده خارجی به مردم استفاده کرده بودند
آلودگی برنج های عرضه شده در بازار سبب شد تا موضوع شناسنامه دار کردن برنج وارداتی مورد توجه قرار گرفته و کمیسیونی با حضور نمایندگان جهاد کشاورزی ، انجمن برنج ، موسسه استاندارد و کمیسیون بهداشت مجلس تشکیل شود
بر اساس آمارهای رسمی استان مازندران حدود 44درصد برنج مورد نیاز کشور را تامین می کند
مازندران 240 هزار هکتار زمین شالیزاری دارد که سالانه حدود یک میلیون و 400 هزار تن شلتوک از آن برداشت و به حدود یک میلیون تن برنج سفید تبدیل می شود
استاندار مازندران همچنین در این جلسه بر ضرورت توجه و گسترش تولید قارچ در استان تاکید کرد و گفت:تولید این محصول در استان باید در اولویت باشد و پرورش قارچ در ردیف مشاغل خانگی قرار گیرد
فلاح افزود:با توجه به شرایط آب و هوایی مازندران،گسترش پرورش و افزایش تولید قارچ براحتی امکان پذیر است و راهکار آن هم ارائه آموزش های لازم به روستاییان است
وی با اشاره به اینکه مازندران از استان های تولید کننده قارچ است ، تصریح کرد : شرایط در مازندران به گونه ای است که 9 ماه از سال این محصول را می توانیم تولید کنیم و براحتی در دسترس مردم قرار دهیم
هم اکنون حدود 50 واحد تولید قارچ در مازندران فعالیت دارد و سالانه بیش از دو هزار و 200 تن محصول تولید و به بازار عرضه می کنند
استاندار مازندران تسریع در ساخت کشتارگاه صنعتی دام در غرب استان را هم خواستار شد و گفت:از سال 81 تا کنون نتوانسته ایم کشتارگاهی در غرب مازندران ایجاد کنیم که لازم است مشکلات مربوط به آن هرچه سریع تر برطرف شود
فلاح بر ضرورت همکاری دستگاه های مرتبط برای رفع موانع و مشکلات در این زمینه تاکید کرد و افزود:از نظر حقوقی و قضایی دستگاه های مرتبط این مساله را به طور جدی پیگیری کنند
تعطیلی گشتارگاه های سنتی و جایگزینی کشتارگاه های صنعتی در مازندران از سال 1380 در دستور کار قرار گرفت و بر این اساس 17 کشتارگاه سنتی دام در استان تعطیل شد
هم اکنون دو کشتارگاه تمام صنعتی دام در ساری و بابل در منطقه مرکزی مازندران فعال است و دو کشتارگاه نیمه صنعتی دام هم در نشتارود و نور در غرب استان فعالیت دارد./س