سعداله اسکندری در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: در طي تكامل فيزيولوژيک ميوه ها و سبزيها تغييرات قابل توجه فيزيكي و بيوشيميايي در محصول صورت مي گيرد.
وی تشریح کرد: زمان مناسب برداشت را مي توان با آزمايشاتي چون سِفتي بافت، نسبت قند به اسيد، تعداد روز پس از گلدهي كامل و حتي واحدهاي گرمايي گرفته شده توسط محصول تعيين نمود.
اسکندری ادامه داد: زمان برداشت صحيح محصولات باغي نقش مهمّي در عمر انباري و كاهش ضايعات آنها دارد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: چنانچه محصول زودتر از موقع برداشت شود، كيفيّت مناسبي را نخواهد داشت و در طي رساندن مصنوعي ممكن است به آن نتيجه دلخواه نرسيم. چون درصد بالايي از وزن محصولات باغي را آب تشكيل می دهد، تأمين آب نه تنها در افزايش توليد مؤثر است بلكه با بهينه سازي تأمين آب مي توان عوارض فيزيولوژيكي چون لكه تلخي در سيب را كاهش داد.
وی اظهار داشت: چون درصد بالايي از وزن محصولات باغي را آب تشكيل می دهد، تأمين آب نه تنها در افزايش توليد مؤثر است بلكه با بهينه سازي تأمين آب مي توان عوارض فيزيولوژيكي چون لكه تلخي در سيب را كاهش داد.
اسکندری تاکید کرد: تغذيه صحيح محصولات باغي نقش مهمي در كاهش ضايعات و بهبود كيفيّت محصول توليدي و عمر انباري محصولات برداشت شده دارد.
انتهای پیام/ش/ن