سیفالله قربانی در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران ارومیه اظهار کرد: هرساله با نزدیک شدن فصل کوچ اداره کل امور عشایر آذربایجان غربی و ادارات شهرستانی اقدام به تشکیل جلسات با حضور دستگاههای ذیربط میکند.
وی افزود: در جلسات برگزار شده ضمن تعیین تقویم کوچ و ایجاد هماهنگی بین دستگاههای مرتبط تدابیر تامینی و امنیتی در این راستا با اداره کل جنگلها و منابع طبیعی، دامپزشکی، هلالاحمر، بهداشت و درمان و ... اندیشیده شده است.
قربانی تصریح کرد: در کنار فعالیتهای انجام شده شرکتهای تعاونی عشایری به صورت ثابت و سیار اقدام به خدماترسانی و تامین کالاهای اساسی مورد نیاز انسان و دام و همچنین آب آشامیدنی عشایر و احشام آنها به صورت سیار در حین و مسیر کوچ کرده است.
وی خاطرنشان کرد: اداره کل امور عشایر آذربایجان غربی با اعتباری بیش از یک هزار و 600 میلیون ریال در سال 92 در 15 آبادی قشلاقی منطقه بورالان ماکو اقدام به آبرسانی سیار در طول سال کرده است.
قربانی اظهار کرد: در راستای عملیات آبرسانی به آبادیهای قشلاقی ماکو 780 خانوار عشایری با جمعیتی بیش از 5 هزار و 71 نفر و 43 هزار و 648 راس دام بزرگ و کوچک زیرپوشش خدمات آبرسانی قرار گرفتند.
وی با اشاره به این مطلب که از عمدهترین مشکلات عشایر نبود امکانات برای دریافت تسهیلات است، افزود: از آن جایی که امکان ارائه وثیقه ملکی، پروانه کسب، ضامن کارمند و ... برای عشایر جهت استفاده از تسهیلات بانکی بسیار مشکل است از این رو برخورداری از تسهیلات نیز برای عشایر زیاد امکانپذیر نیست.
قربانی تصریح کرد: ضعف بنیه مالی، کمبود نیروی انسانی ماهر، ساختار نامناسب نیرو در شبکه تعاونیهای عشایری باعث کمرنگ شدن خدماترسانی به مناطق عشایری شده است.
وی افزود: با عنایت به اینکه اداره کل امور عشایر تنها دستگاه متولی و آشنا به مسائل عشایری است، در چند سال اخیر مورد بیمهری قرار گرفته و اداره کل و ادارات شهرستانی از کمبود نیروی انسانی متخصص و تجهیزات اداری در مضیقه است.
مدیرکل امور عشایر آذربایجان غربی گفت: به علت خشکسالیهای متمادی، تخریب مراتع و عدم تعادل دام و مراتع، امرار و معاش از طریق دامداری از حیز انتفاع افتاده است.