معاون توليدات دامي وزیر جهادكشاورزي گفت: با زیرساخت های موجود در کشور، امکان افزایش 50 درصدی گوشت مرغ بدون نوسازی واحدها وجود دارد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز ، دکتر حسن رکنی در آیین گشایش دوازدهمین نمایشگاه صنعت دام، طیور، آبزیان و صنایع وابسته در نمایشگاه بین المللی تبریز با بيان اينكه اين نمايشگاه مهم يك فرصت طلائي براي توليدكنندگان دام وطيور كشور و به ویژه آذربایجان شرقی می باشد افزود: برگزاري اين نمايشگاه اين امكان را براي بسياري از توليدكنندگان و صنعت گران دام و طيور كشور فراهم مي كند كه در عرصه هاي بين المللي نيز رقابت كنند. وي افزود: تكنولوژيها در جهان با شتاب پيش ميرود و يكي از كانونهايي كه دانش و آگاهي روز جهان در آن مبادله ميشود، نمايشگاههاي بينالمللي است و بايد به خوبي از اين فرصت استفاده كنيم.

رکنی با بیان اینکه در سال گذشته تراز محصولات کشاورزی حدود منفی هشت میلیارد دلار بوده است که نشان میدهد ایران کشوری واردکننده طی سالهای گذشته بود افزود : در سال گذشته 8 میلیارد دلار واردات کشاورزی داشتیم و برنامه ریزی کردیم در سال 1402 توازن 8 میلیارد دلاری منفی فعلی را به 3 میلیارد دلار مثبت برسانیم و این مهم محقق نخواهد شد مگر با کار گروهی و تعاملات خوب با دنیا ، امکان پذیر است.

وی با بیان اینکه در سفر کاری که به همراه وزیر جهاد کشاورزی به فرانسه داشتیم در چهار روز سفر ما 23 جلسه کاری داشتیم افزود: آنها به شدت علاقمند به همکاری تجاری مشترک در زمینه های دام و طیور با ایران هستند و تلاش دارند زمینه های اقتصادی دوجانبه را افزایش دهند .

دکتر رکنی با بیان اینکه کشور در تولید گوشت مرغ، جوجه یک روزه و تخم مرغ به خودکفایی رسیده و بنا داریم سالجاری یکی از سالهای پرصادرات در زمینه طیور باشد بیان کرد: هم اکنون هیچ نیازی به واردات گوشت مرغ نداریم بلکه مازاد آن را به کشورهای متقاضی صادر می کنیم.

وی با اشاره به اینکه سال قبل پیش بینی شده بود 50 هزار تن واردات گوشت مرغ داشته باشیم ادامه داد: از وقتی در نیمه دوم سال گذشته قبول مسئولیت نمودیم به دلیل مازاد گوشت مرغ در کشور اجازه ندادیم در شش ماهه دوم سال 92 در زمینه گوشت مرغ ثبت سفارشی صورت پذیرد و از این میزان 11 هزارتن وارد کشور شده است که قسمت اعظم آنهم در نیمه نخست سال رخ داد.

معاون توليدات دامي وزیر جهادكشاورزي با بیان اینکه از مجموع 10 میلیون تن تبادل مرغی که در دنیا صورت می گیرد 3 میلیون تن آن در منطقه صورت می پذیرد ادامه داد: این فرصت خوبی برای کشور ماست که می توانیم با افزایش کمی و کیفی تولید مرغ بازارهای منطقه را از آن خود سازیم چراکه با زیرساخت های موجود، امکان افزایش 50 درصدی گوشت مرغ بدون نوسازی واحدها وجود دارد و اخیراً در این زمینه یک واحدی در معاونت تولیدات دامی جهت توسعه صادرات محصولات دامی ایجاد کردیم.

وی با بیان اینکه ماهانه 10 هزار تن مازاد تولید در مرغ داریم و درصدد تسهیل صادرات این محصول به کشورهای همسایه هستیم بیان داشت: بخشی از مازاد تولید مرغ نیز به صورت ذخایر استراتژیک در سردخانههای شرکت پشتیبانی امور دام برای ماههای پرمصرف مثل ماه رمضان نگهداری میشود، ولی به دنبال این هستیم که مازاد تولید را صادر کنیم.

دکتر رکنی در ادامه بر استفاده از علم و فناوری روز تاکید نموده و گفت: تبديل علم به ثروت را در اين بخش بايد انجام دهيم و از آن به بهترين صورت بهرهبرداري نماييم تبديل علم به ثروت هنر است و بايد در كشاورزي اين هنر را داشته باشيم.

وی با بیان اینکه در بخش دام و طیور اقدامات سازنده و موثر در کشور صورت گرفته است ادامه داد: امیدواریم این برنامه ها مستمر بوده و شاهد افزایش بهره وری در این بخش باشیم.
 
 
انتهای پیام/س
برچسب ها: گوشت ، مرغ ، افزایش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.